na4 07.10.02, 14:53 w ostatnch czterech kątach znalazłam informacje, że do czerwcowego numeru był dołączany program Pro 100 do aranżowania wnętrz. Czy można gdzięś jeszcze dostać ten numer z CD ? AN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorotam@atm.com.pl Re: program Pro 100 z Czterech Kątów IP: *.atm.com.pl / 10.129.9.* 07.10.02, 15:19 Mam ten program ale to jest tylko demo i nie ma żadnych mozliwości. Jest to zacheta do kupienia tego programu w wersji pełnej. Powiem Ci jednak że jesli nie jestes projektantem to nie bardzo Sobie z nim poradzisz. W srody w salonie Muratora na ul. Wyzwolenia od godz 17-20 projektanci udzielaja rad i na pewno Ci pomoga. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: program Pro 100 z Czterech Kątów IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 07.10.02, 15:52 Podobnie jak program niby do projektowania lazienek w ostatnim "moim mieszkaniu" (dodatek Lazienka). Uwazam, ze to naciaganie i oszustwo - twierdzenie, ze przy pomocy tego programu mozesz zaprojektowac wlasna lazienke (wolami na okladce czasopisma). Tymczasem mozesz co najwyzej postawic zarys scian i wprowadzic okna i drzwi, NIC WIECEJ. Nie mozesz zachowac projektu ani nawet go wydrukowac (choc w zasadzie nie ma co drukowac). Wiec jesli ktos z Was cche kupic te gazete ze wzgledu na plytke, darujcie sobie, tylko stracicie czas i nerwy szukajac bezcelowo bezsensownie opisanych w POmocy ikonek do wstawiania mebli czy ceramiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: program Pro 100 z Czterech Kątów IP: 213.241.44.* 08.10.02, 10:18 Gość portalu: dorotam@atm.com.pl napisał(a): > Mam ten program ale to jest tylko demo i nie ma żadnych mozliwości. Jest to > zacheta do kupienia tego programu w wersji pełnej. Powiem Ci jednak że jesli > nie jestes projektantem to nie bardzo Sobie z nim poradzisz. > W srody w salonie Muratora na ul. Wyzwolenia od godz 17-20 projektanci > udzielaja rad i na pewno Ci pomoga. > Pozdrawiam Dorota Zgadzam sie. Duzo lepszy byl program dolaczony do "mojego mieszkania" tez chyba do czerwcowego numeru. Ale jest on tylko do zaprojektowania kuchni. Ja sobie z nim poradzilam, dzialaja wszystkie opcje tylko czas pracy programu jest ograniczony do 30 godziny. Po tym czasie poszczegolne opcje programu przestaja dzialac. Ale 30 godzin w zupelnosci wystarczy. Ula Odpowiedz Link Zgłoś
ctrtb Re: program Pro 100 z Czterech Kątów 08.10.02, 09:40 na4 napisała: > w ostatnch czterech kątach znalazłam informacje, że do czerwcowego numeru > był dołączany program Pro 100 do aranżowania wnętrz. Czy można gdzięś > jeszcze dostać ten numer z CD ? > AN Po co kupować gazetę? Najnowsza wersja demo jest do ściągnięcia www.ecru.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reks Re: program Pro 100 z Czterech Kątów IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:30 Niestety pelne wersje programow do projektowania sa po prostu bardzo drogie i czesto nawet profesjonalistow nie stac na nie- nie ludzmy sie, ze do taniej gazetki dostaniemy dodatek w postaci pelnosprawnego programu. Taki program musi zapewnic renderowanie scen 3-wymiarowych, nakladanie tekstur, czesto ma modul do renderingu, animacji, do tego powinien miec bogate biblioteki umeblowania, wypsazenia lazienek itp. To znacznie bardziej skomplikowane niz sie wydaje. W dodatku to nie "okienka" ktore kupi kazdy ( a te tez w stosunku do sprzedawanych ilosci sa relatywnie drogie), rynek odbiorcow jest ograniczony. A tak naprawde kolejnym zludzeniem jest to, ze przy pomocy programu laik "zaprojektuje" sobie wnetrze... Odpowiedz Link Zgłoś