Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    13.12.02, 09:24
    Znajoma ma dosyć nieciekawa sytuacje: mieszka w mieszkaniu po babci, (która umarła 2 lata temu) i
    nie jest tam zameldowana. Mieszkanie jest w trakcie wykupu (wpłacona chyba 1 rata - 7 000).
    Niestety jest ona obecnie bezrobotna, mieszkanie jest zadłużone na ok. 5 000, ostatnio dostała
    pismo ze, jeżeli do końca roku nie spłaci zadłużenia będzie musiała się wyprowadzić... Co jej
    poradzić???? Ona myśli by mieszkanie to zamienić na kawalerkę, ale czy może???
    Obserwuj wątek
      • Gość: guska Re: Eksmisja IP: proxy.MacroSoft.pl:* / 194.92.38.* 13.12.02, 11:01
        A jakie to jest mieszkanie (komunalne, służbowe itd.) ? I gdzie mieszka Twoja
        znajoma tzn. miasto, dzielnica ?
        • joola_m Re: Eksmisja 13.12.02, 12:00
          mieszkanie kwaterunek, ale w trakcie wykupu. Miasto W-wa, Ochota. Masz jakies
          pomysly?
          Gość portalu: guska napisał(a):

> A jakie to jest mieszkanie (komunalne, służbowe itd.) ? I gdzie mieszka Twoja
          > znajoma tzn. miasto, dzielnica ?
          • Gość: ela Re: Eksmisja IP: 132.198.175.* 13.12.02, 15:25
            wiem ze ludzie kupuja/sprzedaja/zamieniaja zadluzone mieszkania. Moze zamiana 2
            pokojowego w czesci splaconego na kawalerke by pomogla. A jak przedstawia sie
            prawo do tego lokalu tej pani. Czy nie musi sie najpierw zameldowac?
            Z ta sprawa poszlabym do prawnika lub notariusza a o porade. To zbyt powazna
            sprawa by by zostac bez porady. Nawet jasli to duzo kosztuje to beda to
            pieniadze dobrze wydane. Szukanie prawnych porad na forum jest zbyt ryzykowne
            bo ilu forumowicow tyle interpretacji przepisow. Czasem gazety maja dyzur
            prawnika gdzie mozna uzyskac porade za darmo. Czy administracja wie ze ta pani
            jest bezrobotna? Moze napiasnie wyjasnienia pmogloby w ulozeniu sie z nimi> W
            koncu im zalezy na tym zeby byly splaty a nie zeby zgnoic cczlowieka? (czy moze
            idealizuje?)
            • joola_m Re: Eksmisja 14.12.02, 11:19
              No właśnie o to chodzi ze ta pani nie ma prawa do lokalu i niestety nie ma pieniędzy....dlatego chciałam
              tu na forum się kogoś poradzić by jej pomoc, a wiem ze bywają tu ludzie na tym się znający...
              Gość portalu: ela napisał(a):

> wiem ze ludzie kupuja/sprzedaja/zamieniaja zadluzone mieszkania. Moze zamiana 2
              >
              > pokojowego w czesci splaconego na kawalerke by pomogla. A jak przedstawia sie
              > prawo do tego lokalu tej pani. Czy nie musi sie najpierw zameldowac?
              > Z ta sprawa poszlabym do prawnika lub notariusza a o porade. To zbyt powazna
              > sprawa by by zostac bez porady. Nawet jasli to duzo kosztuje to beda to
              > pieniadze dobrze wydane. Szukanie prawnych porad na forum jest zbyt ryzykowne
              > bo ilu forumowicow tyle interpretacji przepisow. Czasem gazety maja dyzur
              > prawnika gdzie mozna uzyskac porade za darmo. Czy administracja wie ze ta pani
              > jest bezrobotna? Moze napiasnie wyjasnienia pmogloby w ulozeniu sie z nimi>
              > W
              > koncu im zalezy na tym zeby byly splaty a nie zeby zgnoic cczlowieka? (czy moze
              >
              > idealizuje?)
              • Gość: krotki Re: Eksmisja IP: proxy / 217.96.43.* 14.12.02, 16:00
                joola_m napisała:

> No właśnie o to chodzi ze ta pani nie ma prawa do lokalu i niestety nie ma
                pieniędzy....dlatego chciałam tu na forum się kogoś poradzić by jej pomoc, a
                wiem ze bywają tu ludzie na tym się znający...

Wybacz ale chyba trochę za dużo chce nie ma prawa do lokalu nie płaci i jeszcze
                coś chce?? bez przesady ja tez chciałbym mieszkanie na 5 Aleii w NY ale jesli
                chcę to musze za nie zapłącić!!! fakt że babcia zajmowała a ona zajmuje je
                nielegalnie conajwyżej kwalifikuje sie do nie ścichgania jej sądownie jak sie
                wyprowadzi!! bardzo rozsadna jest rada poniżej "eli"

> Gość portalu: ela napisał(a):
                > > Z ta sprawa poszlabym do prawnika lub notariusza a o porade. To zbyt powaz
                > na > > sprawa by by zostac bez porady. Nawet jasli to duzo kosztuje to beda
                to pieniadze dobrze wydane. Szukanie prawnych porad na forum jest zbyt
                ryzykowne bo ilu forumowicow tyle interpretacji przepisow. Czasem gazety maja
                dyzur prawnika gdzie mozna uzyskac porade za darmo.

Moja rada nie wpychac się w przegrana sprawę wszystkie działania majace na celu
                zbycie przed kupnem to przestępstwo wyłudzenia !! radze się zastanowić czy
                warto, a życzliwy (chetny na mieszkanie) zawsze się znajdzie!1

Pozdrawiam
                • Gość: ela Re: Eksmisja IP: 132.198.175.* 14.12.02, 17:07
                  dzieki "Krotki"
                  a tej pani radzilabym naprawde zaczac starac sie o zalegalizowanie sytuacji
                  zanim przyjdzie wiosna i beda mogli ja exmitowac pd chmurke. Teraz nie moga bo
                  zima, ale lepiej nie czekac do ostatniej chwili. Takie sprawy sie dlugo
                  zalatwia a i zdobycie przychylnosci urzednikow pomoze - jak ktos sie stara to
                  jest inaczej traktowany niz ktos kto z zalozonymi rekami czeka na zmilowanie z
                  nieba.
                  Zycze wytrwalosci i powodzenia
                  • Gość: krotki Re: Eksmisja IP: proxy / 217.96.43.* 14.12.02, 21:07
                    dzięki
                    wszystkiego najlepszego na święta i Nowy Rok
                    Pozdrawiam
                • joola_m Re: Eksmisja 16.12.02, 10:30
                  �daruj sobie te komantarze. Myślałam ze odzewie się ktoś kompetentny, a nie jakiś sfrustrowany gość, który nie ma
                  zielonego pojęcia o tym, co pisze.
                  • Gość: krotki Re: Eksmisja IP: proxy / 217.96.43.* 16.12.02, 14:14
                    joola_m napisała:

> �daruj sobie te komantarze. Myślałam ze odzewie się ktoś kompetentny, a nie
                    jakiś sfrustrowany gość, który nie ma zielonego pojęcia o tym, co pisze.

Niestety jollu ukazałas swa prawdziwą twarz.
                    Zapytałaś, nie tylko ja ale i inni, udzieliliśmy Ci odpowiedzi. Ale odpowiedź
                    nie zadowoliła Cię - oczekiwałaś porady jak oszukac i wyłudzić mieszkanie!!
                    gdy jej nie otrzymałaś mieszasz mnie z błotem, próbujesz mnie obrazic ( zreszta
                    nieskutecznie!) zarzucasz niekompetencję i frustrację.-(niby dla czego?)musze
                    Cie zmartwić jestem kompetentny w poruszanych przez Ciebie kwestiach i to nawet
                    badzo - inna rzeczą jest to, że Tobie się ma rada nie podoba, Intenca Twa jest
                    bo krętactwem i oszustwem wyłudzić mieszkanie - zaniżonym czynszem. Gdy pisze
                    że to niemożliwe i do tego przestępstwo pienisz się. Cóż..........
                    Pozdrawiam i zyczę spokojnych świąt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka