Gość: Andrew75 IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.01.06, 01:40 Zamierzam wybudować dom ok 130 - 140 mkw (wraz z poddaszem). Ile może kosztować budowa takiego domu "pod klucz" (materiały + robocizna)? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mis Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.76.classcom.pl 28.01.06, 08:20 od ok. 3 tys. zł za metr kwadratowy w górę, zależy od standardu. Do tego dochodzi działka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agasybilla Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.chello.pl 27.02.06, 13:41 wybudowalam 270 m2.jest w stanie surowym + ocieplenie zewnetrzne i dach z dachowki ceramicznej. do tej pory koszt to 250 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 08:32 Zamierzam kupić auto. Ile może kosztować samochód na 3,5 - 4,7 m długi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynolog Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:18 Murowana buda dla psa, 1m kosztuje 3000 zł 2m 6000?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? 28.01.06, 14:16 Pytanie na poważnie? Niestety od 1300 do 13000. Radziłbym zadawać pytania bardziej konkretne,to i odpowiedzi będą bardziej konkretne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.slowianin.pl 23.02.06, 02:49 koszt 1400-1600 za 1m2 mozna miec fajny dom pod klucz. www.kar.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.eranet.pl 23.02.06, 08:48 Skoro pytasz to pewnie nie masz nadmiaru gotówki? Za 1500 zl/m2 masz dom w stanie do zamieszkania w srenim standardzie. Za najtańszy wariant może wyszłoby 1200 zł. najtańszy tzn. zwyle plastikowe okna, sciany otynkowane i zabiałkowane, w łazience pasek glazury przy wannie i na podłodze, w pokojach wykładzina dywanowa po 10 zł/m2 i po jednym gniazdku elektrycznym na pokój. Ogrodzenie posesji typu "Kargul podejdź do płota". Tyle , że podczas budowy apetyt rośnie i nikt nie chce mieć na podłodze sierściucha za 10 zł a piekny hiszpański parkiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaelgam Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: 62.29.165.* 23.02.06, 09:22 mnie kosztował ok 280tys. Dom parterowy z poddaszem użytkowym powierzchnia podłóg 147m2. Cena poza budową i wykończeniem zawiera kominek z rozprowadzeniem ciepła na podasze, wyposażenie kuchni, drewniane podłogi ( w 2 pomieszczeniach merbau w pozostałych parkiet dębowy), 2 łazienki kompletnie wykończone. Dom ma ściany 3-warstwowe, styropian w środku, okna plastikowe 5-cio komorowe, dach pokryty płytą osb i gontem bitumicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus77 Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:40 Myślę, ze istotne jest gdzie się buduje dom. Materiały i robocizna (że juz o działce nie wspomnę) są w całkiem innych cenach w "renomowanych" miejscowościach podwarszawskich i bez urazy na końcu świata w szczerym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość_asia Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:58 Odpowiedz Link Zgłoś
olamanola1 Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? 10.04.06, 15:36 ANDREW75,ZBUDOWALIŚMY DOM 150MKW.ZA 180 TYŚ ! ZNAJOMI PRZYCHODZĄ I ZACHWYCAJĄ SIĘ . NIKT NAM NA POCZĄTKU NIE WIERZYŁ. TERAZ WIELU SZCZĘKI OPADŁY. PROJEKT MURATORA :PRAKTYCZNY"-REWELACJA. Z ZEWNĄTRZ NIBY NIC SZCZEGÓLNEGO ZA TO W ŚRODKU..! MIAŁAM W NOSIE TEKSTY TYPU -"TY MASZ POJĘCIE ,CO TO JEST BUDOWA DOMU" WTEDY MOŻE NIE KONIECZNIE ,ALE TERAZ JESTEM EKSPERTEM. ZA TĄ CENĘ : -DOM OCIEPLOY ,ZABEZPIECZONY ODPOWIEDNIM KLEJEM, CZEKA NA TYNKI -W ŚRODKU; DWIE ŁAZIENKI {ŚLICZNE} -NA GÓRZE ,URZĄDZONE 3 SYPIALNIE , 1 POK. KOMPUTEROWY -PIĘKNA PRZETRZEŃ KORYTARZOWA ,ZAMIAST GARDEROBY -DREWNIANE PORĘCZE I SCHODY -NA DOLE SALON {NO,NA RAZIE BEZ KOMINKA ,ALE PRZYJDZIE I CZAS NA TO) - NA PODŁOGACH DOBRE PANELE I KAFLE -KUCHNIA OTWARTA -URZĄDZONA CHWALĘ SIĘ ,CHWALĘ! JESTEM DUMNA Z TEGO CO OSIĄGNĘŁAM,SORRY -OSIĄGNELIŚMY! CHĘTNIE DORADZĘ TO I OWO POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.elsat.net.pl 10.04.06, 21:13 No to ja proszę o konkrety!Budowaliście sami czy firma?I jaki rejon kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
olamanola1 Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? 11.04.06, 13:03 sami..? kiedy przyjechała koparka,ja przyjechałam w szpilkach . Póżniej przyjeżdzałam już po "budowlanemu" budował nam cudowny muraż z pomocnikami .Zaufałam mu .Doglądaliśmy codziennie, ale tylko dlatego ,że radości nie było końca . Spażyliśmy się tyko na hydrauliku ,ale ponoć nie tak strasznie . wszystkie ekipy na 5! mieszkamy 13 km od miasta w kujawsko- pomorskim. 15 min do pracy -samochodem . Wierzcie mi naprawdę można mieć wlasny dom . Cierpnę na myśl o 30 lenim bloku z którego udało mi się uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew75 Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.04.06, 19:35 Dzięki serdeczne za info, widać, jak ktoś wie, to potrafi odpowiedzieć na każde pytanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Dom za 180tys pln? :-))) IP: *.pl.corp.leroymerlin.com / 62.29.248.* 11.04.06, 16:51 Za mniej niz 400tys pln takiego domu zbudowac sie nie da. Bedzie to kurnik nie dom. Sam piec kosztuje ponad 10tys (wiem ze mozna kupic cos podobnego do pieca pewnie za 1500pln). Tylko na osprzet elektryczny trzeba zarezerwowac min 7tys pln (mozna to zrobic i za 300pln :-)). Jesli sie nie ma pieniedzy a chce to rzeczy widzi sie bardzo optymistycznie... niestety, prawda jest inna i brutalna. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: Dom za 180tys pln? :-))) 11.04.06, 21:05 Dom za 180tys pln? :-))) Autor: Gość: lili IP: *.pl.corp.leroymerlin.com / 62.29.248.* Data: 11.04.06, 16:51 No piękną reklamę zrobiłaś swojemu pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilowo Re: Dom za 180tys pln? :-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:06 witam Może by się najpierw zastanowić, co dla kogo słowo "dom" znaczy?? Czy to ma być pseudodworek, z kręconymi schodami z klejonego drewna, łazienką od Starcka, panelami FV na całym dachu? Czy może ma to być kilkadziesiąt metrów pod prostym dachem, bez wodotrysków, inteligentnej instalacji elektrycznej, trzcinowej strzechy po 180 złotych za metr? Jednowarstwowa ściana z gazobetonu, albo szkielet na stopach, pod dachem z blachy fałdowej, dobrze ocieplony, bez garażu na dwa samochody, da się wykonać za nieduże pieniądze. Byle nie dać się zwariować producentom materiałów budowlanych. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
olamanola1 Re: Dom za 180tys pln? :-))) 13.04.06, 09:20 zgadzam się w 100% . Dlatego napisałam o panelach, kaflach-Opoczno,dachu z blachodachówki. Marzenia można realizować dwojako:albo tak by były bliskie ideału ,albo wcale . Wybrałam pierwszą obcję.Całe szczęście ,że mam gust i wyobrażnię,dlatego mam też "Starcka" Pozdrawiam pięknie za swojego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
olamanola1 Re: Dom za 180tys pln? :-))) 13.04.06, 09:10 o co chodzi z tym pracodawcą-bo ja takiego na szczęście nie posiadam ? Odpowiedz Link Zgłoś
olamanola1 Re: Dom za 180tys pln? :-))) 13.04.06, 09:33 Baju, baju..... A ja siedzę sobie w moim domku,w pokoiku,cieplutko, milutko..... i kurką bynajmiej nie jestem! Nie wiem jak strasznie i brutalnie potraktowało Ciebie życie, ale ja podeszłam do tematu realistycznie i optymistycznie. No i się udało ! Całe szczęście ,że nie napotkałam pesymistów i malkontentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sądze Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 08:07 nie da się wybudować domu za 180 tyś ( chyba że stan surowy) i wykończyć go w tej kwocie ( przynajmniej nie pod warszawą) w kujawsko pomorskim pewnie są inne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
behavior Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? 13.04.06, 11:33 ja własnie zaczynam budowe! biore 230tys na 118.5m kw pow użytkowej (145m kw po podłodze + 22 m kw garaż) buduje sam bez firmy. tylko na dach zamawiam firme ni o nie wiem jak jeszcze z instalacjami sobie poradze :) Odpowiedz Link Zgłoś
adasha Re: Koszt budowy domu - jaki jest naprawdę? 07.06.06, 17:54 pewnie w stosunku do twojego mieszkania nieduży? W przeliczeniu na metry. podobno od 1000 zł/m2 za drewniak. Odpowiedz Link Zgłoś