Gość: gacia45 IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 01.12.02, 22:51 czy ktos wie od czego zaczac w kwestii formalnej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ma Re: jak zaadoptowac strych? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.12.02, 14:41 Gość portalu: gacia45 napisał(a): > czy ktos wie od czego zaczac w kwestii formalnej? Aby zaadOptować strych należy: 1. Pójść do domu dziecka dla stryszków opuszczonych przez swoje domy 2. wykazać się właściwymi predyspozycjami do wychowywania stryszków 3. no a potem nic tylko traktować stryszek jak własny :-) A jeżeli chodzi o adaptację, to już zupełnie inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: jak zaadoptowac strych? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 18:40 Ma - darowalbys sobie takie ironiczne uwagi... To, ze ktos sie pomylil w slowie adaptacja nie znaczy nie jest taki madry jak Ty. I cale szczescie! Bo takich glupio - madrych jak Ty niestety na tym forum za czesto sie spotyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmaan Re: jak zaadoptowac strych? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 11:04 mogę coś podpowiedzieć, ponieważ wykonywałem kilka projektów przebudowy czy zmiany przeznaczenia czy wnętrz strychów ale musiałabyś podać więcej szczegółów, tzn gdzie ten strych jest, kto jest właścicielem, jakie jest aktualne przeznaczenie i jak jest aktualnie wykorzystywany..., i w ogóle wszystko co wiesz... pozdrowienia maan architekci qmaan@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: jak zaadoptowac strych? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 18:46 Strych to b. fajna rzecz :-) Zwlaszcza jak sie patrzy pod katem finansowym. Ale dobrze sie zastanow. Moja siostra wlasnie wprowadzila sie na zaadaptowany przez siebie strych. Wyglada pieknie, ale niestety juz odczuwa tzw. uroki mieszkania pod dachem. Jest u niej po prostu zimno - mimo ze kaloryfery chodza pelna para. A prawdziwa zima jeszcze przed nami :-) Siostra nastawia sie rowniez na to, ze latem bedzie za to parno... Nie chce generalizowac tutaj, moze po prostu wykonawcy "spieprzyli" jej robote. Ale po powrocie od niej do mojego mieszkanka ucieszylam sie ze to nie strych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicca Re: jak zaadoptowac strych? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 12:51 Mam podobne doświadczenia - właśnie przeżywam pierwszą zimę w mieszkaniu przerobionym ze strych i najwięcej ile dało mi się osiągnąć w te mrozy to 15,5 stopnia. Dla mnie stanowczo za zimno. I nie wiem czy wytrzymam do wiosny. Może ma ktoś dobry sposób na ocieplenie miszkania? A co do adaptacji - wszyscy lokatorzy korzystający mający prawo do korzystania ze strychu muszą wyrazić zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś