Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oppenheim Enterprise

IP: *.acn.pl / 10.129.136.* 06.11.02, 22:06
    hej,
    agencja nieruchomosci przez ktora szukam mieszkania zaproponowala mi zebym w
    sprawie kredytu kontaktowal sie z Oppenheim Enterprise z Warszawy.
    to ponoc jakis posrednik w sprawach kredytowych, po rozmowie telefonicznej
    nie jestem w stanie powiedzic z czego oni sie utrzymuja. czy za pomoc w
    znalezieniu odpowiedzniego kredytu tak ustawia wszystko z bankiem, ze bede
    musial zaplacic wiecej niz normalnie? czy ktos mial jakies doswiadczenia z
    nimi? czy warto szukac z nimi czy samemu?
    pozdr
    krzysiek
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ciekawy Re: Oppenheim Enterprise IP: spc:* / 126.20.49.* 07.11.02, 09:56
        Gość portalu: krzysiek_w napisał(a):

> hej,
        > agencja nieruchomosci przez ktora szukam mieszkania zaproponowala mi zebym w
        > sprawie kredytu kontaktowal sie z Oppenheim Enterprise z Warszawy.
        > to ponoc jakis posrednik w sprawach kredytowych, po rozmowie telefonicznej
        > nie jestem w stanie powiedzic z czego oni sie utrzymuja. czy za pomoc w
        > znalezieniu odpowiedzniego kredytu tak ustawia wszystko z bankiem, ze bede
        > musial zaplacic wiecej niz normalnie? czy ktos mial jakies doswiadczenia z
        > nimi? czy warto szukac z nimi czy samemu?
        > pozdr
        > krzysiek

Ja zrezygnowałem z ich usług bo ich koszty są za wysokie opłata wstępna 350zł a
        również zawyżają prowizję banku. Gdy chodzi np o bank BPHPBK gdy idziesz "z
        ulicy" to bank pobiera prowizję 2% a oni twierdzą że prowizja będzie 2,5%.
        Czyli przy kredycie 80000zł zarabiają na tobie 350+400=750 zł. Nie polecam
        Pozdrawiam
        Ciekawy
      • Gość: zielona_dama Re: Oppenheim Enterprise IP: 217.11.134.* 07.11.02, 15:38
        Czesc,

ja swoj kredyt na mieszkanie załatwiałam własnie za pośrednictwem OE. Ma to
        swoje plusy i minusy.

Plusy:
        - OE załatwia z deweloperem lub spółdzielnią wszystkie papiery związane z
        pozwoleniami na budowę, oceną i wyceną nieruchomości (Ty już nie musisz za tym
        latać a latania jest niemało gdy chcesz to wszystko załatwić do kredytu sam)
        - pracownicy OE pomagają w wypełnianiu wniosku kredytowego i kompletowaniu
        dokumentów. We wniosku jest kilka podchwytliwych pytań na które trzeba wiedzieć
        jak odpowiedzieć by kredyt Ci przyznano ;-)
        - OE ma większy wpływ na przycisnięcie bankowców niż Ty, w skutek czego decyzje
        kredytowe są zwykle szybsze.

Minusy:
        - w niektórych przypadkach OE zawyża prowizje jak napisał mój przddmówca, ale w
        moim wypadku (Kredyt w Millenium) gdybym przyszła z ulicy opłaty byłyby
        identyczne jak przez OE (350 zł za rozpatrzenie wniosku i 2,5 % prowizji).
        Podobnie rzecz się miała przy kredycie PKO BP.

Pytasz na czym więc zarabia OE? Płaci im bank za skierowanie do niego klienta.
        U mnie wiem, że wyglądalo to w ten sposób, że ja poniosłam wydatek 2,5%
        prowizji, z czego - OE dostał 1%, a bank wziął 1,5%.
        350 zł za rozpatrzenie wniosku było opłatą dla banku a nie dla OE.

Reasumując - polecam usługi OE. Koszystałam z nich juz po raz drugi (poprzednio
        w sprawie kredytu samochodowego) i jestem naprawde zadowolona.

Pozdrawiam
        z_D
      • Gość: Kasia Re: Oppenheim Enterprise IP: *.acn.waw.pl 08.11.02, 19:03
        Nie rób błędu , nie idź do nich :
        - Fatalna obsługa
        -większość spraw musiałam załatwiać sama i w sumie w niczym mi nie pomogli a
        350 zł wzieli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka