Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE?

IP: *.chello.pl 14.01.06, 19:28
    Proszę o opinie ile jest warte mieszkanie w Warszawie na Sadybie, 38 m, 2
    pok, kuchnia w aneksie, blok lata 70/80, rama H, piętro 2 z 10. Generalnie po
    niewielkim remoncie (pomalowanie ścian) można zamieszkać. Zastanawiam sie na
    kupnem i nie chciałbym przepłacić.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Renata Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:12
        Wydaje mi się, że max 130 tys. zł.
        • Gość: Piotrek Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.chello.pl 14.01.06, 21:07
          hehe, fajnie jest sobie pomarzyć, ale chyba cofnęłaś się parę lat wstecz.
          130tys. za 38m to daje ok. 3400zł/m2, tyle to może zapłacisz w Rembertowie, ale
          na Mokotowie to raczej nie da rady...;)

Z Sadybą jest niestety ten problem, że jest tam kiepski dojazd (nie ma metra
          ani tramwajów, a autobusy zwykle stoją w korkach), co obniża wartość tej
          lokalizacji. Dlatego ja - osobiście - bym tam nie kupił mieszkania nawet po
          4000/m2. Ale wielu ta okolica na pewno odpowiada (nie dla każdego dojazd jest
          taki ważny) i biorąc dodatkowo pod uwagę obecną sytuację na rynku, raczej
          trudno Ci będzie tam coś kupić za mniej niż 4500/m2, no chyba że będzie jakieś
          zapuszczone i do remontu.

Tak czy inaczej myślę, że powinieneś pomyśleć w trochę innych kategoriach.
          Mniej jest ważne, po ile chodzą dane mieszkania. Najważniejsze jest, ile dla
          CIEBIE jest warte to mieszkanie. Średnia cena jest zwykle wypadkową wielu
          czynników, a jeśli dane mieszkanie ma akurat te zalety, które są dla Ciebie
          ważne, a ew. wady są dla Ciebie nieistotne, to wtedy warto to kupić, bo zwykle
          wartość dla Ciebie jest większa niż to, co płacisz.
          • Gość: Renata Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:37
            Moim zdaniem w tej lokalizacji, w 10-piętrowym mrówkowcu, lata 80-te, nie jest
            warte więcej. Poczekaj rok i kupisz za taka właśnie cenę. Teraz ludzie
            poszaleli i dlatego, ci co mają takie stare mieszkania z kiepską komunikacją
            korzystają z tego żeby ten szajs pchnąć po dobrej cenie. Jak ludzie ochłoną, to
            pies z kulawą nogą tego nie kupi za więcej.
            Mój znajomy też tak zrobił z mieszkaniem JWC, które się sypało po 5 latach.
            Stwierdził, ze w tym amoku sprzeda i sprzedał, choć jeszcze przed wakacjami 3
            miesiące szukał kupca i nic.
            • varsava hmmm... czyli Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? 15.01.06, 22:02
              Co roku do Warszawy przyjeżdża kilkanaście tysięcy osób (studentów, ale też
              pracowników itd.) Mieszkania mogą być tylko droższe.

Gość portalu: Renata napisał(a):

> Moim zdaniem w tej lokalizacji, w 10-piętrowym mrówkowcu, lata 80-te, nie
              jest
              > warte więcej. Poczekaj rok i kupisz za taka właśnie cenę. Teraz ludzie
              > poszaleli i dlatego, ci co mają takie stare mieszkania z kiepską komunikacją
              > korzystają z tego żeby ten szajs pchnąć po dobrej cenie. Jak ludzie ochłoną,
              to
              >
              > pies z kulawą nogą tego nie kupi za więcej.
              > Mój znajomy też tak zrobił z mieszkaniem JWC, które się sypało po 5 latach.
              > Stwierdził, ze w tym amoku sprzeda i sprzedał, choć jeszcze przed wakacjami 3
              > miesiące szukał kupca i nic.
              • utalia hmmm... czyli Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? 18.01.06, 00:22
                Oj Renato Ty to pojecia nie masz o cenach mieszkan. Za 130 to bys musiala sie
                dobrze nabiegac zeby wogole jakies znalezc. A skoro ktos teraz chce kuic to
                najwyrazniej teraz mu potrzeba a nie za rok albo 5 lat. Moze i mrowkowiec nie
                jest szczytem urody ale zeby w takim mieszkac trzeba slono zaplacic, czy Ci sie
                to podoba czy nie. Utalia
      • Gość: rutra Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.chello.pl 14.01.06, 21:36
        Mieszkanie mi się podoba, ale krzyczą sobie za nie ok 5000 za metr.Cena jest do
        negocjacji i nie wiem ile zaproponować aby była to sensowna oferta a
        jednocześnie nie przepłacić(mimio iż przy obecnej sytuacji na rynku, wiem ze i
        tak to się stanie).
        • Gość: Renata Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:42
          Odpuść sobie, bo będziesz żałować, choć to Twoje pieniądze, Twoja sprawa...
          • Gość: Kasia Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 09:19
            Wejdz na stronę locumnet.Tam wyswietlaja się juz zawarte transakcje, ale trzeba
            pamietac ze te ceny to tez były ceny wywoławcze, jednak mozna zorientowac się
            co sie sprzedadało.
            • Gość: Kasia Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 09:21
              Porównaj mieszkanie na Neseberskiej do sprzedania, wyraznie jest tańsze.
        • Gość: Kasia Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:25
          Widze ze te z Neseberskiej juz się sprzedało. Moze to własnie autorka wątku je
          kupiła?
        • dkosso Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? 25.01.06, 11:19
          nie kupuj ramy H za 5 tys. z metra, pomyśl że jest to małe mieszkanie, więc
          pewnie za kilka lat będziesz chciała je sprzedać i kupić większe, już w tej
          chwili wielu kupujących mówi: tylko nie "wielka płyta" i nie rama h, to jest
          stara technologia o kiepskiej jakości
      • sztudent1 Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? 15.01.06, 12:08
        Sadyba jest beznadziejną lokalizacją, zarówno ze względu na połączenia,
        zaplecze jak i bliskość elektrowni Siekierki, bo jak wiatr zawieje nie w tą
        stronę, to sie troche ołowiu nawdychasz...
        • Gość: mmmmmm Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.06, 23:09
          Sadyba to jednak jest kawałek terenu, więc raczej bym nie uogólniał.
          Zaś uwaga o ołowiu z Siekierek to już kompletny bzdet.....

• adaptor1 Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? 18.01.06, 20:18
        ja tez przymierzam sie do kupna. Rynek mieszkan w Wawie obserwuje od ok. 2 lat,
        jesli masz okazje kupic takie mieszkanie za 130 tys. to powiem Ci: KORZYSTAJ!
        teraz ceny za metr mieszkania "z drugiej reki", to ok. 4 tys., czyli takie jak
        to kosztowaloby jakies 152 tys.
      • adasha Re:Sprzedałem swoje 36 m2- bielany, 18.01.06, 21:49
        okolice PKS , 4p/10p, kuchnia po remoncie, Lazienka 5 lat zrobiona, kuchnia
        ciemna ,po 5000 zł/m2 na jesieni 2005r.= 180 000 zł. Za to kupiłem 15 działek
        rolnych pod Modlinem , po 10 zł/m2. Zrobiłem inwestycję ,. Bo nie opłacało mi
        się tego dalej wynajmować . Blok lata 70-80. Sprzedawałem 1 miesiąc w lecie.
        finalizacja na jesieni. Chyba trochę za tanio sprzedałem ale trafiały mi się
        tanio działki w agencji, www.bbnieruchomosci.pl ,Poznałem ich w Akademi
        Inwestora, www.mibpartner.pl ,w Warszawie na wieczorach inwestorskich.
        pozdrawiam inwestorów.
        • adasha Re:Na Targówku przy parku Bródnowskim sprzedają , 18.01.06, 21:51
          mieszkania po 5000 zł/m2. Na Marinie to już chyba po 6-7 tys. zł/m2.
        • adasha Re:Najlepiej to swój mały domek,-300 000 zł. 18.01.06, 21:53
          Widziałem na stronie www.dworekpolski.pl , tanie drewniane domy w Garbatce
          k/Piaseczna , 15 " do Piaseczna, W-wy, do 300 000 zł
          • Gość: Kasia Re:Najlepiej to swój mały domek,-300 000 zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:43
            Naszczęscie juz widać lekkie zahamowanie cen, uff
      • Gość: arek Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.chello.pl 19.01.06, 22:18
        To i ja zapytam ile mozna zaplacic za 2 pokoje z widna kuchnia (w sumie 32m2)
        na 1p w 10p bloku (nie z wielkiej plyty) na Popieluszki
        • Gość: Renata Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:05
          Jesli nie MUSISZ teraz kupować, poczekaj... Jeśli jednak musisz, bo dziecko w
          drodze itp. to cena w tej okolicy zależy głównie od tego czy bliżej czy dalej
          od ulicy i czy okna wychodzą na Popiełuszki czy nie, bo to jest bardzo ruchliwa
          i uciążliwa ulica. Jeśli to nie jest płyta, to rama H, czyli mniej więcej to
          samo. Bloki 10-piętrowe nie były budowane z cegły.
      • Gość: kasia Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.chello.pl 20.01.06, 12:16
        my sprzedalismy mieszkanie w kwietniu 2005,przy Powst.Slaskich na Bemowie.pow
        33m2,2pok (z wejsciem z przedpokoju),pietro 4/10,kuchnia ciemna-kawalek
        korytarza,blok z tego co pamietam to byl lata 70te.do generalnego remontu-
        110tys.
        • Gość: Beata Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 09:46
          A ja mam okazję kupić 46 m na Ursynowie za 210.000, blisko metro, stan do
          odswiezenia, do wymiany drzwi, okna, podłoga ładna do cyklinowania. Podobno
          okazja. Co sadzicie?
          • Gość: Darecki Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 10:11
            Trzeba bardzo uważać na sąsiedztwo w blokach w wielkiej płycie na Ursynowie.
            Mnie jeden pośrednik przestrzegał przed kupnem mieszkania w takim bloku. Mówił
            żebym kupił małe ale nowe a nie w płycie. Nie chce mówić o szczegółach, bo nie
            chce robic przykrości ludziom, którzy tam mieszkają ale na Twoim miejscu dobrze
            obejrzałbym sąsiedztwo o każdej porze dnia i wieczorem i pogadał z innymi
            mieszkańcami bloku.
            Nie ma okazji, każdy wie co sprzedaje i ile to jest warte.
            • Gość: Iza Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 10:30
              Nie przesadzajmy to nie jest wielka okazja, to zwykła cena, o ile mówimy o
              wysokim bloku.
      • Gość: rutra Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.chello.pl 23.01.06, 22:58
        Dzięki za opinie. W końcu nic z tego nie wyszło-sprzedający sie wycofał, wobec
        czego szukam dalej. Gdyby ktoś coś słyszał o mieszkaniu 2 pokojowym będę
        wdzieczna za info.
        Pozdrawiam
        • veronika_w Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? 24.01.06, 15:29
          A ile Waszym zdaniem warte jest mieszkanie na Ursynowie - blok 2 - letni z cegły
          - kilka pięter.
          51 metrów - drzwi drewniane - podłogi deska barlinecka - dwie fajne szafy ale
          nie ma kuchni - sama musiałabym zrobić.

Podpowie mi ktoś????
          Sprzedający chce około 300 000 - nie przesadził - to co porawda 200 metrów od
          metra kabaty i 1 km od lasu ale 300 000???
      • Gość: AdamBielsko Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:02
        To i ja dorzucam pytanie. Jeden z warszawskich dluznikow mojego ojca ma
        mieszkanie gdzies na Jana Pawla II, w budynku, jak sie nie myle babka tower (?)
        wysokie pierto bo 24 z 25. Teraz pytanie. Gosc wycenia mieszkanie na kwote 1
        000 000 zlotych - stan deweloperski. 114 mkw. Oczywiscie mieszkanie moze
        przyjac ojciec i sprzedac, ale jaka cene moze uzyskac?
        • Gość: facio Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.01.06, 16:35
          Oj chyba bedzie sie dlugo sprzedawac w tym molochu.
        • Gość: antek Re: ILE ZA MIESZKANIE W WARSZAWIE? IP: *.acn.waw.pl 24.01.06, 20:44
          gosc zaczynal od duzo wyzszej sumy i jak widac ostro schodzi w dol
          www.aaaby.pl/nieruchomosci/1567433,46891,0,0,1567053.html?page=1&start=1&bid=2626636&t=iw5p80871138131338411

sadze ze na tym sie nie skonczy,mieszkanie jest przeciez niewykonczone
          cena raczej jeszcze spadnie,tym bardziej ze budynek nie jest raczej postrzegany
          zbyt prestizowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka