Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

malowanie drewna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:32
    mam do pomalowania drewniane barierki na taras, które będą narażone oprócz
    deszczu na duże nasłonecznienie. jak je zaimpregnować? jakimi środkami. czy są
    jakieś specjalne środki żeby miały ładny połysk? dziekuje za pomoc
    Obserwuj wątek
      • utalia Re: malowanie drewna 11.06.06, 01:48
        Z ladnym polyskiem i na deszcz najlepszy bedzie sadolin, w roznych kolorach do
        wyboru
      • zosia.mosia4 Re: malowanie drewna 16.09.14, 00:34
        ja mam zaimpregnowany taras oraz jego wykończenie olejem firmy Bona - Bona Decking & Furniture Oil. Sprawdza się od kilku sezonów, drewno nie szarzeje, nie matowieje i ma intensywny, piękny kolor. Nie jest najtańszy, ale wiesz, że płacisz za wysoką jakość. Sprawdź, może Cię przekona: www.bona.com/Global/Countries/Poland/PDFs/Karty%20Techniczne/Outdoor/Decking%20and%20Furniture%20Oil%20pol.pdf
      • andrassipio Re: malowanie drewna 16.09.14, 13:23
        może jakiś mocny lakier ekologiczny?
      • potwor_z_piccadilly Re: malowanie drewna 16.09.14, 17:36
        Gość portalu: justa napisał(a):

> jakimi środkami. czy są
        > jakieś specjalne środki żeby miały ładny połysk? dziekuje za pomoc

Są, tylko nie w marketach.
        Też robotę miałem w drewnie i fachowcy mnie oświecili.
        Do farb i wszelkich środków ochronnych sprzedawanych w marketach budowlanych, dla obniżenia kosztów, nie dodaje się drogich uszlachetniaczy.
        Szukaj solidnych importerów farb używanych w Skandynawii. Na tamten klimat muszą mieć dobre, bo stosując coś w podobie do naszych marketowskich mazideł, wszystko by im odlazło i zgniło.
      • lo.ri Re: malowanie drewna 22.09.14, 10:54
        U mnie sprawdziła sie lakierobejca z Vidaronu. Drewno ma bardzo dobrą ochronę przed warunkami atmosferycznymi. Po pomalowaniu dobrze znosi i deszcz i słońce. Poza tym bejca ładnie podkreśla rysunek słojów.
        • dud-eek Re: malowanie drewna 22.09.14, 21:12
          Lakierobejca, albo najpierw lakier a później bejca, ja dzięki temu uzyskałem bardzo ciekawy efekt postarzenia podłogi.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka