Gość: pit IP: 213.158.197.* 02.12.02, 13:01 Czym powinna charakteryzować się dobra płyta ceramiczna i jakiej firmy/model wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarekZ Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: spc:* / 126.33.13.* 03.12.02, 11:13 na stronie Amici jest opis możliwości ich kuchenek z płytami ceramicznymi - zerknij tam - ja kupiłem sobie ich kuchenkę - na razie stoi niepodłączona - więc nie powiem czy jest dobra czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.waw 03.12.02, 14:38 Ja kupilam takze Amice i uzywam. Na razie dziala i uwazam, ze nie am nic bardziej wygodnego jak plyta ceramiczna. Owszem trzeba zawsze po zachlapaniu wyczyscic, najlepiej Cifem (lub innym mleczkim). Nie daj sobie wcisnac ostanio wyrzuconych na rynek chusteczek jednorazowych (lipa na calego, w dodatku natluszcza plyte). Po prostu wytrzyj do sucha, czasami pomag spryskanie jakims plynem do szyb. Coz poza tym. Kuchnie elektryczne wbrew pozorom moga byc oszczedne, trzeba je tylko wlasciwie uzytkowac, tzn wykorzystac pozostawiana energie. Ja np. podgrzewam posilek i kiedy plyta juz jest nagrzana wylaczam ja. A ppotrawa nadal sie grzeje.....Zreszta te wszystkie tipsy sa w instrukcji obslugi. Zycze udanych zakopow i smacznych posilkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.02, 14:56 Ja mam to cholerstwo firmy FRANKE. Według mnie to wynalazek szatana. Nie wiem, jakim cudem tobie fakt, że trzeba to "cudeńko" umyć i wypolerować PO KAŻDYM użyciu nie przeszkadza?! Mnie to doprowadza do szału! Nie wystarczy przetrzeć, o nie, moje ma piękną obwolutę z nierdzewnej stali, którą froteruje się dobre 10 minut, żeby nie było żadnych smug. A na czarnym tle widać z daleka najmniejszy ślad po kropelce wody. Niech szlag trafi tego, co to wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.waw 09.12.02, 15:06 Gość portalu: kredka napisał(a): > Ja mam to cholerstwo firmy FRANKE. Według mnie to wynalazek szatana. Nie wiem, > jakim cudem tobie fakt, że trzeba to "cudeńko" umyć i wypolerować PO KAŻDYM przetarcie plyty to raptem dwie sekundy, chyba ze zachlapiesz i przypieczesz to i owo...:-) Ale wtedy nawet i gazowa sie szoruje.... > użyciu nie przeszkadza?! Mnie to doprowadza do szału! Nie wystarczy przetrzeć, > o nie, moje ma piękną obwolutę z nierdzewnej stali, którą froteruje się dobre > 10 minut, żeby nie było żadnych smug. A na czarnym tle widać z daleka > najmniejszy ślad po kropelce wody. Niech szlag trafi tego, co to wymyślił. No coz trzeba bylo kupic bez otoczki lub tak jak ja z biala emalia, i po klopocie (podobnie jak ze zlewem, jak dostajesz szalu z FRANKE to kup emaliowany Olkusz...tylko czym bys zaimponowala sasiadce...hehehehe) Wiec szoruj i placz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 22:20 U siebie też miałam białą i wyobraź sobie, też zdarzało mi się ją umyć. Miała tę niebagatelną zaletę, że śladu po kropli wody nie było widać z 5 metrów, tak jak na tej. A poza tym w to Franke "ubrał" mnie mój facet, który uwielbia takie sterylne klimaty (zresztą urządzał się na długo przed moim pojawieniem się w swoim życiu). Weszłam w stan zastany, pozostaje zgrzytać zębami. A co do sąsiadek - ja nie sądzę żeby było czego zazdrościć, chyba że ktoś uwielbia cały dzień spędzać na pucowaniu. Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.waw 14.12.02, 10:34 Sorki, ponioslo mnie :-) Znam kilka takich, ktore robia wszystko na pokaz. Stad moja zgryzliwosc. A tak to tylko moge ci wspolczuc. Ja znajac wrednosc Inoxow, wybierajac sprzet nie poszlam z moda obecnie panujaca. Kupilam wszystko w bieli (wyjatek: czarna plyta ceramiczna), przelamujac to pastelowym niebieskawym marmurkiem blatu i jest jak w niebie....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.02, 12:42 Ale masz dobrze.... Moje szczęście do tego jest pedantyczne i cierpi widząc najmniejszą plamkę czy smugę, do tego zamiast glazury jest pas aluminium, które też trzeba wypolerować... Ja dostaję szału. Wszystko to wygląda cudownie (robili nawet zdjęcia do jakiegoś magazynu o domach) ale żyć się z tym normalnie nie da. Generalnie jestem zwolenniczką zasady, że coś co kupuję ma mi służyć i ułatwiać życie, a nie dokładać roboty. A co o swojej kuchence mówi moja przyjaciółka (ma gazową na czarnej płycie) nie nadaje się w ogóle do druku bez ocenzurowania. Dlatego chciałam ostrzec amatorów ceramiki, z czym to się wiąże. Pozdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: 195.136.104.* 05.12.02, 12:06 ja od lat jestem zadowolonym użytkownikiem plyty gorenje - firma może mniej znana, ale swoje płyty produkują w Niemczech na bazie markowych podzespołów. Szczególnie dobrą jest płyta sensorowa z timerem. Jak chcesz wiedzieć więcej wejdź na ich stronę: www.gorenje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.12.02, 20:49 Mam boscha i jest w porządku. Ma 1 pole, które błyskawicznie się nagrzewa, jedno mniej błyskawiczne ale i wolniej stygnie, dwa standardowe. Dwa z nich mają zmienny zasięg. Jestem zadowolona. Trzeba tylko przywyknąć do pewnej specyfiki gotowania. A czyścić trzeba jak i kuchenkę gazową. Uzywam preparatu vitro clean czy coś w tym guście i płyta jest czysta. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: sprzet AGD - płyty ceramiczne IP: *.proxy.aol.com 16.12.02, 17:18 Jezeli mialabym wybrac to bym sie zdecydowala kuchenke z laczona plyta ceramiczno - gazowa. Nigdy nie mialam gazu ale mam wrazenie ze gaz jest bardziej "kaloryczny " mysle ze prawdziwy ostry plomien do wok`a albo do smazenia ryb jest fajna sprawa.. Na codzien jednak radze plyte ceran`owa , fajna sprawa z utrzymaniam w czystosci. pozdr rak Odpowiedz Link Zgłoś