Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

hałasy zza ściany w bloku

IP: 212.182.105.* 07.01.06, 10:04
    czy ktoś ma może jakiś pomysł co można zrobić, żeby wyciszyć sciankę
    działową? miszkamy w nowiutkim bloku i wszystko jest lovely, za wyjątkiem
    tych badziwiastych ścian. sąsiedzi balują 24 godziny na dobe za scianą przy
    której my mamy łozko. o ile miedzy 22 a 6 mozna wymagac od nich jako takiego
    spokoju, o tyle o 6.05 w niedziele moga robic co chca-i robia. dodam, ze
    łożka przestawic sie nie da, sypailni równez nie. Heeeeelp!
    Obserwuj wątek
      • Gość: lllLulu Re: hałasy zza ściany w bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:46
        Można się tylko powiesić, wiem z autopsji że nic się nie da zrobić. Ta sprawa
        musi być w Polsce rozwiązana prawnie, tak jak w innych cywilizowanych krajach.
        Rodzima dzicz jest nieobliczalna i wyciszenie jadnej ściany nic nie da, bo za
        chwilę okaże się że inne dzikusy mają fantazje hałasować. Póki co nie ma przed
        takimi ratunku.Mało optymistyczne, ale prawdziwe...
      • Gość: cezz Re: hałasy zza ściany w bloku IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:13
        zajmuję się remontami mieszkań i najlepsze moim zdaniem rozwiązanie ,to
        wyklejenie całej ściany płytami korka ozdobnego ,lub dostawienie dodatkowej
        ścianki z płyt GK
        wygłuszonej watą- efekt murowany ale minus tej drugiej metody to zmniejszenie
        pokoju o 4-5cm
        • a000000 Re: hałasy zza ściany w bloku 08.01.06, 00:29
          Słyszałam o folii dźwiękochłonnej którą się wykleja ścianę jak tapetą. Ale nigdy
          nie uzyskasz 100% efektu. U mnie sąsiedzi spokojni, jakby ich nie było. Ale jak
          facet chrapie, to przez ścianę żel-bet słychać. Jak się w kupie mieszka, to
          zawsze słychać.
          Najlepiej zmasuj atak i daj folię, ściankę GK i korek. Myślę, że się opłaci.
          • Gość: tga Re: hałasy zza ściany w bloku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.06, 13:21
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=20735860&a=20795111

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka