Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DOM i jego budowa

04.06.06, 17:30
    Witajcie!
    Usiłuję dowiedzieć się czegoś na temat kosztów budowy domku w okolicach
    Krakowa. Miałby to być 80m powierzchni obiekt parterowy. Chodzi mi o
    orientacyjną cenę metra takiego mieszkania wraz z wykończeniem (ocieplenie,
    podłogi itp). Czy ktoś mógłby mnie oświecić????? :)
    Obserwuj wątek
      • andrzej.sawa Re: DOM i jego budowa 04.06.06, 20:53
        Poczytaj inne wątki i zobaczysz,że jest to bardzo ogólne pytanie,na które możesz
        uzyskać tylko ogólną odpowiedż - od 1200 zł za m2 /może przymniejszym domu od 1400/.
        Niestety!
        • Gość: eliasz Re: DOM i jego budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:38
          1700-1800 zł - kompletny dom w wykonczeniu "developerskim".
          Budowa całkowicie przez firmę.
        • Gość: emka Re: DOM i jego budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:24
          Strasznie duzo. Ja za stan deweloperski zapłaciłam 1400 zł/m (okolice Warszawy)...
          • andrzej.sawa Re: DOM i jego budowa 05.06.06, 00:33
            No i widzicie,cena pi razy oko i dokładniej nie da rady.Konkretny dom,konkretny
            standard i konkretni wykonawcy = konkretna cena,ale orientacyjnie można strzelić.
          • monikadulny Re: DOM i jego budowa 05.06.06, 09:33
            kupiłaś gotowy dom, czy budowała go jakaś firma na Twojej działce? Pytam bo
            poszukuje poleconej firmy do kompleksowej budowy w okolicach Warszawy
            • emmka7 Re: DOM i jego budowa 05.06.06, 19:55
              Jeszcze nie kupiłam. Nosze się z zamiarem wybudowania ale musze wiedzieć czy
              mnie na niego stać.
              • Gość: mif Re: DOM i jego budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:48
                emmka7 napisała:

> Nosze się z zamiarem wybudowania ale musze wiedzieć czy
                > mnie na niego stać.

Najprawdopodobniej nie będziesz wiedzieć do końca budowy :)
                Pierwsze oszczędności robi się na papierze. Bez garażu, prosty dach 2-spadowy,
                bez wykuszy i udziwnień architektonicznych. Dopasowuje się konstrukcję,
                materiały i technologię budowy do możliwości finansowych inwestora. Żaden
                gotowiec nie zapewni takich parametrów. Szukaj architekta. Powodzenia :)
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=25480571&a=25650786
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka