Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odkurzacz Rainbow

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.03, 12:14
    Kilka dni temu byl u mnie na "pokazie" czlowiek sprzedajacy odkurzacze
    Rainbow. Musze przyznac, ze zrobil na mnie wrazenie (odkurzacz nie czlowiek ;)
    Ale ta cena!!!!!!! Ostatkiem silnej woli udalo mi sie nie zamowic go
    (kredyty, bajery itd.)
    Moze ktos z Was ma taki odkurzacz? Czy NAPRAWDE go uzywacie do tych
    wszystkich czynnosci (niemalze z myciem zebow wlacznie)? Czy myslicie ze wart
    wywalic tyle forsy. Jestem uczulona na roztocza, wiec perspektywa zycia
    w "domu bez kurzu" jest dla mnie bardzo kuszaca. A moze slyszeliscie o jakims
    innym odkurzaczu rownie dobrym a moze tanszym? Jakos trudno mi uwierzyc, ze
    przez ten caly czas (ok 50 lat chyba) NIKT na calym swiecie nie wymyslil
    konkurencyjnego produktu. Nie chodzi mi to o zwykle odkurzacze z filtrem
    wodnym, bo te wydaja sie nie byc o wiele lepsze od zwyklych "workowcow".
    Co o tym sadzicie? Pozdrawiam serdecznie
    Obserwuj wątek
      • dagg Re: odkurzacz Rainbow 13.02.03, 14:08
        Moi rodzice się skusili i już ponad rok mamy taki odkurzacz. Bardzo lubię nim
        odkurzać. Jest rzeczywiście wygodny. Poza tym ta świadomość, że po odkurzaniu
        wszystko wylewa sie do klozetu, myje i nie ma śladu po kurzu... No i w trakcie
        odkurzania powietrze które "wychodzi" jest odkurzone i wilgotne. Mamy psa i
        kota, a w związku z tym wszędzie sierść. Kiedyś trzeba się było naprawdę
        namęczyć, żeby pozbyć się jej z dywanu, a teraz z przystawką trzepiacą nie ma z
        tym problemu. I jest jeszcze końcówka, którą odkurzamogromna palmę. Teraz
        porzyczyłam to cudo do odkurzenia swojego mieszkania po remoncie.
        No i u wielu znajomych są takie odkurzacze i nie słyszałam, żeby ktoś żałował,
        że go kupił.
        Wygląda to jak reklama ;)
        Gdy już będę miała TAKĄ ilość pieniędzy to na pewno sobie taki sprawię. Nawet
        przez chwilę miałam pomysł, żeby się tam zatrudnić i samej sobie sprzedać ten
        sprzęt... Naprawdę szkoda, że to tyle kosztuje.
        Pozdrawiam
        Dagmara
      • Gość: karol Re: odkurzacz Rainbow IP: 194.29.176.* 13.02.03, 16:24
        Są jeszcze bardziej wymyślne urządzenia jak np. odkurzacz firmy Kirby - robi
        fantastyczne wrażenie, podobnie jak pokaz ale cena zwala z nóg - z pełnym
        wyposażeniem ponad 10 tys PLN (nawet jak odkupią od Ciebie twój stary odkurzacz
        za 3 tys. PLN!!!).
        Posiada własny napęd, automatyczną skrzynię biegów, przystawki do szlifowania
        oscylacyjnego, przystawkę do masażu, szczotkę umożliwiającą czyszczenie odzieży
        (trzepanie), trzepaczkę trzepiącą np. łóżka do głębokości ok. 30cm, przystawkę
        do malowania farbami wodorozcieńczalnymi lub spryskiwania kwiatów, reflektor
        oświetlający miejsce pracy, worki o mikrometrycznych porach otwartych,
        skuteczniejszych ponoć niż filtr wodny, itp.
        (poza oczywiście standardowymi funkcjami takimi jak odkurzanie, pranie
        wykładzin, froterowanie podlóg, odkurzanie ścian). Więcej już nie pamiętam,
        choć
        było coś jeszcze. Jeśli macie 3 godziny (tyle trwa pokaz choć akwizytor
        początkowo zaklinał się, że nie będzie to trwało więcej niż godzinkę) to warto
        zaryzykować powtarzając sobie w duchu czy kilka (naście) tysiączków nie mogło
        by znaleźć lepszego wykorzystania. Sam znam osobę która kilka lat temu skusiła
        się - nie narzeka (choć żona do dziś mu to wypomina), ale chyba była wyraźnie
        lepiej sytuowana od statystycznego przedstawiciela klasy średniej.
        Pozdrawiam i życzę by było Was na to stać bez żadnych wyrzeczeń i skrupułów.
        Acha, myślę, że trzeba jeszcze posiadać te kilkaset metrów domu by miało to
        jakikolwiek sens.
        karol
        • Gość: boylrer Re: odkurzacz Rainbow IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 18:12
          Gość portalu: karol napisał(a):

> Są jeszcze bardziej wymyślne urządzenia jak np. odkurzacz firmy Kirby - robi
          > fantastyczne wrażenie, podobnie jak pokaz ale cena zwala z nóg - z pełnym
          > wyposażeniem ponad 10 tys PLN (nawet jak odkupią od Ciebie twój stary
          odkurzacz
          >
          > za 3 tys. PLN!!!).
          > Posiada własny napęd, automatyczną skrzynię biegów, przystawki do
          szlifowania
          > oscylacyjnego, przystawkę do masażu, szczotkę umożliwiającą czyszczenie
          odzieży
          >
          > (trzepanie), trzepaczkę trzepiącą np. łóżka do głębokości ok. 30cm,
          przystawkę
          > do malowania farbami wodorozcieńczalnymi lub spryskiwania kwiatów, reflektor
          > oświetlający miejsce pracy, worki o mikrometrycznych porach otwartych,
          > skuteczniejszych ponoć niż filtr wodny, itp.
          > (poza oczywiście standardowymi funkcjami takimi jak odkurzanie, pranie
          > wykładzin, froterowanie podlóg, odkurzanie ścian). Więcej już nie pamiętam,
          > choć
          > było coś jeszcze. Jeśli macie 3 godziny (tyle trwa pokaz choć akwizytor
          > początkowo zaklinał się, że nie będzie to trwało więcej niż godzinkę) to
          warto
          > zaryzykować powtarzając sobie w duchu czy kilka (naście) tysiączków nie
          mogło
          > by znaleźć lepszego wykorzystania. Sam znam osobę która kilka lat temu
          skusiła
          > się - nie narzeka (choć żona do dziś mu to wypomina), ale chyba była
          wyraźnie
          > lepiej sytuowana od statystycznego przedstawiciela klasy średniej.
          > Pozdrawiam i życzę by było Was na to stać bez żadnych wyrzeczeń i skrupułów.
          > Acha, myślę, że trzeba jeszcze posiadać te kilkaset metrów domu by miało to
          > jakikolwiek sens.
          > karol

A dupy daje ?
      • Gość: tommy Re: odkurzacz Rainbow IP: *.man.polbox.pl 13.02.03, 18:47
        jest jeszcze firma Vorwerk.Tez działa na tej zasadzie i ma podobny produkt. Nie
        wiem niestety jak sie ma cenowo...
      • Gość: Doki Re: odkurzacz Rainbow IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 13.02.03, 19:24
        No i nie zapominajcie o firmie Dyson. Ich bezworkowe
        odkurzacze maja dobra opinie wsrod moich znajomych.
      • Gość: jap Re: odkurzacz Rainbow IP: 195.136.36.* 14.02.03, 16:19
        A ile to cudo teraz kosztuje?
        Mam od ok. 8 lat i bardzo mi się dobrze spisuje. Zalety to przedstawia ten na
        pokazie. Wada, poza ceną, to fakt, że nie bardzo można go używać przy jakiś
        większych remontach, bo zbiornik ma trochę mały. Poza tym psychologicznie -
        żeby nie zarżnąć tak drogiego sprzętu.
        Natomiast wydaje mi się, że jeśli ktoś ma domek, lepiej i taniej będzie
        zainstalować odkurzacz centralny. Efekt ten sam, a nie do zdarcia i wygodniej
        (nosi się tylko rury, a nie całe urządzenie.
        • Gość: Magda Re: odkurzacz Rainbow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 10:35
          Dziekuje za odpowiedz. Wiesz, po 3 godzinach prezentacji, psychicznym szantazu
          ktory udalo mi sie przetrwac zwyciesko itd nie wiem ile tak naprawde kosztuje
          Rainbow. Teoretycznie ok 10 tys. ale jesli sie zdecydujesz na prezentacji to
          ok, 8.6 tys plus rozne koncowki, ale niektore koncowki mozesz WYGRAC w jakims
          dziwacznym losowaniu, inne dostaniesz kiedy nagaisz innych naiwniakow (?) na
          prezentacje itd itp. To bylo cos, co mnie bardzo zniechecilo do kupna. Lubie
          jasne sytuacje, wiedziec ile cos kosztuje bez jakichs tandetnych numerow rodem
          z Ameryki. Zaciekawil mnie odkurzacz centralny o ktorym mowiles. Ale chyba
          montuje sie go w trakcie budowy, prawda? Pozniej to juz albo totalna demolka,
          albo... no wlasnie co? Czy jest on dobry dla alergikow? Pozdrowienia
      • Gość: MS Re: odkurzacz Rainbow IP: 217.153.102.* 14.02.03, 17:03
        Miałem okazję zobaczyc takie przedstawienie i znając kilka zjawisk fizycznych
        na poziomie podstawówki można stwierdzić, że to wszystko polega na iluzji. po
        porostu widz widzi to, co chce autor.
        Swojego czasu potrzebny nam był do specjalistycznej pracy odkurzacz, który
        wychwytywałby bardzo drobny kurz i przetestowaliśmy w konkretnym zastosowaniu.
        Mogę stwierdzić, że Rainbow wcale nie wypadł lepiej niż np Zelmer Wodnik za
        1000 zł. Wogóle żaden wodny odkurzacz nie wyłapywał drobnego kurzu!!!
        Obesrwując to co dzieje się w zbiorniku podczas pracy odkurzacza widać, że
        wpadają tam tylko grube śmieci, natomiast drobny kurz przelatywał grubym
        strumieniem przez tworzący się kanał powietrza w wodzie. Do zalet ale każdego
        wodnego należy zaliczyć możliwość zbierania wody.
        Jedynym dobrym odkurzaczem dla elergika jest odkurzacz workowy ewentualnie z
        jakimś filtrem dla alergików. Są odkurzacze workowe dla elergików ale wodnego
        nie widziałem.
        Jak ktoś chce się pochwalić odkurzaczem to Rainbow.
        Jak ktoś jest alergikiem to workowy z filtrem.
        A najlepszym rozwiązaniem jest centralny.
        • Gość: Magda Re: odkurzacz Rainbow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 10:25
          Czesc, dziekuje za odpowiedz. To co napisales bardzo mnie zaciekawilo. Szczerze
          mowiac, fakt, ze ten odkurzacz jest dobry dla alergikow (spektakularne usuwanie
          kurzu i -mialam nadzieje- roztoczy wraz z odchodami z poduszek i kolder,
          trzepanie lozka, zbieranie kurzu z lisci kwiatow i ksiazek itd) bylo tym
          argumentem, ktory sklanial mnie do wydania tej gory pieniedzy. Ale ciekawi mnie
          tez co innego. Ten czlowiek twierdzil, ze zaden odkurzacz z workiem nie
          zatrzyma drobnego kurzu, bo wydostaje sie on przez drobne pory w papierze,
          tymczasem ty twierdzisz, ze woda tez nie zatrzymuje drobnego kurzu. Gdzie lezy
          prawda- chyba nie moze byc posrodku :) ? Pozdrowienia
          • Gość: MS Re: odkurzacz Rainbow IP: 217.153.102.* 17.02.03, 14:41
            Ten człowiek tak twierdzi, bo mu za to płacą i to nieźle i słusznie.
            Ja zaobserwowałem taką rzecz w odkurzaczu wodnym po niezbyt długiej i niezbyt
            intensywnej eksploatacji: na wylocie powietrza z odkurzacza zbierał się kurz.
            Takie zjawisko prawie nie zachodzi w odkurzaczu z workiem papierowym.
            • looqas79 Re: odkurzacz Rainbow 24.02.18, 13:16
              Bzdury piszesz. Od 15 lat używam odkurzacza Rainbow i nigdy nie zauważyłem zbierającego się kurzu na wylocie. Odnośnie najdrobniejszego kurzu wystarczy na świeżej wodzie poodkurzać ściany, książki na regale, etc. i zobaczyć ile syfu zbiera się w wodzie. Nie wypowiadam się odnośnie innych producentów tej klasy odkurzaczy, bo ich nie używałem. Mogą być lepsze lub gorsze, tego nie wiem, ale Rainbow jest kapitalny podobnie jak np. Thermomix w kuchni. Zamierzam teraz kupić najnowszy model Rainbow za ok. 10k, choć 20 lat temu reagowałem na te ceny jak na obłęd. W głowie nie mieściło się wydać takich pieniędzy na odkurzacz. Kupiłem i nigdy nie żałowałem. Mało tego, mam wielu znajomych, czy też sąsiadów, którzy mają Rainbow i nigdy nie usłyszałem od nich złej opinii o tych odkurzaczach. Tak więc, albo użytkownicy się mylą, a jakiś domorosły obserwator ma rację, albo... no właśnie Twoje intencje pozostawiam ocenie innych.
      • Gość: anna Re: odkurzacz Rainbow IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 14.02.03, 20:56
        moja mama sie skusila na ten odkurzacz, hehe, pamietam ten 'pokaz'. Prawie
        umarlysmy ze smiechu jak facet pokazywal jak wybornie odkurzacz wsysa kurz
        brud, jaki mocny, jak odkurzaal kanape i WZIUUU wciagnal taki 'guzik' z
        kanapy. hehe
        a co do odkurzacza :
        moze i fajny. ale za cholere nie chce sie go nikomu skrecac! wiecie, te pare
        czesci ,nalac wody bleble.. zajmuje to cholerstwo mnostwo miejsca..a zeby stal
        z boku i 'filtrowal' powietrze zdarzylo sie moze z 3 razy. a mam go juz
        ladnych pare lat ;)
        Ogolnie brakuje mi zwyklego odkurzacza. jak cos sie pokruszy to nie mgoe od
        wqziac i odkurzyc tylko skrecac itp. ;) Za duzo zachodu. ale jesli lubisz i
        masz czas na to, kupuj ;)
        My zalujemy.
        • looqas79 Re: odkurzacz Rainbow 24.02.18, 14:02
          Strasznie czasochłonne jest wlanie wody do zbiornika i zapięcie zbiornika. Wszystko zajmuje jakąś minutę, 2 min max. Co tam skręcasz w tym odkurzaczu.
      • Gość: Jacek Re: odkurzacz Rainbow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 21:15
        Witam !
        Interesująca propozycja jest tu www.karcher.com.pl/produkty_indoor_1.html
        To bardzo dobra firma i przystępna cena.
        Pozdrawiam.
        • Gość: M. Kaercher IP: *.crowley.pl 17.02.03, 10:58
          Czy ktoś używał odkurzaczy wodnych Kaercher? Kosztują jakieś 500-600 zł a np.
          Wodnik Zelmera ok. 1000 zł. Czy jest jakiś haczyk?
          • Gość: milo Re: Kaercher IP: *.waw 17.02.03, 15:53
            Uzywalam karchera na goraca pare (ok. 4 tys koron
            norweskich, 1 korona=o,49 groszy). To jest dopiero bajer.
            Dla alergokow wszelkiego asortymentu, zarowno na kurz jak
            i srodki chemiczne (nie trzeba ich uzywac, para 140 stpni
            C zabija wszystko male i niewidoczne). Poza tym, tez
            mozna czyscic lazienki i wszytsko co toleruje pare. Nawet
            parkiety. Ale tylko czysci, najpterw trzeba odkurzyc.
            Njalepszy, bo nie zostawia kurzu, jest odkurzacz
            centralny. Poza tym ten ostatni jest cichy i bardzo poreczny.
            Mialam okazje dwa razy pracowac Raibowem. Brrr jesli za
            kazdym razem trzeba sie meczyc z tymi wszystkimi
            czesciami i laczami, nie wspomne o wlewaniu i wylewaniu
            wody, to za te sama cene kup obry odkurzacz Elektroluxa
            (filtry HEPA i inne bajery, np. wyprofilowana rura, tak,
            zeby odkurzyc po fotelem bez schylania sie)i Krachera.
            Zero chemii i zero bakterii
            Pozdrawiam
      • Gość: jap Re: odkurzacz Rainbow IP: 195.136.36.* 18.02.03, 10:39
        Dla szczęśliwych posiadaczy domków - nie ma to jak odkurzacz centralny.
        Skuteczny, solidny (wytrzyma ze dwa pokolenia), czyści się go raz na tydzień
        albo miesiąc, nosi się tylko rury, a nie cały mechanizm. I ma możliwość
        podłączenia tzw. automatycznej szufelki. To takie coś za ok. 200zł - szpara np.
        pod ścianą podłączona do odkurzacza. Jeśli coś się naśmieci (pisek z butów,
        okruchy w kuchni) bierze się zwykłą szczotkę na kiju, zmiata pod tę szparę, a
        odkurzacz załatwia resztę. Minuta roboty zamiast rozkładania całego sprzętu.
        Wygodne? A cała instalacja kosztuje chyba mniej, niż Rainbow. Szkoda, że w
        bloku trudno zrobić coś takiego. Chyba że ma się apartament 100m kw.
      • Gość: Ela Re: odkurzacz Rainbow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 21:12
        Dolaczam sie, do pytania.Aczy ktos z was slyszal moze o innym odkurzaczu z
        takimi mozliwosciami jak Rainbow jesli chodzi o odkurzanie np kwiatow, ksiazek,
        zaslon itd czyli rzeczy pokrytych warstwami kurzu a rzadko sprzatanych ze
        wzgledu na pracochlonnosc?
        • Gość: milo Re: odkurzacz Rainbow IP: *.waw 20.02.03, 13:45
          Gość portalu: Ela napisał(a):

> Dolaczam sie, do pytania.Aczy ktos z was slyszal moze o
          innym odkurzaczu z
          > takimi mozliwosciami jak Rainbow jesli chodzi o
          odkurzanie np kwiatow, ksiazek,
          >
          > zaslon itd czyli rzeczy pokrytych warstwami kurzu a
          rzadko sprzatanych ze
          > wzgledu na pracochlonnosc?

Hmm te mozliwosci ma kazdy okurzacz. Trzeba tylko
          odpowiednia koncowke i zmniejszyc sile wciagania. Ja mam
          nazwyklejszego Zelmera Elf i odkurzam ksiazki, firanki,
          filizanki (za szklem, kolekzja mojej mamy) i inne
          duperelstwa bez problemu i za jedyne 139 zl
      • Gość: birma Re: odkurzacz Rainbow IP: *.at.ibm.com 20.02.03, 11:23
        Odkurzacz za prawie 10 tys.?! Ludzie, to trzeba mieć nawalone! Za te pieniądze
        to można sobie samochód kupić! Nie wierzę, że to ma w jakimkolwiek stopniu
        większą stuteczność ni z proresjonale odkurzacze innych firm, kilkakrotnie
        tańszych. Dobry marketing i tyle. Nie mogę się nadziwić, że ludzie się dają na
        to nabrać, i to najczęściej osoby, które na to nie stać. Moi znajomi dochodu
        mają w sumie około 2 tys na 3 osoby i tego Rainbowa spłacają już chyba 4 rok.
      • Gość: ocean22 Re: odkurzacz Rainbow IP: 212.182.31.* 25.02.03, 09:18
        Widziałem to gó... (Rainbow) u kolegi. Totalny chłam (bajery, bajery, bajery,
        nic więcej), kupcie sobie porządny odkurzacz (piorący, jesli musicie) jakiejś
        porządnej firmy, a nie wydawajcie pieniędzy na akwizytorów. Bo to, że odkurzacz
        ma 170 szczotek w różnych rozmiarach na nic się wam nie przyda. Acha, - od
        odkurzacza nie staniecie się szcześliwsi, ani wasze życie nie ulegnie zmianie
        na lepsze.
      • Gość: Anna Re: odkurzacz Rainbow IP: *.man.polbox.pl 18.03.03, 17:13
        Magdo!
        Nie mam pojęcia ile kosztuje odkurzacz Rainbow, ale moja siostra jest w
        posiadaniu odkurzacza KIRBY i musi go koniecznie sprzedać. Jej sytuacja
        finansowa bardzo się pogorszyła i potrzebuje gotówki. Jeśli jesteś
        zainteresowana to napisz do mnie anna.wisniewska@skslegal.pl
      • Gość: Wacek Re: Rainbow to wielka lipa IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 20:21
        Ludzie! Nie dajcie się zwariować. To jeden wielki "pic na wodę".
        Rainbow jak i inne odkurzacze z filtrem wodnym mają skuteczność filtrowania
        poniżej 99% a alergikom szkodzi głównie ten jeden brakujący właśnie procent.
        Ponadto odkurzacze z filtrem wodnym same dzięki wilgoci namnażają
        drobnoustroje.
        Na użytkownikach może robić wrażenie czarne błoto w pojemniku z wodą,ale
        jeżeli z najzwyklejszego odkurzacza wysypiemy zawartość worka do wiadra
        z wodą to efekt będzie taki sam.
        Dobry odkurzacz to odkurzacz suchy z dobrym mikrofiltrem na wylocie.
        Skuteczność dobrych mikrofiltrów dochodzi do 99.9%
        Te odkurzacze są o wiele tańsze, wygodniejsze, zdrowsze i przede wszystkim o
        wiele cichsze. Mnie osobiście nic tak nie wkur.... jak głośny odkurzacz.

Opowiem Wam historyjkę. Prawdziwa! Przysięgam!
        Moja sąsiadka z którą razem mieszkam w jednym budynku dała się kiedyś namówić
        na pokaz tego super grand lux torpedo.
        W pewnym momencie prezenter poprosił o włączenie "zwykłego" odkurzacza celem
        porównania. Jej odkurzacz był rąbnięty i dlatego przyleciała pożyczyć do mnie.
        Porzyczyłem jej "zwykłego" Elektroluxa Exscelio z super mikrofiltrem.
        Nie zrobiłem tego dla jaj.Taki po prostu miałem pod ręką. A nawet nie
        wiedziałem o co dokładnie chodzi.
        Pomogłem zanieść ten odkurzacz(trochę ciężki:) i załapałem się na prezentację.
        Gostek włączył Rainbowa,zgasił światło i jego wylot oświetlił reflektorem.
        Z miną jakby mu ktoś palec do tyłka włożył rozsypał na podłodze jakiś
        tojemniczy biały bardzo drobny proszek(talk?) po czym wciągnął go do
        odkurzacza. Na wylocie prawie nic nie było widać. Ja tam trochę zobaczyłem
        ale kobiety nie i zostałem przez prezentera delikatnie wyśmiany.
        Kobiety stwierdziły że odkurzacz nic nie wyrzuca. Teraz prezenter miał minę
        jakby mu ktoś dwa palce wsadził i bez namysłu powtorzył próbę na moim
        odkurzaczu uprzedzając nas o tym jak efektownie cały ten proszek wyleci
        tyłem. A tu nic! Ani jeden najmniejszy pyłek! Facet zużył cały słoik
        tego proszku po czym pozbierał swoje zabawki i oznajmił, że jeszcze tu się
        zjawi jak mu w firmie nasypią do słoika właściwy proszek a nie jakąś przez
        pomyłkę mąkę. Uszy miał czerwone jak wkur..... Urban. Smiechu było tyle, że
        musiałem lecieć po flaszkę. Oczywiście w naszym budynku więcej razy się nie
        pokazał.
        Efekt jego prezentacji był taki, że co druga moja sąsiadka używa Elektroluxa
        Excelio :)
        Jeszcze jedno. Żaden porządny lekarz nie poleci dzisiaj alergikowi odkurzacza
        z filtrem wodnym.

Pozdrawiam
        Wacek

• Gość: tobi Re: odkurzacz Rainbow IP: *.hor.net.pl 19.03.03, 10:08
        wiesz co jak chcesz kupić odkurzacz antyalergiczny to są takie z filtrem hypa
        za ok 1200 -1300 zł np elektrolux lub philips lub hoover. Ale ja zrobiłem
        inaczej/mam w domu super alergika/kupiłem zelmera zamontowałem filtr klasy s i
        kupiłem osobny filtr który w okresie wiosennym pracuje przez 24 godz. Kosztował
        mnie 400 zł i posiada filtr klasy hypa.I mam spokuj z alergią w domu.
      • mossen79 Re: odkurzacz Rainbow 20.04.16, 09:39
        Prosimy o kontakt z naszą infolinią. Uzyskacie Państwo pełne informacje dotyczące asortymentu firmy Rexair producenta odkurzacza Rainbow. Na rynku polskim działamy od 1990 roku, zajmujemy się dystrybucją, sprzedażą części i serwisem. Dla posiadaczy modeli Rainbow zakupionych przed 2006 rokiem uruchomiliśmy powtórną rejestrację urządzeń. Użytkowniku pamiętaj o czyszczeniu separatora, warto też raz na kilka lat zrobić darmowy przegląd. Tutaj znajduje się strona do serwisu systemrainbow.pl a tutaj formularz do powtórnej rejestracji systemrainbow.pl/fabryczny-serwis-rainbow/kontakt/
        Obsługujemy klientów z całego kraju.
        Pozdrawiamy serdecznie
        Fabryczny Serwis Rainbow
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka