Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

a dom pod pistacja- jak oceniacie?

IP: *.autocom.pl 30.07.06, 08:27
    Prosze napiszcie jak oceniacie dom pod pistacja, wybralibysmy z garazem
    pulpitowym aneks 2. Czy Waszym zdaniem koszty budowy sa realne? Z gory
    dziekuje za opinie!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: anitka zapomnoialam o linku;-) IP: *.autocom.pl 30.07.06, 08:27
        www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m429c3e4e9158f
        • Gość: mariusz Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 09:52
          Witam
          Domek ladny.Moja siostra ma podobny, troche mniejszy.
          przy 112mkw. budujac systemem gospodarczym ,przy podobnych materialach zamkneli
          sie w kwocie ok.200tys. pod klucz.
          Twoj projekt jest wiekszy i troche bardziej skomplikowany jak jej , wiec mysle
          ze do tej kwoty podanej w projekcie bedziesz musiala troche dolozyc a ile to
          sie okaze w trakcie budowy, a koszty zawsze rosna...
        • Gość: mif Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:52
          Głupoty, jak w wiesiołkach. Porównaj opis i rzuty.
          Bez garażu w bryle. Postęp? :)
          • Gość: anitka Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.autocom.pl 30.07.06, 12:54
            z garazem garazem, aneks2. Tak sie zastanawiam mif czy jest jakis projekt ktory
            wedlug Ciebie jest do zaakceptowania;-) Pewnie tylko projekt Twojego domku;-)
            Oczywiscie dziekuje za szczere opinie i wszytskie zawsze analizuje.
            • Gość: mif Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:39
              Gość portalu: anitka napisał(a):

> z garazem garazem, aneks2. Tak sie zastanawiam mif czy jest jakis projekt
              ktory
              >
              > wedlug Ciebie jest do zaakceptowania;-) Pewnie tylko projekt Twojego domku;-)

Właśnie mam z garażem w bryle domu :( Pierwotnie zakładaliśmy budować garaż
              osobno, ale kolega nas namówił : "To tylko 2 ściany..." Potem musiałem
              dobudować kanciapę na narzędzia ogrodnicze, czyli budynek o porównywalnej
              wielkości z garażem, więc mam okazję porównać koszty budowy ich obu. Prawie
              wszystkie uwagi zawarte w linku, a dotyczące garażu wynikają z moich smutnych
              doświadczeń: koszty ocieplenia wewnątrz, trudne posadowienie domu na działce,
              wymuszony załom ściany i okno od kotłowni blisko tego załomu, które stale
              trzeba myć, po każdym deszczu ... Jeszcze kilka błędów odkryłem, po
              zamieszkaniu, ale do przeżycia.
              Napewno nie zaakceptuję żadnego gotowca. Kilka projektów indywidualnych,
              przysłanych e-mailem do oceny i trochę przy nich nasiedziałem się, wyszukując
              błędy.
              Nie ma projektów uniwersalnych. Nie ma projektów bezbłędnych. Każdy człowiek ma
              swoje przyzwyczajenia, marzenia. Wydając ciężkie pieniądze na inwestycję, którą
              niejednokrotnie spłaci po latach, powinien zadbać o swoje i rodziny wygody, a
              nie użerać się z niedogodnościami do końca życia, za własne pieniądze.
          • Gość: anitka do mif IP: *.autocom.pl 30.07.06, 12:55
            Napisz prosze jeszcze co jest nie tak z opisem i rzutami tzn jakie glupoty z
            wiesioek sie powtarzaja
        • Gość: mif Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:54
          Technologia i konstrukcja:
          ściany zewnetrzne: pustak ceramiczny Porotherm 25 cm + styropian 14 cm + tynk
          www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m41c67d7cf215a
          www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m429c3e4e9158f
          Schody, balkoniki, nieustawna kuchnia. Czyli wszystko, co w linku
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=45920782&a=46033970
          Z wyjątkiem: z kanap widać kominek
          • Gość: mif Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:38
            I jeszcze jeden z tej samej stajni:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=45793246&a=45795744
      • Gość: anitka Re: a dom pod pistacja- jak oceniacie? IP: *.autocom.pl 30.07.06, 14:11
        Czy ten dom Waszym zdaniem mozna budowac z porotherm 44 zamiast 25 +
        styropian??????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka