Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co sądzicie???

06.04.06, 09:50
    Plaujemy budowę domu,jesteśmy na etapie wyboru projektu. Co sądzicie o tym
    projekcie?? Zastanawiam sie czy z garażem czy bez?

www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=134&nazwa_projektu=SZMARAGD
    Obserwuj wątek
      • Gość: Hera Re: co sądzicie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:09
        Parter domku podobny do mojego,tylko te "straszne" kominy!Nie dodają uroku temu
        budynkowi,ale układ pomieszczeń OK.
      • Gość: mif Re: co sądzicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:49
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=37703574&a=37736188
        • Gość: al9 brzydota IP: *.chello.pl 07.04.06, 00:02
          Kolejny pseudodworek. Jakas polska fobia... Ukryte kompleksy?
          Moja propozycja. Nic nie kupuj! Pojedz na wakacje do Holandii, Niemiec,
          Finlandi, Włoch.. Zobacz jak mieszkają Europejczycy. Pomyśl o prostej,
          nowoczesnej bryle. Poszukaj w internecie info o de stijl, bauhaus, modernizmie
          w architekturze.
          Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do poważnego namysłu!!!
          al
          ps. Czemu inwestor budujący dom, myślący o poważnej inwestycji (często na całe
          życie) zamiast zlecic wykonanie projektu - kupuje taki koszmar z katalogu???
          Zawsze mnie to pytanie nurtowało...
          • mszocik Re: brzydota 07.04.06, 08:28
            Dlaczego kupuje sie gotowe projekty?
            Moze dlatego ze koszty sa znacznie nizsze. Zreszta w tej chwili gotowych
            projektow jest tak duzo, ze mozna cos wybrac. Pewnie ci zacieci krytycy
            gotowcow tez by wyszperali cos dla siebie, gdyby nalezeli do nas - tych "ciut
            ubozszych" :))))

Ale do rzeczy - Jak dla mnie dol jest zbyt "zamkniety". Za to gora calkiem
            sympatyczna. Interesujacy ksztalt domku, choc elewacja nieco przestarzala. Ale
            tak naprawde to projekt ma sie podobac Wam, a nie komus "z internetu".
          • maziaa Re: brzydota 07.04.06, 10:12
            Ten układ budynku jest idealny na moją działke, a co do dworkowatego wyglądu to
            otoczenie jest w podobnym stylu. Nie sądze żeby nowoczesna bryła (choc takie
            też mi sie podobają)komponowała sie z sąsiedztwem. Zresztą chcę budowac dom w
            Polsce to dlaczego mam wzorów szukac zagranicą???
            • Gość: al9 czemu za granicą? IP: *.com / *.teleton.pl 07.04.06, 13:06
              Bo w naszym kraju przez 50 lat po wojnie nikt nie prowadził polityki
              przestrzennej, komuna skutecznie zachamowała aktywność społeczna, elity edukuja
              sie dopiero od 15 lat....
              Argument, ze inni obok mieszkają w psich kupach jest nie do obrony....
              Ale - pytałaś o opinię - chyba nie oczekiwałaś samych pochwał?
              Pozdrawiam serdecznie i zycze dobrego wyboru!
              al
      • e_etam Re: co sądzicie??? 08.04.06, 19:41
        e tam jest super powodzenia
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka