Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sprzet AGD - płyty ceramiczne

IP: 213.158.197.* 02.12.02, 13:01
    Czym powinna charakteryzować się dobra płyta ceramiczna i jakiej firmy/model
    wybrać.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jarekZ Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: spc:* / 126.33.13.* 03.12.02, 11:13
        na stronie Amici jest opis możliwości ich kuchenek z płytami ceramicznymi -
        zerknij tam - ja kupiłem sobie ich kuchenkę - na razie stoi niepodłączona -
        więc nie powiem czy jest dobra czy nie
      • Gość: milo Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.waw 03.12.02, 14:38
        Ja kupilam takze Amice i uzywam. Na razie dziala i
        uwazam, ze nie am nic bardziej wygodnego jak plyta
        ceramiczna. Owszem trzeba zawsze po zachlapaniu
        wyczyscic, najlepiej Cifem (lub innym mleczkim). Nie daj
        sobie wcisnac ostanio wyrzuconych na rynek chusteczek
        jednorazowych (lipa na calego, w dodatku natluszcza
        plyte). Po prostu wytrzyj do sucha, czasami pomag
        spryskanie jakims plynem do szyb. Coz poza tym. Kuchnie
        elektryczne wbrew pozorom moga byc oszczedne, trzeba je
        tylko wlasciwie uzytkowac, tzn wykorzystac pozostawiana
        energie. Ja np. podgrzewam posilek i kiedy plyta juz jest
        nagrzana wylaczam ja. A ppotrawa nadal sie
        grzeje.....Zreszta te wszystkie tipsy sa w instrukcji
        obslugi. Zycze udanych zakopow i smacznych posilkow
        • Gość: kredka Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.02, 14:56
          Ja mam to cholerstwo firmy FRANKE. Według mnie to wynalazek szatana. Nie wiem,
          jakim cudem tobie fakt, że trzeba to "cudeńko" umyć i wypolerować PO KAŻDYM
          użyciu nie przeszkadza?! Mnie to doprowadza do szału! Nie wystarczy przetrzeć,
          o nie, moje ma piękną obwolutę z nierdzewnej stali, którą froteruje się dobre
          10 minut, żeby nie było żadnych smug. A na czarnym tle widać z daleka
          najmniejszy ślad po kropelce wody. Niech szlag trafi tego, co to wymyślił.
          • Gość: milo Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.waw 09.12.02, 15:06
            Gość portalu: kredka napisał(a):

> Ja mam to cholerstwo firmy FRANKE. Według mnie to
            wynalazek szatana. Nie wiem,
            > jakim cudem tobie fakt, że trzeba to "cudeńko" umyć i
            wypolerować PO KAŻDYM
            przetarcie plyty to raptem dwie sekundy, chyba ze
            zachlapiesz i przypieczesz to i owo...:-)
            Ale wtedy nawet i gazowa sie szoruje....

> użyciu nie przeszkadza?! Mnie to doprowadza do szału!
            Nie wystarczy przetrzeć,
            > o nie, moje ma piękną obwolutę z nierdzewnej stali,
            którą froteruje się dobre
            > 10 minut, żeby nie było żadnych smug. A na czarnym tle
            widać z daleka
            > najmniejszy ślad po kropelce wody. Niech szlag trafi
            tego, co to wymyślił.
            No coz trzeba bylo kupic bez otoczki lub tak jak ja z
            biala emalia, i po klopocie (podobnie jak ze zlewem, jak
            dostajesz szalu z FRANKE to kup emaliowany Olkusz...tylko
            czym bys zaimponowala sasiadce...hehehehe)
            Wiec szoruj i placz
            Pozdrawiam
            • Gość: kredka Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 22:20
              U siebie też miałam białą i wyobraź sobie, też zdarzało mi się ją umyć. Miała
              tę niebagatelną zaletę, że śladu po kropli wody nie było widać z 5 metrów, tak
              jak na tej. A poza tym w to Franke "ubrał" mnie mój facet, który uwielbia takie
              sterylne klimaty (zresztą urządzał się na długo przed moim pojawieniem się w
              swoim życiu). Weszłam w stan zastany, pozostaje zgrzytać zębami. A co do
              sąsiadek - ja nie sądzę żeby było czego zazdrościć, chyba że ktoś uwielbia cały
              dzień spędzać na pucowaniu. Ja nie.
              • Gość: milo Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.waw 14.12.02, 10:34
                Sorki, ponioslo mnie :-)
                Znam kilka takich, ktore robia wszystko na pokaz. Stad
                moja zgryzliwosc.
                A tak to tylko moge ci wspolczuc. Ja znajac wrednosc
                Inoxow, wybierajac sprzet nie poszlam z moda obecnie
                panujaca. Kupilam wszystko w bieli (wyjatek: czarna plyta
                ceramiczna), przelamujac to pastelowym niebieskawym
                marmurkiem blatu i jest jak w niebie....Pozdrawiam
                • Gość: kredka Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.02, 12:42
                  Ale masz dobrze.... Moje szczęście do tego jest pedantyczne i cierpi widząc
                  najmniejszą plamkę czy smugę, do tego zamiast glazury jest pas aluminium, które
                  też trzeba wypolerować... Ja dostaję szału. Wszystko to wygląda cudownie
                  (robili nawet zdjęcia do jakiegoś magazynu o domach) ale żyć się z tym
                  normalnie nie da. Generalnie jestem zwolenniczką zasady, że coś co kupuję ma mi
                  służyć i ułatwiać życie, a nie dokładać roboty. A co o swojej kuchence mówi
                  moja przyjaciółka (ma gazową na czarnej płycie) nie nadaje się w ogóle do druku
                  bez ocenzurowania. Dlatego chciałam ostrzec amatorów ceramiki, z czym to się
                  wiąże. Pozdrowko
      • Gość: janek Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: 195.136.104.* 05.12.02, 12:06
        ja od lat jestem zadowolonym użytkownikiem plyty gorenje - firma może mniej
        znana, ale swoje płyty produkują w Niemczech na bazie markowych podzespołów.
        Szczególnie dobrą jest płyta sensorowa z timerem. Jak chcesz wiedzieć więcej
        wejdź na ich stronę: www.gorenje.pl
      • Gość: gaga Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.12.02, 20:49
        Mam boscha i jest w porządku. Ma 1 pole, które błyskawicznie się nagrzewa,
        jedno mniej błyskawiczne ale i wolniej stygnie, dwa standardowe. Dwa z nich
        mają zmienny zasięg.
        Jestem zadowolona. Trzeba tylko przywyknąć do pewnej specyfiki gotowania.
        A czyścić trzeba jak i kuchenkę gazową. Uzywam preparatu vitro clean czy coś w
        tym guście i płyta jest czysta.
        pozdrowienia
        • Gość: rak Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.proxy.aol.com 16.12.02, 17:18
          Jezeli mialabym wybrac to bym sie zdecydowala kuchenke z laczona plyta
          ceramiczno - gazowa. Nigdy nie mialam gazu ale mam wrazenie ze gaz jest
          bardziej "kaloryczny " mysle ze prawdziwy ostry plomien do wok`a albo do
          smazenia ryb jest fajna sprawa.. Na codzien jednak radze plyte ceran`owa ,
          fajna sprawa z utrzymaniam w czystosci. pozdr rak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka