Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Indywidualny projekt

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:39
    Witam
    Ile może kosztować zamówienie u architekta indywidualnego projektu domu? Dom
    parterowy z użytkowym poddaszem max. 120 m2. W "gotowcach" zawsze jest jakieś
    małe "ale" :-).
    Obserwuj wątek
      • margie Re: Indywidualny projekt 21.11.05, 15:38
        roznie. Srednio od 10 do 50.000 w zaleznosci od pracowni:))
      • bism Re: Indywidualny projekt 22.11.05, 13:03
        W przyzwoitym zakresie od 7k, masz w tym już pojekt zagospodarowania, za co
        musisz dopłacić w przypadku gotowca. Górnej granicy rzczywiście chyba nie ma.
      • Gość: Kasia Re: Indywidualny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 16:10
        My płacilismy 2500,00 PLN netto projekt indywidualny .Projektant z Warszawy.
        pozdrawiam
        • Gość: cynamonka Re: Indywidualny projekt IP: *.acn.waw.pl 22.11.05, 17:05
          Nie chcę się czepiać, ale to podejrzanie mało za projekt indywidualny, raczej
          po prostu wątpię w jego indywidualność.
          Przecież projekt to nie tylko praca architekta, ale też elektryka, sanitarnych -
          elektryk i sanitarni biorą średnio po 12% całej wyceny, gdyby projekt
          kosztował 2500, dostaliby mniej niż 300zł. Mój narzeczony jest architektem, 2
          lata temu skończył studia więc trudno mówić o tym, że płaci się mu za nazwisko,
          a mimo to projekt u niego nie kosztuje mniej niż 10000 i wcale nie jest to
          wysoka cena (Warszawa).
          • Gość: Kasia Re: Indywidualny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:06
            Witam ponownie, ten projekt jest bez projektu przyłaczy. Nie jest to wymagane.A
            cena napeawde była taka jak napisałam. Z projektem jest wszystko o.k.
            Pozdrawiam
            • Gość: JAcek Re: Indywidualny projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:04
              To może dasz mi namiary :-)
            • Gość: mif Re: Indywidualny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:46
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Witam ponownie, ten projekt jest bez projektu przyłaczy. Nie jest to
              wymagane.A
              >
              > cena napeawde była taka jak napisałam. Z projektem jest wszystko o.k.

Projekt (podobny zakres) mojego domu kosztował podobnie. Projekty instalacji
              elektr., wod-kan, CO robili wykonawcy, w ramach wykonywanej usługi. Projekty
              przyłączy robiły pracownie dostawców mediów. Trudno powiedzieć, czy wyszło
              drożej, niż projekty od jednego architekta (pracowni), ale nie miałem kłopotów
              z zatwierdzeniem projektów, wykonawstwem (ekipy dostawców mediów) i z odbiorem
              przyłączy.
              Wszystkie projekty kosztowały łącznie ok. 6500 zł
        • michas70 Re: Indywidualny projekt 14.01.19, 22:49
          Nie wierzę. udowodnij.
          Dobre ceny mają na www.archdesign.pl a to I tak są ceny w Warszawie jedne z najniższych. Nie wierzę w projekty za 2500zł, chyba, że masz brata-architekta .
      • michas70 Re: Indywidualny projekt 14.01.19, 22:48
        Zobacz tu: archdesign.pl/projekty_indywidualne/orientacyjne_koszty
        I poproś o przesłanie realizacji. ceny w przyzwoitym zakresie, nie za cenę samochodu.
      • wozniatom Re: Indywidualny projekt 15.01.19, 11:40
        to zależy od miasta w którym bierzesz i jak dużo tego "ale" będziesz miał :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka