Gość: anitka IP: *.autocom.pl 30.07.06, 08:27 Prosze napiszcie jak oceniacie dom pod pistacja, wybralibysmy z garazem pulpitowym aneks 2. Czy Waszym zdaniem koszty budowy sa realne? Z gory dziekuje za opinie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anitka zapomnoialam o linku;-) IP: *.autocom.pl 30.07.06, 08:27 www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m429c3e4e9158f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 09:52 Witam Domek ladny.Moja siostra ma podobny, troche mniejszy. przy 112mkw. budujac systemem gospodarczym ,przy podobnych materialach zamkneli sie w kwocie ok.200tys. pod klucz. Twoj projekt jest wiekszy i troche bardziej skomplikowany jak jej , wiec mysle ze do tej kwoty podanej w projekcie bedziesz musiala troche dolozyc a ile to sie okaze w trakcie budowy, a koszty zawsze rosna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:52 Głupoty, jak w wiesiołkach. Porównaj opis i rzuty. Bez garażu w bryle. Postęp? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.autocom.pl 30.07.06, 12:54 z garazem garazem, aneks2. Tak sie zastanawiam mif czy jest jakis projekt ktory wedlug Ciebie jest do zaakceptowania;-) Pewnie tylko projekt Twojego domku;-) Oczywiscie dziekuje za szczere opinie i wszytskie zawsze analizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:39 Gość portalu: anitka napisał(a): > z garazem garazem, aneks2. Tak sie zastanawiam mif czy jest jakis projekt ktory > > wedlug Ciebie jest do zaakceptowania;-) Pewnie tylko projekt Twojego domku;-) Właśnie mam z garażem w bryle domu :( Pierwotnie zakładaliśmy budować garaż osobno, ale kolega nas namówił : "To tylko 2 ściany..." Potem musiałem dobudować kanciapę na narzędzia ogrodnicze, czyli budynek o porównywalnej wielkości z garażem, więc mam okazję porównać koszty budowy ich obu. Prawie wszystkie uwagi zawarte w linku, a dotyczące garażu wynikają z moich smutnych doświadczeń: koszty ocieplenia wewnątrz, trudne posadowienie domu na działce, wymuszony załom ściany i okno od kotłowni blisko tego załomu, które stale trzeba myć, po każdym deszczu ... Jeszcze kilka błędów odkryłem, po zamieszkaniu, ale do przeżycia. Napewno nie zaakceptuję żadnego gotowca. Kilka projektów indywidualnych, przysłanych e-mailem do oceny i trochę przy nich nasiedziałem się, wyszukując błędy. Nie ma projektów uniwersalnych. Nie ma projektów bezbłędnych. Każdy człowiek ma swoje przyzwyczajenia, marzenia. Wydając ciężkie pieniądze na inwestycję, którą niejednokrotnie spłaci po latach, powinien zadbać o swoje i rodziny wygody, a nie użerać się z niedogodnościami do końca życia, za własne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka do mif IP: *.autocom.pl 30.07.06, 12:55 Napisz prosze jeszcze co jest nie tak z opisem i rzutami tzn jakie glupoty z wiesioek sie powtarzaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:54 Technologia i konstrukcja: ściany zewnetrzne: pustak ceramiczny Porotherm 25 cm + styropian 14 cm + tynk www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m41c67d7cf215a www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m429c3e4e9158f Schody, balkoniki, nieustawna kuchnia. Czyli wszystko, co w linku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=45920782&a=46033970 Z wyjątkiem: z kanap widać kominek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: zapomnoialam o linku;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:38 I jeszcze jeden z tej samej stajni: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=45793246&a=45795744 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitka Re: a dom pod pistacja- jak oceniacie? IP: *.autocom.pl 30.07.06, 14:11 Czy ten dom Waszym zdaniem mozna budowac z porotherm 44 zamiast 25 + styropian?????? Odpowiedz Link Zgłoś