Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Interartii - War-Inwest

IP: 10.1.1.* / *.pf.com.pl 04.10.01, 11:57
    Czy ktoś ma jekieś doświadczenia z firmą Interartii - cłonkiem grupy
    kapitałowej War-Inwest? Bo moje są bardzo negatywne, działają tak samo - na
    pozwolenie na budowę czekamy 2 lata i ciągle "urząd się czepia". A moje zdanie
    jest takie, że rzeczywiście nie przyłożyli się do sprawy i ciągle sami składają
    błędne lub niekompletne dokumenty.
    Jak walczyć z taką firmą?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Wa nda Ł Re: Interartii - War-Inwest IP: *.chello.pl 04.10.01, 23:50
        Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Czy ktoś ma jekieś doświadczenia z firmą Interartii - cłonkiem grupy
        > kapitałowej War-Inwest? Bo moje są bardzo negatywne, działają tak samo - na
        > pozwolenie na budowę czekamy 2 lata i ciągle "urząd się czepia". A moje zdanie
        > jest takie, że rzeczywiście nie przyłożyli się do sprawy i ciągle sami składają
        >
        > błędne lub niekompletne dokumenty.
        > Jak walczyć z taką firmą?
        Myślę ze wszyscy zainteresowani powinni się zebrać i tego złodzieja
        wsadzić do więzienia.
        • Gość: Zarząd Re: Interartii - War-Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 00:05
          Gość portalu: Wa nda Ł napisał(a):

> Gość portalu: Maciek napisał(a):
          >
          > > Czy ktoś ma jekieś doświadczenia z firmą Interartii - cłonkiem grupy
          > > kapitałowej War-Inwest? Bo moje są bardzo negatywne, działają tak samo - n
          > a
          > > pozwolenie na budowę czekamy 2 lata i ciągle "urząd się czepia". A moje zd
          > anie
          > > jest takie, że rzeczywiście nie przyłożyli się do sprawy i ciągle sami skł
          > adają
          > >
          > > błędne lub niekompletne dokumenty.
          > > Jak walczyć z taką firmą?
          > Myślę ze wszyscy zainteresowani powinni się zebrać i tego złodzieja
          > wsadzić do więzienia.

Zarząd S-ki INTERARTI SA oświadcza:
          S-ka INTERARTI SA jest odrębnym podmiotem gospodarczym.
          S-ka nie była i nie jest członkiem grupy kapitałowej WAR INWEST
          Nie ma potrzeby "zbierać się"
          • Gość: oszukana Re: Interartii - War-Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 00:19
            Ja jednak sadze ze warto sie zebrac i sprac was po gebie !
            • Gość: Pech Re: Interartii - War-Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 10:38
              Jak rozumiem mamusia /p.Radziszewska/ odcina się od synusia prezesika War
              Inwestu. Oj nieładnie.
              • Gość: Obserw Re: Interartii - War-Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 10:43
                Ludzie !
                Dlaczego w tak naiwny sposób dajecie się podpuszczać grupie interesów, która
                napewno nie reprezentuje interesów Waszych.
                Wolność wypowiedzi (podobno bezkarnej - bo w wolnym interniecie ?)
                Klasyk powiedział :"..Dać wolność a nie dać edukacji to zniewolić Naród,
                uczynić Go bawidłem w rękach przebiegłych i wykształconych".
                O co chodzi ?
                Nie leży w interesie klientów bankructwo firmy w którą zainwestowali.
                Najczęściej jest tak, że syndyk najpierw zabezpieczy
                interesy "najsilniejszych" często tych, którzy zmontowali całą kampanię, a jak
                już wszystko wyprzeda za bezcen "ustawionym" firmom to może jakieś okruchy do
                podziału drobnym klientom zostaną.
                Od momentu powstania tego forum kilka osób podjudza rzesze niewinnych do
                podejmowania złych decyzji.
                Nawet są tak nieostrożni, że podszywając się pod aktualnych klientów podają
                błędne informacje najpierw dyskredytują firmy, póżniej popierają szkalowanie
                osób fizycznych - tego jeszcze nie było - wiele podmiotów gospodarczych miało i
                będzie miało kłopoty ale nigdy kampania nie była skierowana w tak zmasowany
                sposób na całą prywatną rodzinę.
                Mało to, jak uważnie prześledzicie teksty choćby jednego z
                Waszych "rezonatorów" np. (Marek) to zobaczycie, że ten jeden człowiek powołuje
                się na kontakty ze wszystkimi szkalowanymi firmami, informuje Was wcześniej o
                terminie ukazania się artykułu szkalującego w Gazecie Wyborczej, wie wszystko z
                góry o terminach i miejscach rozpraw, co bez legitymacji prasowej nie jest
                łatwe do uzyskania, podpuszcza Was na eskalacje wątków antysemicjkich, w końcu
                włącza się w kampanię zmierzającą do fizycznej likwidacji Prezesa firmy.
                Zresztą ten wątek dziwi mnie najbardziej. Co na to organy ścigania - czy
                rzeczywiście wolno na forum publicznym podjudzać do pobicia i zamordowania
                człowieka, bo publiczne nazywanie go złodziejem to rozumiem jest sprawą
                cywilną. Nie jest to żadny wolny Internet - jest to forum firmowane przez
                Gazetę.
                Przypuszczam, że wkrótce klienci znajdą konkretne propozycje wyjscia z kryzysu.
                Jeśli jesteście rzeczywiście przerażonymi klientami to słusznie - jednoczcie
                się, poznajcie się, konsultujcie się ale nie dajcie się podjudzać, bo
                Rembielińska i Kondratowicza będą wcześniej, czy później będą wybudowane, a
                najgorsze co mogłoby Was spotkać to śmierć prezesa lub/i bankructwo firm.
                Na tym zyska wylącznie obcy kapitał. Czy wiecie, że na rynku pozostało już
                tylko kilka polskich firm inwestorskich - reszta jest już wykupiona i niech Was
                nie mylą stare dobre polskie nazwy - to tak jak WINIARY a przecież Neste.
                Namawiam do pochodzenia po informacjach giełdy - tam są podane struktury
                kapitałowe.
                Ta kampania też jest wywołana dla czyjegoś interesu - napew
                • Gość: Szarak Re: Interartii - War-Inwest IP: 212.191.166.* 08.10.01, 14:58
                  Drogi Obserwatorze,
                  w odpowiedzi na twoj obszerny post donosze że z Twojego punktu widzenia nie
                  umoczyłeś ani grosza w żadnej inwestycji związanej z cytowana "rodziną".
                  Równocześnie podziwiam Twoją wiarę w polski wymiar sprawiedliwości (o innych
                  mowa była tylko posrednio), ale:
                  ja i wielu innych z tej listy w dobrej wierze powierzylismy "rodzinie" swoje
                  ciężko zapracowane pieniądze, często kosztem wielu wyrzeczeń, oraz spłacamy
                  odsetki od kredytów zaciągniętych na ten cel. Dlatego tracimy dystans i
                  rozsądek kiedy ktoś chce Nas okraść.
                  Z drugiej strony czekając na dobrą wolę "rodziny" oraz mniemając że polskie
                  sądy są w stanie odzyskać kasę od hochsztaplerów skrytych za kancelarią
                  adwokacką byłoby naiwnością.

Reasumując: naiwni i oszukani szukamy pomocy w rozwiązaniach, które w innych
                  okolicznościach nie przyszłyby nam do głowy.
                  Zostaliśmy sprowokowani i nie będą spać spokojnie ludzie o nieczystym sumieniu.

Kolejny oszukany
                  Szarak
                • Gość: Dorota K Re: Interartii - War-Inwest IP: *.amwaw.edu.pl 08.10.01, 15:06
                  Rozumiem ten wyczekujace stanowisko, ale trzeba szukać rozwiazań, nie chce
                  utopić swoich pieniędzy czekając az będzie za późno. Zarząd firmy nie jest
                  wogóle zainteresowany negocjacjami i prowadzeniem korespondencji i wyjaśnień
                  zaistniałej sytuacji z klijentami. Co robić?
                  Trzeba się zebrać i szukać prawnych rozwiazań dsaqjacych szanse na wyrwanie
                  utopionych pieniędzy.
                  Wszystkich co sa zainteresowani proszę o kontakt, mój e-mail
                  dorotakd@hotmail.com.pl
                  tel. 0 600 367 377, 0 607 488 361
              • Gość: ojczym Re: Interartii - War-Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 10:54
                A to ciekawy wątek z tą mamusią !
                Pomyśl chwilę o swojej MATCE, a może masz kompleks braku mamusi?
                Chyba gdzieś pracujesz - co ma wspólnego mamusia twojego szefa albo właściciela
                firmy z Twoją działalnością, co do której napewno ktoś miałby pretensję
            • Gość: Dorota K Re: Interartii - War-Inwest IP: *.amwaw.edu.pl 08.10.01, 14:17
              Proszę wszystkich , którzy chcą wyrwać zainwestowane pieniądze w mieszkania
              przy LASKU Bródnowskim, O KONTAKT, ja też umoczyłam tam kasę
              mój e-mail Dorotakd@hotmail.com.pl, tel 0 600 367 377 lub 0 607 488 361
        • Gość: ZYCLIWY Re: Interartii - War-Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 22:54
          UWAGA!!! INTERARTI ZNÓW SZUKA NAIWNYCH NA NOWĄ INWESTYCJE NA PRADZE W WA-WIE.
          ICH NUMERY 8250764 I 8254057
      • Gość: ML WAR INWEST - czy stracę 60 tysięcy zł????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 10:08
        Mam podobne doświadczenie z firmą WAR INWEST. W październiku 2000 roku
        podpisałam z nimi umowę o kupnie mieszkania przy Lasku Bródnowskim. I cisza. W
        chwili podpisywania umowy poinformowano mnie /Pani Malesa/, że budowa zacznie
        się w grudniu 200 r., w grudniu poinformowano, że w marcu 2001 r., w marcu, że
        we wrześniu, a we wrześniu, że w marcu 2002 roku. Przy okazji dowiedziałam się,
        że mają porozsyłac aneksy do umów o zmianie terminu realizacji budowy z IV
        kwartału 2002 roku na III kwartał 2003 roku. Ponadto dzwoniłam do Urzędu Gminy
        Targówek do Wydziału Architektury, gdzie poinformowano mnie o tym, że WAR
        INWEST jeszcze w tamtym roku składał wniosek o pozwolenie na budowę, ale z
        powodu braku wielu dokunetów został odrzucony. Od tamtej pory nie złożył
        żadnego wniosku.
        • Gość: Oszukana Re: WAR INWEST - czy stracę 60 tysięcy zł????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 19:44
          Nadzieja w tym, ze syndyk bedzie staral sie rozsadnie zarzadzic masa
          upadlosciowa !
          Moze cos odzyskamy !
          Ja podpisalam umowe w lutym 2001 i otrzymywalam takie same informacje od
          niejakiej Anety Płatek, pracownika działu sprzedaży !
          Ja wpłaciłam 40 tys zlotych.
          Szanse na odzyskanie czesci sa, ale na pewno nie predko !
        • Gość: Dorota K Re: WAR INWEST - czy stracę 60 tysięcy zł????????? IP: *.amwaw.edu.pl 08.10.01, 14:58
          Dlaczego nie podajecie kontaktu, by wspólnie szukać rozwiązania.
          Ja zainwestowałam swoje pieniadze w mieszkanie przy Lasku Bródnowskim, przy
          obecnej sytuacji- upadłość firmy- musimy wspólnie walczyć o swoje prawa i
          wyrwanie pieniędzy, proszę o kontakt mój e-mail dorotakd@hotmail.com.pl
          tel. 0 600 367 377, 0 607 488 361
      • Gość: Dorota K Re: Interartii - War-Inwest IP: *.amwaw.edu.pl 08.10.01, 14:52
        Ludzie zamiast pisać, nawiążmy kontakt i walczmy wspólnie o nasze prawa. Ja
        zainwestowałam swoje pieniądze w mieszkanie przy Lasku Bródnowskim, proszę
        wszystkich zainteresowanych zbiereraniem informacji i walką o nasze utopione
        pieniadze o kontakt, mój e-meil dorotakd@hotmail.com.pl
        tel 0600 367 377, 0 607 488 361
        • Gość: Wanda Re: Interartii - War-Inwest IP: *.chello.pl 08.10.01, 16:33
          Chyba wiesz, że 21 paździenika o godz.16 w parku bródnowskim jest zebranie osób
          które utopiły swoje pieniądze "Lasku Bródnowskim" przy ławeczkach od ulicy
          Poborzańskiej (przy inwestycji "Rembielińska")
          Wanda
      • Gość: Paweł Re War-Inwest - Spotkanie IP: *.natned.com.pl 18.10.01, 12:31
        Informujemy, że najbliższe spotkanie grupy inwestycji Rembielińska odbędzie się
        w dniu: 19.10.2001(piątek), godz. 18-ta Aula Główna , Wydział Inżynierii
        Materiałowej Politechniki Warszawskiej , ul. Wołoska 141

Stowarzyszenie na Rzecz Ochrony Praw Inwestorów Grupy Kapitałowej War Inwest
        email: rembielinska@poczta.onet.pl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka