Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ranking kredytów mieszkaniowych

23.11.05, 21:13
    A propos spreadów przy kredytach walutowych. Doradcy piszą i tu się
    oczywiście z nimi zgadzam, że spread wpływa na ostateczną cenę kredytu.
    Podają, że w związku z tym warto rozważyć kredyt w banku, który ma oprócz
    atrakcyjnej marży i stopy bazowej, również niski spread. Ciekawe tylko
    dlaczego nie przedstawiają całej prawdy. Spread zależy przecież od decyzji
    banku/zarządu, a więc to, że na dzień pociągnięcia kredytu jest najniższy na
    rynku nie oznacza, że będzie tak przez cały okres spłaty. Pozdrawiam
    doradców :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Krzysztof www.emoney.pl IP: *.local3.pl / 80.55.153.* 23.11.05, 23:19
        www.emoney.pl - Bardzo dobre zestawienie i porównanie wszsytkich dostepnych
        kredytów hipotecznych na rynku.Polecam
      • Gość: klient Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.05, 00:53
        Zacznijmy może od tego, że tak zwani doradcy firmy Expander doradzają na dwa
        głosy - albo bank, którego własnością jest ich szanowny pracodawca albo inny,
        który ma być niedługo przyłączony (nie podaję nazwy, aby nie robić reklamy temu
        bałaganowi) - bo tam ich szanowny pracodawca ma najwyższą prowizję za sprzedaż
        produktów hipotecznych. Wspomnę tu również o powszechnym wśród wrocławskich tak
        zwanych doradców firmy Expander braku znajomości ofert banków, z którymi, jak
        mówią, współpracują, braku znajomości branży i rynku usług bankowych, braku
        znajomości zagadnień prawnych a także podstawowych pojęć i terminów bankowych.
        Natknąłem się nawet na takiego, który miał problemy z czytaniem (o rozumieniu
        tego, co przeczytać mi próbował staram się nie myśleć). To przykre, że firma
        Expander tak "dba" o klientów. Jestem pracownikiem banku. Do tak zwanych
        doradców (kilku) firmy Expander poszedłem powodowany ciekawością - Bogu
        dziękuję, że nie zagnała mnie tam potrzeba uzyskania kredytu.
        • Gość: aaaa Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: *.crowley.pl 24.11.05, 12:39
          zgadzam się jak zagadnęłam doradce exp o ulge odsetkową powiedział: ooo na
          ulgach to sie nie znam
          • jimmyjazz coś ci sie pomyliło 03.01.06, 15:33
            Gość portalu: aaaa napisał(a):

> zgadzam się jak zagadnęłam doradce exp o ulge odsetkową powiedział: ooo na
            > ulgach to sie nie znam

A czemu ma się znać? Jak chcesz się dowiedzieć czegoś o ulgach to idz do
            doradcy podatkowego. Wieczni malkontenci.
        • Gość: vichy Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: 83.31.68.* 24.11.05, 17:53
          A ja nie zgodzę się z opinią na temat firmy Expander. Osobiście korzystałam z
          ich usług i jestem bardzo zadowolona, robią wszystko aby ich klient miał jak
          najmniej spraw do załatwiania, podpowiedzieli które banki maja najlepsze oferty
          na kredyty hipoteczne, i po sprawdzeniu tych informacji okazało się że
          faktycznie oferta zaproponowana przez Expandera jest dobrą ofertą. I Bogu
          dziękuje , że trafiłam na taką firmę jak Expander. Pozdrawiam
          • Gość: bozena Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: *.porajow.sdi.tpnet.pl 03.01.06, 20:32
            a ja mam dla Ciebie bardzo ciekawa stronę z różnymi ofertami banków i ich
            kredytami.Do wyboru,do koloru.
            • Gość: bożena Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: *.porajow.sdi.tpnet.pl 03.01.06, 20:33
              ale ze mnie gapa adresu strony zapomniałam
              www.skren.systempartnerski.pl
        • Gość: tzz Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: 129.35.231.* 28.04.06, 16:12
          zapominasz jeszcze o jednej rzeczy. zwykle kazdy z osob pracujacych w takich
          firmach jak expander czy xelion lub inni doradcy finansowi ma ciche umowy z
          doradcami z bankow na przekazywanie kontaktow w zamian za procent od
          udzielonego kredytu. wiem bo sam pracuje w Deutsche Bank , miedzy innymi przy
          kredytach hipotecznych i funduszach inwestycyjnych.
          pozdrawiam
          tomek@surfit.com.pl
      • Gość: doswia Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: w3cache.* / *.2-0.pl 01.03.06, 15:04
        staram się o kredyt -polecam open finance (przynajmniej w krakowie). po
        przejściach z agencją (interplomex -nie polecam, koszmar, kłamstwa i wmawianie,
        ze odpis z księgi wieczystej to zbędny dokument), kontakt z open finance bardzo
        w porządku.
      • Gość: mm Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:35
        wedlug doradcow expandera najlepszy bank dla osob zarabiajacych zagranica to
        fortis. dobrze ze tam nie poszedlem i sam staralem sie o kredyt w DB. nie
        musialem tlumaczyc zadnych dokumentow, skredytowali cale 120 metrowe
        mieszkanie, wszystko zalatwili za mnie i oprocentowanie 15 letniego kredytu to
        2.29. mysle ze przzed nastepnym rankingiem przylozycie sie bardziej i bedzie to
        prawdziwy poradnik dla szukajacych kredytu.
      • Gość: tzz Re: Ranking kredytów mieszkaniowych IP: 129.35.231.* 28.04.06, 16:06
        gdybys przyszedł do mnie powiedziałbym Tobie :), pracuje w Deutsche Banku,
        mowimy tu o takich rzeczach, malo tego dalbym Tobie jeszcze super warunki. :)
        pozdrawiam
        tomek@surfit.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka