Dodaj do ulubionych

Młodzi z winylami

24.05.26, 21:11
Moja dzieciarnia suszy mi głowę o gramofon i winyle do swoich pokoi i sama już nie wiem, co o tym myśleć. 😅 Pamiętam te płyty z dzieciństwa i szczerze mówiąc nie wspominam ich aż tak dobrze bo płyty się rysowały, igła przeskakiwała, trzeba było bardzo uważać by nie zarysowac . jakie to było szczęście dostać Kasprzaka, a potem jamnika jaka to była wygoda, kiedy weszły kasety, potem CD jak zakochałam się w YouTube i Spotify bo wszystko nagle stało się dostępne od ręki. A te chcą teraz winyle. Może im bym nawet kupiła tyle że to nie są tanie rzeczy .? Jak to wygląda u waszych dzieci? Ktoś kupił i rzeczywiście używają regularnie, czy gramofon stoi potem jako dekoracja i kurz zbiera?
Obserwuj wątek
    • hailey_bieber2004 Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 21:37
      Bratanek ma i używa.
    • kura17 Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 22:11
      moj syn ma i uzywa - no ale moj maz kolekcjonuje i mamy w domu z 20 ...
      nie kupuj nowego - te sa bardzo drogie, kup vintage, sa duzo tansze - choc sporo drozsze niz kilka lat temu, kiedy nie byly takie trendy ...
    • kropkacom Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 22:20
      Ile lat mają te dzieci? Ja bym raczej myślała o gramofonie dla siebie. big_grin Oczywiście jako starsze dziecko miałam. Jakąś tanioszkę (znaczy gramofon w stylu tokarka wink) kupisz ale już płyty nie są tanie.
      • kropkacom Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 22:23
        Znaczy zainwestowałabym w dobry sprzęt. Niekoniecznie nowy (jak pisze kura). Chyba, że dzieci nie będą dbać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka