Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

więcej światła, więcej słońca

18.07.06, 16:59
    chciałabym sie was poradzić co do mieszkanie na parterze z oknami od wschodu.
    Mam nadzieję, że nie bedzie ciemno choc zdaje sobie sprawe ze słonce jak już
    to tylko do południa. Naprzeciewko ok 30 m dalej jest blok.

Moze ktoś ma podobna sytuację, interesuje mnie czy jest w miare jasno w takim
    mieszkaniu i co ew zrobić zeby je doświetlić.

PS. Sa trzy dosc spote okna w tym jedno wyjscie na taras takze mam nadzieję ze
    nie bede mieszkać w mroku.

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kalla Re: więcej światła, więcej słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 20:16
        Ja mam okna od wschodu i jest super, bo rano słonecznie i nie mam kłopotów z budzeniem się i wstawaniem, a po południu jest przyjemnie widno, ale nie ma rażącego słońca. Poprzednio miałam mieszkanie z oknami na południowy zachód i to była tragedia. Rano ciemno okropnie, a po południu do nocy w pokoju była sauna, zwłaszcza latem nie dawało się wytrzymać. Zamontowałam klimatyzację, miałam zasłonięte żaluzje i tylko dzięki temu było jako tako. Aha, jeśli chcesz mieszkanie na parterze, to upewnij się, że nikt nie będzie Ci chodzić pod oknami, bo akurat tam jest chodnik. Jeśli są trawniki albo to wysoki parter, to już lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka