Gość: wiki IP: 212.244.106.* 22.10.01, 14:02 Jakie są Wasze doświadczenia? Czy warto kupić pralkosuszarkę, czy też 1000 obrotów w zupełności wystarcza? wiki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dana Re: pralka czy pralkosuszarka? IP: 192.168.1.* / *.cbk.waw.pl 22.10.01, 14:43 1000 obrotow wystarczy w zupelnoscci ja mam pralko -suszzarke i jestem bardzo zadowolona, czesto zdarza sie ze cos nie wyschnie na czas i wtedty szybko mozna dosuszyc przed praca! albo jak ktos nie ma miesjca na rozwieszania prania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: pralka czy pralkosuszarka? IP: 212.87.3.* 22.10.01, 15:43 Mam pralko-suszarke Indesit. Polecam. Fajna sprawa. Jak mi cos nie wyschnie na czas to po 20 min mam suche.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agma Re: pralka czy pralkosuszarka? IP: *.chello.pl 23.10.01, 13:49 ja tez mam pralkosuszarke Indesit, juz do 4 lat i naprawde nie moge powiedziec zlego slowa. Uwazam, ze to bardzo dobry pomysl szczegolnie dla nieduzego mieszkania. Czesc prania zawsze moge wysuszyc, co czasami szalenie sie przydaje, szczegolnie w okresie zimowo-deszczowym kiedy suszarki z praniem nie moge postawic na balkonie i musialaby ona "ozdabiac" pokoj albo kuchnie. Pozdrawiam, Agma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzman Re: pralka czy pralkosuszarka? IP: *.polkomtel.com.pl 23.10.01, 16:57 Witam, a co sadzicie o opinii ze suszenie w taki "sztuczny" i przyspieszony sposob niszczy ubranie. Chyba jest w tym odrobina prawdy ... Jacek P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agma Re: pralka czy pralkosuszarka? IP: *.chello.pl 23.10.01, 19:28 Masz racje niszczy, dlatego trzeba wiedziec co mozna suszyc a czego nie wolno. Jest to szczegolowo opisane w instrukcji, ale wiadomo ze na "czarnej liscie" sa tkaniny delikatne, welny itp. Moja pralka ma nawet tak zbudowany programator, ze suszarki nie mozna uruchomic bezposrednio po programie przeznaczonym do prania rzeczy delikatnych. Jesli chodzi o reszte rzeczy to nie niszcza sie one bardziej niz w normalnym praniu. Rzeklabym nawet, ze niszcza sie mniej, szczegolnie jesli mowimy np o rzeczach z gorszej jakosciowo bawelny ktore po rozwieszeniu na sznurku zwykle wyciagaja sie tracac do reszty fason, w momencie gdy z suszarki wychodza tylko lekko zmiete. Ja susze nawet welniane swetry, szczegolnie te, ktore maja tendencje do wyciagania sie, a po pobycie w suszarce wracaja do formy, ale to juz moja wlasna inwencja nie polecana przez producenta... Pozdrawiam, Agma Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: pralka czy pralkosuszarka? 04.11.01, 20:46 Popieram pralko-suszarkę, rewelacja do sytaucji awaryjnych. Koniec z dosuszaniem żelazkiem itp. A w cenie różnica nie tak duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leila Re: pralka czy pralkosuszarka? IP: 10.85.101.* 07.11.01, 15:29 ja tez mam pralko-suszarke whirlpool i powiem Ci ze ta suszarka to naprawde zbedny dodatek.Kilka razy wysuszylam szybko pranie ,ktore po wyjeciu z pralki wygladalo jak wyciagniete psu z gardla.Czasami trzeba cos szybko wysuszyc ale takie przypadki zdazaja sie naprawde bardzo rzadko i przeciez mozna sobie wiele ciuszkow wczesniej przyszykowac .Ja bym odradzala zakup tak zbednego dodatku. pozdrawiam Leila Odpowiedz Link Zgłoś