Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

liczniki na wodę

IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 02.01.03, 15:51
    Czy sa jakies przepisy, ktore mowia jak czesto spoldzielnia powinna zmieniac
    liczniki na wode (czy istnieje jakies obwarowania prawne ze po danym okresie
    odczyty stanu licznika nie maja zadnej mocy prawnej)????
    Obserwuj wątek
      • Gość: senior Re: liczniki na wodę IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 10:41
        Istnieje okres legalizacji licznika. Na wodę zimną wynosi on 61 miesięcy licząc
        od daty na plombie. Na wodę ciepłą 49 miesięcy. Jest to zarządzenie GUM.
        • Gość: okina Re: liczniki na wodę IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 03.01.03, 14:26
          Dzieki za informacje, znalazlam ten przepis - tylko czy teraz moge wywalczyc
          ze Spoldzielnia wymiane wodomierzy - moje maja juz 10 lat (na koszt spoldzielni
          oczywiscie)?? lub ponowne uzyskanie legalizacji starych wodomierzy

• Gość: senior Re: liczniki na wodę IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 15:54
            Nie chcę cię wprowadzać w błąd, nie wiem jak jest w twojej spółdzielni. Ale
            licznik wody w odróżnieniu do gazomierza, czy licznika energii elektrycznej,
            należy do właściciela mieszkania. W wielu spółdzielniach lokator musi na własny
            koszt zalegalizować lub wymienić wodomierz. Inaczej będzie musiał rozliczać się
            ryczałtem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka