Forum   1991

1991

(189 wyników)
  • Możecie sobie wyobrazić taką scenkę. Siedzę w fotelu i oglądam film "Widziadło". Jest wieczór 2 listopada 1991 roku. W filmie tym pokazana jest taka scenka jak facet ( w tej roli Roman Wilhelmi) wyjeżdża ze stajni, zahacza głową o belkę w drzwiach i ginie. Nie wiem jaki impuls spowodował to, że powiedziałam głośno: - I wyobraźcie sobie, że już więcej tego faceta nie zobaczycie w żadnym filmie A następnego dnia - 3 listopada 1991 podano wiadomość, że Wilhelmi zmarł (o tym, że chorował w og...
  • Walerian Janusz Pańko (ur. 8 października 1941 w Turzym Polu, zm. 7 października 1991 w Słostowicach) – polski prawnik, nauczyciel akademicki, poseł na Sejm X kadencji, prezes Najwyższej Izby Kontroli.
  • Do dzisiaj pamiętam jak 2 listopada 1991 roku oglądałam film "Widziadło". Chyba wszyscy pamiętają tę scenę jak Wilhelmi wjeżdża do stajni i ...zostaje bez głowy. Wówczas wbiłam się w fotel i zażartowałam w angielskim stylu: "No i teraz już go nie zobaczycie w żadnym filmie" A następnego dnia usłyszeliśmy informację, że Wilhelmi zmarł. Nikt nie wiedział, że chorował bo wówczas się jeszcze nie mówiło głośno o tym, że ktoś choruje.
  • Freddie Mercury, właściwie Farrokh Bulsara (ur. 5 września 1946 w Stone Town na Zanzibarze, zm. 24 listopada 1991 w Londynie) – wokalista rockowy i autor tekstów, frontman brytyjskiej grupy Queen. Wielokrotnie wyróżniany tytułem jednego z najlepszych wokalistów w historii muzyki popularnej, autor takich piosenek jak "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions", "Somebody to Love", "Killer Queen" czy "Crazy Little Thing Called Love". Zmarł z powodu powikłań wywołanych przez AIDS.
  • Posłowie KPUD pytają ministra spraw wewnętrznych GW 171, wydanie z dnia 24/07/1991 , str. 2 Na jakiej podstawie Jarosław Kaczyński miał wgląd w akta MSW dot. agentów SB – ministra Henryka Majewskiego pytają Jarosław Kapsa i Janusz Okrzesik. Skąd Kaczyński zna akta SB Henryk Majewski w Sejmie nt. znajomości przez Jarosława Kaczyńskiego akt MSW czyli agentów SB. „Życie Warszawy” Może ktoś wie co chodziło.
  • 24 listopada 1991 roku zmarł Freddie Mercury, wokalista grupy Queen. I tu za Wikipedią: pl.wikipedia.org/wiki/Freddie_Mercury Quenn - jeden z najwybitniejszych zespołów w historii muzyki rozrywkowej. Krzysztof
  • Czy ktoś mi może zdradzić jak mniej więcej kształtowała się popularność tego imienia w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych? Ostatnio, gdzie się nie ruszę, spotykam ze 4-5 Mart, urodzonych prawdopodobnie w drugiej połowie lat osiemdziesiątych. Czy przypadał wtedy jakiś szczyt popularności tego imienia?
  • hascofungin napisał: > Witam! > Licze na wasza pomoc: > Mam opla kadetta 1.4 z 1991 roku. > Dzis wystapil pewien problem ktorego przyczyny nie znam, mianowicie wóz zaczal > pracowac na trzy zamiast na cztery cylindry. Zauwazylem ze rok temu gdy > zrobilo sie cieplej zachowywal sie podobnie, niestety nie pamietam co wtedy > zrobilem zeby pozbyc sie tego problemu! Co moze byc tego przyczyna, moze to > nie ma w ogole zwiazku z ta zmiana temperatury?!...
  • osoby mogące mi pomóc proszę o kontakt mk@hm.pl
  • Kolejna tajemnicza śmierć.Tyle lat minęło a afera FOZZ ciągle nierozwiązana.POlska to dziki k-raj.
  • Porównajcie jak zareagowało USA 17 lat temu, gdy odbijali Kuwejt z rąk irackich, zrównali Irak z ziemią, zamordowali w dywanowych nalotach 100tys cywilów, zrujnowali kraj gospodarczo, wycofujące się z Kuwejtu wojska zmasakrowali. Porównajcie to do odbijania Osetii z rąk Saakaszwilego. Już sobie wyobrażam ten jad lokalnych rusofobów gdyby Rosja w Gruzji postąpiła choć w 1/10 w tak barbarzyński sposób jak USA w przypadku Iraku w 1991 roku.
  • 8 sierpnia 1991 r. około godziny 18 maszt Radia Warszawa zawalił się. Trwały wtedy prace remontowe, a za główną przyczynę katastrofy przyjęto nieprawidłowe napięcie odciągów. Maszt Radia Warszawa był najwyższa konstrukcją kiedykolwiek zbudowana przez człowieka. Liczył sobie niemal 647 m wysokości, czyli o 140 więcej niż Tapei 101. ------------------------ pieprzone cywile
  • jak w temacie, interesuje mnie średnie wynagrodzenie brutto (google zawiodło). ewentualnie przykłady cen. ile np. kosztowała flaszka czystej, chleb, paczka fajek, buty, piwo, tani samochód, telewizor....
  • i oszczędzają pieniążki? Założyliśmy z mężem dla naszego syna fundusz. Sa na niego wpłacane pieniądze z chrzcin i teraz z pierwszych urodzin. Oprócz tego mamy tak zwaną świnkę na nieprzewidzianie, nieplanowane i przypadkowe wydatki-każdy wrzuca tam kilka drobnych z portfela.
  • Witam posiadam wino Volnay z 1991 roku henri de boileau Francuskie juz zaraz po nowym roku bedzie leciał 18 rok , czy jest coś warte? jak tak to ile? Dziekuje za pomoc Pozdrawiam
  • Jakie to są? Pytam, bo jestem z tegoż rocznika i chciałabym dowiedzieć się ile dziewczyn w mojej nowej klasie nosi modne imiona.
  • Czy ktoś się znajdzie? :) Klasa F, o profilu ogólnym z j. angielskim. Wychowawca: p. Barbara Kadłuczka.
  • wiem, że jest panika i artykuły trzeba pisać również szybko, ale to "ujęcie piasku" brzmi dziwacznie... może po prostu kopalnia lub odkrywka piasku, albo zakład produkcji kruszyw? bo ujęcie owszem, również zalane, ale nie piasku tylko wody, i nie w Lipiu, tylko w Zwięczycy, znaczy Rzeszowie obecnie... :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się