-
Potrzebuję SPRAWDZONĄ marynatę do szynki wieprzpwej, tak, żeby ją
natrzeć włożyć do lodowki, a jutro upiec.
Dziękuję z góry!
-
Sezon grillowy się zaczął na dobre, a jak jak co roku mam ten sam problem. Mam przepis na pyszną marynatę do mięsa, stosuję ją do żeberek, czasem do szaszłyków kurczaczych. Otóż mięso bardzo szybko się rumieni, nawet, jeśli jest z dala od żaru :( Warzywa nawet się nie zarumienią, a mięso jest już wierzchu przypalone, próbowałąm trzymać w ogóle na "najnizszej temperaturze", ale wtedy efekt też nie jest zadowalający, w dodatku pieczenie trwa godzinami a mięso wysycha na wiór :( W składzie maryn...
-
Będę wdzięczna za pomoc i radę. Otóż rozmroziłam wczoraj kawałek mięsa do pieczenia, dziś rano zamarynowałam w oliwie i ziołach, jednak dziś wieczorem już go nie upiekę raczej i pytanie: czy upiec to mięso dzisiaj, bo coś mu się stanie, jeśli poleży jeszcze w lodówce?. Jutro wyjeżdżam, w poniedziałek dopiero to mięso byśmy mogli zjeść. Ile tak mogę go trzymać w tej marynacie i czy lepiej upiec go i później odgrzewać, czy wstrzymać się do poniedziałku i wtedy upiec?
-
Od razu, w połowie marynowania, przed pieczeniem ? Mój indyk leży już w
marynacie(bez soli)prawie dobę, co dalej?
-
mam przepis na marynate z winem itp. ale nie mam skladnikow i juz nie kupie.
za to mam przyprawe 5 smakow, sos sojowy, cukier trzcinowy. mozecie
podpowiedziec jak zrobic fajna marynate i ile w niej trzymac miesko?
-
Właśnie się dowiedziałam, że robię dziś grilla :/ Czasu na przygotowania mam niewiele, gwoździem programu ma być karkówka. Oby to nie był gwóźdź wiadomo jaki.... Jaką zrobić marynatę, żeby wystarczyła godzina marynowania?? Bo nie mm pojęcia, zawsze robię dzień wcześniej, a tu taka niespodzianka
-
witajcie, w jaki sposob mozna zamarynowac przez noc poledwice
wieprzowa?? z gory bardzo dziekuje.
-
Jestem początkującą kucjareczką i chcę dobrze wypaść przed swieżo poślubionym
małżonkiem ;-) Zaopatrzyłam si.ę w kawał miesa wieprzowego i chciałabym
zrobić z tego pieczeń. Powinnam potrzymac to kilka godzin w marynacie, tylko
w jakiej? Pomóżcie, proszę. Słyszałam coś o marynacie z maslanki i przypraw.
Można do wieprzowinki>
-
Czy woda musi być zagotowana? W tym pędzie przedświątecznym każda minuta cenna
i nie mogę czekać aż woda wystygnie:)
-
Czy ktoś zna dobry, sprawdzony przepis na marynatę do mięs grilowanych? Kiedyś byłam na grilu u znajomych - pieczona była karkówka wcześniej marynowana - wystarczyło 5 min grilowania z każdej strony i mięsko rozpływało się w ustach. Niestety "grilmen" nie chciał za nic w swiecie zdradzić przepisu na marynatę i jej tajne składniki.
-
może Wy mi pomożecie -otóz kiedys jadłam łososia ,robiło sie go tak
filet z łososia nacinało sie skórke i przygotowujemy marynate z oleju,koperku,cukru soli i chyba pieprzu,no i problem jest w tym ze nie znam tych proporcji.ta marynata obkłada sie łososia z obu stron zawija w folie aluminiowa i wkłada na ok 2-3 dni do lodówki.Możecie mi wierzyc pychota,tylko przepisu brak.pomózcie!!!!!!!!
-
Nigdy jeszcze nie grillowałam jagnięciny, dlatego prosze o poradę, jaką
marynatę do niej najlepiej spreparować (mam kotleciki z kostką) i ile mniej
więcej czasu powinno się te kotleciki grillować żeby wyszły "optymalne" :)
Ponoć do jagnieciny najlepszy jest rozmaryn, ale czy lepiej świeży, czy
suszony też będzie ok, no i co ewentualnie jeszcze ?
Pzdr
Kasia
-
Na pewno się orientujecie: czy mięso na takiego grilla (konkretnie filet z kurczaka) musi być zamarynowane czy wystarczy wrzucić naprzyprawowane? Z góry dziękuję za poradę.
-
Wrzuciłam wczoraj wieczorem skrzydełka do marynaty i jakoś nie mam na nie
ochoty w taki upał. Myślicie, że mogą poleżeć jeszcze do jutra?
-
podaję mój przepis na marynatę do grila:
Marynata na grila:
2 łyżeczki suszonej papryki słodkiej
1 łyżeczka suszonej papryki ostrej
½ łyżeczki utartej w moździerzu suszonej kolendry
½ łyżeczki pieprzu ziołowego
1 czubata łyżeczka suszonego majeranku
kilka przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku
kilka poszarpanych listków świeżej bazylii
kilka poszarpanych listków świeżego tymianku
kilka poszarpanych listków świeżego rozmarynu
o soli nie wspominam bo niektóre mięsa są t...
-
jak długo trzymacie surowe mięso w marynacie przed pieczeniem?
-
Ostatnio ktos mi polecil zamarynoac piers kurczaka w bialym winie. Smak byl
nieco dziwny ale mieso kruchutenkie.
Czy w ogole marynuje sie miesa w winie?
-
Witam!
Wybieram sie na weekend do znajomych na grilla. Chcialabym zabrac ze soba
miesko na grila, czy znacie jakies ciekawe marynaty?
pozdrawiam
Mona
-
slyszalam, ze mozna mieso na grila marynowac w marynacie, ktora zawiera miod
bardzo prosze o wskazowki