Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Agencja Ochrony

14.11.02, 07:47
    Powiem szczerze, że gdybym miała więcej pieniędzy zdecydowałabym się na pełne
    zabezpieczenie mojego domu. Przez pełne zabezpieczenie rozumiem okna i drzwi
    antywłamaniowe + alarmy + monitoring. Może i mój dom stałby się twierdzą a
    nie domem ale przynajmniej czułabym się tam bezpiecznie, a także nie bałabym
    się zostawić domu samego, gdy ja wyjadę.
    Niestety nie dysponuję funduszami na okna antywłamaniowe, dlatego chciałam
    zapytać jak wy zabezpieczacie swój dom? Ja osobiście pomyślałam o Agencji
    Ochrony, ale szczerze powiedziawszy to się waham. Może korzystacie z usług
    jakiejś agencji, czy jesteście zadowoleni? Zastanawiam się w jaki sposób
    można sprawdzić taką agencję, bądź też ludzi w niej pracujących, żeby potem
    nie było tak,że ja powierzę im mój dom a oni się nim zajmą lepiej niż
    powinni, bo w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe. Jeśli ktoś
    korzysta z takich usług to bardzo bym prosiła o podanie nazwy firmy i
    miesięcznego kosztu takiej przyjemności.
    Co radzicie?
    Dodam, że nie chodzi mi tylko o względy kradzieży, ale także o własne
    bezpieczeństwo i samopoczucie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: krzysiek Re: Agencja Ochrony IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 24.01.03, 11:45
        Witaj, najlepszą i najtańszą pod tym względem agencją ochrony jest FALCK
        (www.falck.pl) Abonament miesięczny zaczyna się od 75zł netto, mają teraz
        ptomocję na bezprzewodoey system alarmowy 'sokół', nie płacisz za system, lecz
        jego koszt jest wpisany w abonament (ok 200zł m-c). Firma jet godna polecenia,
        jak wejdziesz na ich www. to sam sie przekonasz. Jeżeli masz jakieś pojęcie o
        instalacjach alarmowych to wejdź na: www.janexint.com.pl tam masz opisy
        i cenniki systemów i elementów alarmowych. Poza tym jeśli kupujesz u Falck'a to
        istnieje możliwość rat.

pozdrawiam, krzysiek
        • Gość: Alchemik Re: Agencja Ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 11:39
          Podstawowa zasada
          nigdy nie zlecaj jednej firmie wszystkich zadań związanych z bezpieczeństwem a
          już w szczególności zainstalowanie systemu i monitoringu tej samej firmie.
          Jeżeli tak zrobisz to oni mogą w krytycznej sytuacji zrobić z Tobą wszystko. W
          życiu nie daj się nabrac na bezpłatny system zapłacisz za niego z nawiązką, a
          jak bedziesz chciał zrezygnowac to dopiero zapłacisz.
          Koniecznie skonsultuj umowę o monitoring z dobrym prawnikiem.

pzdr
          Alchemik
        • Gość: Alchemik Re: Agencja Ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 11:43
          Gość portalu: krzysiek napisał(a):

wejdź na: <a href="www.janexint.com.pl"target
          > ="_blank">www.janexint.com.pl</a> tam masz opisy
          > i cenniki systemów i elementów alarmowych.

Bardzo godna zaufania firma zajmuje się alarmami, biuro podróży, ubezpieczenia
          szkoda, że nie mają jeszcze zakładu pogrzebowego. Jeżeli ich nie stać na osobne
          domeny dla każdej z działalności to o czymś świadczy. Znają się na wszystkim i
          niczym.

pzdr
          Alchemik
          • Gość: Krzysiek Re: Agencja Ochrony IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 10.02.03, 20:22
            Słuchaj cwaniaku, nie mówie że ta firma jest najlepsza, bo to nie ma zadnego
            znaczenia!!! Tam są cenniki i opisy wysokiej jakości sprzętu alarmowego
            stosowanego przez firmy monitorijące. A co do usług pogrzebowych to poczekaj,
            niedługo się pojawią. Pisze o tym, gdyż mam spore doświadczenie w tej
            dziedzinie i orientuje się jaka firma jest dobra a jaka nieco gorsza!!!
            Pozdrawiam
            • Gość: GP Re: Agencja Ochrony IP: 217.153.60.* 11.02.03, 09:35
              Gdybym rozważał ochronę to również brałbym pod uwagę Falcka. Polecam rezerwę
              wobec Solidu.
              • Gość: Alchemik Re: Agencja Ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 09:51
                Gość portalu: GP napisał(a):

> Gdybym rozważał ochronę to również brałbym pod uwagę Falcka.

Tutaj się z Tobą nie zgodzę. Następni fachowcy od wszystkiego pomoc drogowa,
                pomoc medyczna i monitoring. Biorą się za wszystko gdzie można skroić klienta.
                Miałem z nimi do czynienia wszystko jest OK jak jest OK w krytycznej sytuacji
                wypieli się i koniec

> Polecam rezerwę
                > wobec Solidu.
                Tu się z Tobą zgodzę w 150% powiem więcej rezerwa to bardzo delikatne słowo.

pzdr
                Alchemik
            • Gość: Alchemik Re: Agencja Ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 09:44
              Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Słuchaj cwaniaku, nie mówie że ta firma jest najlepsza, bo to nie ma zadnego
              > znaczenia!!! Tam są cenniki i opisy wysokiej jakości sprzętu alarmowego
              > stosowanego przez firmy monitorijące.

Panie kolego tam jest sprzęt podrzędnej firmy izraelskiej bardzo kiepskiej
              jakości. Cennik elementów systemu alarmowego jest tak samo przydatny do
              oszacowania kosztów alarmu jak cennik hurtowni materiałów budowlanych w celu
              oszacowania kosztów budowy domu.

> A co do usług pogrzebowych to poczekaj,
              > niedługo się pojawią. Pisze o tym, gdyż mam spore doświadczenie w tej
              > dziedzinie i orientuje się jaka firma jest dobra a jaka nieco gorsza!!!

Fajnie. Jak nam się nie uda Ciebie ochronić to przynajmniej godnie Cie
              pochowamy. Dla korzystających z naszego biura podróży rabat na pogrzeb 20%.
              Powodzenia
              Alchemik

PS
              Lepiej zasięgnąć opini izby gospodarczej np. www.pisa.org.pl
              • Gość: Krzysiek Re: Agencja Ochrony IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 12.02.03, 14:34
                Czy macie jakieś złe wspomnienia z kozystania z Solidu? Jak zauważylem, to
                większość sklepów, biur itp. ma ich naklejke. Czemu piszecie ze trzeba mieć do
                nich "dystans"?
                A co fo Falck'a to sie nie zgodze z 'Alchemikiem', gdyz kozystam z ich uslug na
                dzialkach. Falk jest juz piątą agencją wynajętą na działkach przez okres 3 lat.
                Jako pierwszym udało się im złapać szajke złodzieji na gorącym uczynku, dzięki
                ich profesjonalizmowi! Do każdego zadania podchodzą inaczej, nie schematycznie
                i obojętnie jak inne agencje (mn. Pleban, Juwentus) i to jest ich sukces!
                Dlatego wg mnie Falck jest najleprzą agencją ochrony, a to że zajmują się
                ochroną, ratownictwem i pomocą drogową świadczy na ich kożyść! Firma z
                tradycjami i pewna! A poza tym ochrona, ratownictwo i pomoc drogowa są innymi,
                osobnymi działami połączonymi tylko nazwą firmy!!!
                • Gość: Alchemik Re: Agencja Ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 14:49
                  Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Czy macie jakieś złe wspomnienia z kozystania z Solidu? Jak zauważylem, to
                  > większość sklepów, biur itp. ma ich naklejke. Czemu piszecie ze trzeba mieć
                  do
                  > nich "dystans"?

W pewnym dużym mieście wojewódzkim jak pracownikom nie wypłacono trzeci miesiąc
                  z rzędu pensji to sobie zastrajkowali i jakiś czas żaden obiekt nie był
                  chroniony. W tym samym mieście wojewódzkim słabo zarabiający ochroniarze
                  okradali duży sklep Dom i Ogród (żeby mieli za co żyć) ale w tym przypadku to
                  tak naprawdę winna była firma która ich najęła. Trzeba być niezłym matołem
                  wierząc w to, że ktos będzie nadstawiał karku za 600zł miesięcznie. On sam
                  zacznie kraść i wcale mu sie nie dziwię. Tu pisze o faktach gdybym dopisał
                  jeszcze plotki (pewnie w wielu wypadkach prawdziwe) to broń nas Panie Boże
                  przed taką ochroną. Jedna z najzabawniejszych plotek mówi, że jest to haracz na
                  fakturę VAT.

pzdr
                  Alchemik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka