Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

hipoteka w Warszawie

05.03.03, 16:10
    Czy macie jakieś doświadczenia z ustanowieniem hipoteki? Ile czasu czeka się
    w Warszawie na wpis hipoteki do KW?
    Obserwuj wątek
      • Gość: mala Re: hipoteka w Warszawie IP: 217.153.35.* 05.03.03, 18:29
        czekam od sierpnia. cisza.........
        Kilka razy próbowałam dzwonić, ale tam nie można sie DOdzwonić, w grudniu
        poszłam - pani powiedziała że nigdzie nic nie załatwiają od razu (!!!) i że
        niektórzy czekają kilka lat.
      • Gość: Anula Re: hipoteka w Warszawie IP: *.novartis.com 06.03.03, 07:40
        Chyba jednak nie ma jakiejś reguły, bo ja akt notarialny podpisałam w grudniu
        2002 a przed paroma dniami dostałam informację o założeniu księgi i wpisie
        hipotecznym ...Myślę jednak że to Bank robił naciski.
      • Gość: ak Re: hipoteka w Warszawie IP: 195.116.133.* 10.03.03, 20:04
        Ja wniosek złożylem w końcu grudnia (wpis nowego właściciela i wpis hipoteki do
        istniejącej KW) i w lutym było wszystko załatwione.
        • Gość: majulek Re: hipoteka w Warszawie IP: 213.17.165.* 12.03.03, 15:17
          a właściwie w którym sądzie w Warszawie składa się te wszystkie podania?
          • Gość: Bebiak Re: hipoteka w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.03, 20:39
            Sąd Rejonowy dla Warszawy - Mokotowa w Warszawie, Al. Solidarności 58, Wydział
            Ksiąg Wieczystych (trzeba sobie ten wydział ustalić, np. dla Pragi Południe
            Wydział XV - innych wydziałów nie pamiętam). Wszystkie wydziały mieszczą sie w
            tym sądzie, który wyżej wskazałam. Jest to taki stary wolnostojący budynek
            znajdujący się po prawej stronie (jadąc w stronę Woli), kiedy wyjeżdża się spod
            Trasy W-Z. Pozdrówka
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka