-
Super jarzyna ! Doskonala w salatkach, np. z ziemniakow, ze sledzi i in.
Fenkul dobrze komponuje sie ze szczypiorkiem, mieta i natka.
Swietne zapiekane rowniez w pochodnych od sosu beszamelowego, jak: Mornay,
Aurorra, beszamel ze smazona cebula i in.
Oto moje propozycje:
1/ Grecka salatka z fenkulem.
4 pomidory, 1 fenkul, po 1/2 zielonej i czerwonej papryki, 200 g sera feta,
garsc czarnych oliwek, sol, pieprz, sos winegret.
Jarzyny pokroic w plasterki, wymieszac z sosem i sere...
-
Co z nim robicie ? W jakiej postaci jest najsmaczniejszy ? Jakieś fajne sprawdzone przepisy dla debiutanta?
-
SALATKI SUROWKI Z TEGO WZRZYWKA PROSZE O PRZEPISY ZNAM TYLKO Z POMARANCZAMI I
KEFIREM MOZE ZNACIE INNE
-
czyli koper włoski, nie moge zdjecia w necie znalesc i nie wiem jak tego
szukac.
-
Witam,
W tym roku zasiałam w ogrodzie to warzywko - noi mam problem - okropnie duzo
tego. Jak dotąd nigdy nie jadłam, więc proszę o radę. Uwaga - u mnie bulwy są
raczej szerokie, spłaszczone, a nie okrągłe - ale chyba nie oznacza to, ze
niedojrzałe?
I jeszcze jedno - jak przechować go w zimę? Podobno to roslina 2 letnia - ale
czy bulwy nie przemarzną pod śniegiem??
Pozdrawiam,
Agnieszka
-
Witam kupiłam fenkuł czyli inaczej koper włoski jak go przyrzadzic bo jakośc
gotowac i polac masłem z tarta bułka szkoda robicie zapekanki czy sałtki czy
mozna go jesć na surowo w surówkach proszę o rady :))
-
Rodacy lub bracia (Czesi)! Co znaczy: „100 g kuřecích jater”? I
czy „fenikel” to kminek?