Gość: JAcek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:39 Witam Ile może kosztować zamówienie u architekta indywidualnego projektu domu? Dom parterowy z użytkowym poddaszem max. 120 m2. W "gotowcach" zawsze jest jakieś małe "ale" :-). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margie Re: Indywidualny projekt 21.11.05, 15:38 roznie. Srednio od 10 do 50.000 w zaleznosci od pracowni:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bism Re: Indywidualny projekt 22.11.05, 13:03 W przyzwoitym zakresie od 7k, masz w tym już pojekt zagospodarowania, za co musisz dopłacić w przypadku gotowca. Górnej granicy rzczywiście chyba nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Indywidualny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 16:10 My płacilismy 2500,00 PLN netto projekt indywidualny .Projektant z Warszawy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynamonka Re: Indywidualny projekt IP: *.acn.waw.pl 22.11.05, 17:05 Nie chcę się czepiać, ale to podejrzanie mało za projekt indywidualny, raczej po prostu wątpię w jego indywidualność. Przecież projekt to nie tylko praca architekta, ale też elektryka, sanitarnych - elektryk i sanitarni biorą średnio po 12% całej wyceny, gdyby projekt kosztował 2500, dostaliby mniej niż 300zł. Mój narzeczony jest architektem, 2 lata temu skończył studia więc trudno mówić o tym, że płaci się mu za nazwisko, a mimo to projekt u niego nie kosztuje mniej niż 10000 i wcale nie jest to wysoka cena (Warszawa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Indywidualny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:06 Witam ponownie, ten projekt jest bez projektu przyłaczy. Nie jest to wymagane.A cena napeawde była taka jak napisałam. Z projektem jest wszystko o.k. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAcek Re: Indywidualny projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:04 To może dasz mi namiary :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Indywidualny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:46 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Witam ponownie, ten projekt jest bez projektu przyłaczy. Nie jest to wymagane.A > > cena napeawde była taka jak napisałam. Z projektem jest wszystko o.k. Projekt (podobny zakres) mojego domu kosztował podobnie. Projekty instalacji elektr., wod-kan, CO robili wykonawcy, w ramach wykonywanej usługi. Projekty przyłączy robiły pracownie dostawców mediów. Trudno powiedzieć, czy wyszło drożej, niż projekty od jednego architekta (pracowni), ale nie miałem kłopotów z zatwierdzeniem projektów, wykonawstwem (ekipy dostawców mediów) i z odbiorem przyłączy. Wszystkie projekty kosztowały łącznie ok. 6500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
michas70 Re: Indywidualny projekt 14.01.19, 22:49 Nie wierzę. udowodnij. Dobre ceny mają na www.archdesign.pl a to I tak są ceny w Warszawie jedne z najniższych. Nie wierzę w projekty za 2500zł, chyba, że masz brata-architekta . Odpowiedz Link Zgłoś
michas70 Re: Indywidualny projekt 14.01.19, 22:48 Zobacz tu: archdesign.pl/projekty_indywidualne/orientacyjne_koszty I poproś o przesłanie realizacji. ceny w przyzwoitym zakresie, nie za cenę samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wozniatom Re: Indywidualny projekt 15.01.19, 11:40 to zależy od miasta w którym bierzesz i jak dużo tego "ale" będziesz miał :) Odpowiedz Link Zgłoś