Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Masakra...Pomocy!!!

IP: *.eranet.pl 21.06.06, 21:46
    Znalazłem piekna dzialke.Własciciel, poczciwy rolnik, miał dokumenty z 1999
    roku w których jest napisane ze jest to działka budowlano-rolna. Podpisałem
    umowe przedwstępną, dałem zaliczkę 10.000zł. Odebrałem odpis ksiegi
    wieczystej-ok. Ale jak poszedłem po wypis i wyrys działki to dostałem info ze
    nie ma planu zagospodarowania przestrzennego,zmienili na działkę rolną.... i
    ze mam wystapic o decyzje warunków zagospodarowania.i załóżmy ze je
    dostanę... czy działka taka z warunkami zabudowy trzyma wartość rynkową...ja
    mam zapłacić 80zł zam2 a to 11arów działka... Prosze powiedzcie ,pomóżcie,,,
    Obserwuj wątek
      • Gość: Stefan Re: Masakra...Pomocy!!! IP: *.eranet.pl 21.06.06, 21:51
        W tym kraju to sie wszyscy cieszą jak innym nie wychodzi i mają wtopę..
        • Gość: janka Re: Masakra...Pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:58
          wtopę to mają wyłącznie na własne zyczenie
          jest zasada jeśli się na czymś nie znasz to nie bierz się za to samodzielnie,
          po co są wyspecjalizowani pośrednicy, prawnicy czy inni fachowcy z branży ?
          pozdrawiam
          • Gość: Andrew Re: Masakra...Pomocy!!! IP: *.eranet.pl 21.06.06, 22:19
            Wiesz..łatwo Ci mówić...jest napisane w dokumentach działka budowlana. jak
            mozna zmienić ja na rolną bez wiedzy właściciela???????
            • Gość: agaelgam Można IP: 62.29.165.* 22.06.06, 10:24
              tak było w Warszawie. Moja działka nagle stała się rolna i musiałam ją odrolnić
              przed budową. Wyciąganie pieniędzy a poza tym agencja rynku rolnego ma prawo
              pierwokupu działek rolnych i jeżeli właściciel złoży papiery o odrolnienie i
              poda cenę sprzedaży ( a będzie dosyć niska, żeby ominąć podatek)to agencja może
              ją odkupić za podaną cenę.
              • Gość: Andrew Re: Można IP: *.eranet.pl 22.06.06, 16:13
                No ale podobno agencja rynku rolnego nie jest zainteresowana takimi małymi
                działkami???
      • andrzej.sawa Re: Masakra...Pomocy!!! 22.06.06, 16:29
        Niestety byłeś naiwny,co z tego,że w 99,ważne wtedy kiedy kupowałeś.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka