maziaa 06.04.06, 09:50 Plaujemy budowę domu,jesteśmy na etapie wyboru projektu. Co sądzicie o tym projekcie?? Zastanawiam sie czy z garażem czy bez? www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=134&nazwa_projektu=SZMARAGD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hera Re: co sądzicie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:09 Parter domku podobny do mojego,tylko te "straszne" kominy!Nie dodają uroku temu budynkowi,ale układ pomieszczeń OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: co sądzicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=37703574&a=37736188 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 brzydota IP: *.chello.pl 07.04.06, 00:02 Kolejny pseudodworek. Jakas polska fobia... Ukryte kompleksy? Moja propozycja. Nic nie kupuj! Pojedz na wakacje do Holandii, Niemiec, Finlandi, Włoch.. Zobacz jak mieszkają Europejczycy. Pomyśl o prostej, nowoczesnej bryle. Poszukaj w internecie info o de stijl, bauhaus, modernizmie w architekturze. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do poważnego namysłu!!! al ps. Czemu inwestor budujący dom, myślący o poważnej inwestycji (często na całe życie) zamiast zlecic wykonanie projektu - kupuje taki koszmar z katalogu??? Zawsze mnie to pytanie nurtowało... Odpowiedz Link Zgłoś
mszocik Re: brzydota 07.04.06, 08:28 Dlaczego kupuje sie gotowe projekty? Moze dlatego ze koszty sa znacznie nizsze. Zreszta w tej chwili gotowych projektow jest tak duzo, ze mozna cos wybrac. Pewnie ci zacieci krytycy gotowcow tez by wyszperali cos dla siebie, gdyby nalezeli do nas - tych "ciut ubozszych" :)))) Ale do rzeczy - Jak dla mnie dol jest zbyt "zamkniety". Za to gora calkiem sympatyczna. Interesujacy ksztalt domku, choc elewacja nieco przestarzala. Ale tak naprawde to projekt ma sie podobac Wam, a nie komus "z internetu". Odpowiedz Link Zgłoś
maziaa Re: brzydota 07.04.06, 10:12 Ten układ budynku jest idealny na moją działke, a co do dworkowatego wyglądu to otoczenie jest w podobnym stylu. Nie sądze żeby nowoczesna bryła (choc takie też mi sie podobają)komponowała sie z sąsiedztwem. Zresztą chcę budowac dom w Polsce to dlaczego mam wzorów szukac zagranicą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 czemu za granicą? IP: *.com / *.teleton.pl 07.04.06, 13:06 Bo w naszym kraju przez 50 lat po wojnie nikt nie prowadził polityki przestrzennej, komuna skutecznie zachamowała aktywność społeczna, elity edukuja sie dopiero od 15 lat.... Argument, ze inni obok mieszkają w psich kupach jest nie do obrony.... Ale - pytałaś o opinię - chyba nie oczekiwałaś samych pochwał? Pozdrawiam serdecznie i zycze dobrego wyboru! al Odpowiedz Link Zgłoś