Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

za ile wybuduję

IP: *.derbynet.pl 26.11.06, 16:06
    Witam
    Jak myslicie za ile mogę wybudować ten dom.Pytam osoby które niedawno
    budowały,lub są w trakcie.Chcę budować z betonu komórkowego i pokryć blachą.
    Interesuja mnie przybliżone koszty jakie zapłacę za wybudowanie do stanu
    deweloperskiego.

www.dom-projekt.pl/tarnawa.php
    Obserwuj wątek
      • Gość: mif Re: za ile wybuduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 16:40
        Czy to istotne, ile pieniędzy wurzucisz?
        • Gość: jola Re: za ile wybuduję IP: *.derbynet.pl 27.11.06, 11:39
          Napewno nie "wurzucę"
          • Gość: mif Re: za ile wybuduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:15
            Przepraszam, pisałem bez okularów. Powinno być od czasownika wyrzucić,
            "Czy to istotne, ile pieniędzy wyrzucisz?"
            Wg tego projektu, w Tarnawie nie da się mieszkać :(
            • Gość: jola Re: za ile wybuduję IP: *.derbynet.pl 27.11.06, 21:26
              Możesz napisać co masz na mysli mówiąc że w Tarnawie nie da się mieszkać?
              • Gość: mif Re: za ile wybuduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 23:41
                Otwieram ten sam obrazek, co Ty i widać:
                - powierzchnia prawie 45 m2 przy wysokości 2,5m (albo mniej)
                - schody do zabicia się
                - wentylacja z kuchni i łazienki na dole, wirtualnie przez poddasze trafia do
                komina :))
                - brak komina w kotłowni
                - wykusz w salonie przykryj dachem, zlikwiduj balkonik (wszelka niedokładność
                izolacji i będą zacieki na ścianach)
                itd.
                • Gość: jola Re: za ile wybuduję IP: *.derbynet.pl 27.11.06, 23:56
                  Czy możesz uściślić swoją wypowiedż?
                  Co znaczy schody do zabicia, czy 45m2 przy wysokości 2,5m.
                  W projekcie jest komin w kotłowni.
                  • Gość: mif Re: za ile wybuduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 00:37
                    Gość portalu: jola napisał(a):
                    > Co znaczy schody do zabicia

Zabiegowe, z trójkątnymi stopniami. Niebezpieczne dla dzieci i osób w starszym
                    wieku. Dla wszystkich nie są wygodne.

...czy 45m2 przy wysokości 2,5m

Przy niskim suficie pomieszczenie wydaje się przytłaczające, a może działać
                    depresyjnie.

> W projekcie jest komin w kotłowni.

Ale na rzucie poddasz go nie ma :(
                    Na rzucie poddasza nie ma zaznaczonych słupów konstrukcyjnych dachu, ale to
                    drobiazg w porównaniu z kominem.
                    • Gość: jola Re: za ile wybuduję IP: *.derbynet.pl 28.11.06, 08:14
                      Podejrzewam że te informacje które są na stronie internetowej dotyczące tego
                      domu służą do poglądowego przyjrzenia się, i nie ma tam pokazanych róznych
                      szczegółów.
                      W projekcie właściwym one wszystkie są.
                      Schody mamy zmienione na spoczynkowe i dodane dwa stopnie.
                      Salon ma 44m2, ale razem z kuchnią i jadalnią.
                      komin w kotłowni przechodzi dokładnie przez łazienkę na górze i w projekcie
                      konstrukcyjnym zapewniam też jest.
                      Słupy też są i to nie mało.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: mif Re: za ile wybuduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 08:34
                        Gość portalu: jola napisał(a):

> W projekcie właściwym one wszystkie są.
                        > Schody mamy zmienione na spoczynkowe i dodane dwa stopnie.
                        > Salon ma 44m2, ale razem z kuchnią i jadalnią.
                        > komin w kotłowni przechodzi dokładnie przez łazienkę na górze i w projekcie
                        > konstrukcyjnym zapewniam też jest.
                        > Słupy też są i to nie mało.

Ale to zmienia wygląd i funkcjonalność pomieszczeń :(
                        Nie mój koń, nie mój wóz
                        • Gość: jola Re: za ile wybuduję IP: *.derbynet.pl 28.11.06, 10:03
                        • Gość: jola Re: za ile wybuduję IP: *.derbynet.pl 28.11.06, 10:06
                          Dla mnie ten projekt jest idealny, długo szukałam zanim znalałam ten.
                          Bardzo mi pasuje rozmieszczenie pomieszczeń i ich wielkości.
                          oglądał go niezależny architekt i powiedział że jest w porządku.
                          pozdrawiam
                          • Gość: mif Re: za ile wybuduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:23
                            Pokaż mu jeszcze okno dachowe przy lukarnach. Okno jest na lini kosza i
                            zsuwającego się śniegu, Może nie zauważył. Pozdrawiam
                            • Gość: jola Re: za ile wybuduję IP: *.derbynet.pl 01.12.06, 23:35
                              A co z tym oknem nie tak?
      • Gość: Sas Re: za ile wybuduję IP: *.net81.citysat.com.pl 27.11.06, 12:31
        Mój post - czy wybuduje dom za 300tys.Sas
      • gringo68 Re: za ile wybuduję 27.11.06, 12:42
        Wszystko zależy od wielkości, architektury, materiałow, położenia działki,
        regionu kraju, ale 300 K to już spora kwota, być może takie ceny chodzą w
        Warszawie,

Dwa lata temu skończyłem budowę która trwała też dwa lata. Za dom 180 m2 plus
        40 m2 garaż zapłaciłem 180 tys za stan surowy zamknięty ze wszystkimi
        instalacjami i przyłączami, kostką i ogrodzeniem. Jakieś 80 tys włożyłem w
        wyposażenie - dobregy średniego standard bez ekstrawagancji ale i bez
        zbytniego ograniczania się. Do tego doddatkowe meble ok. 15 tys. Zastało mi
        jeszcze do umeblowania poddasze, ale to jak nam się rofdzina powiększy...

Dom w Rzeszowie 6 km od centrum....
      • Gość: arch.1234 Re: za ile wybuduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:27
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=39271506&a=39380417
        • Gość: mif Re: za ile - witaj arch.1234 Pozdrawiam :) N/T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:15

• Gość: arch.1234 Re: za ile - witaj arch.1234 Pozdrawiam :) N/T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:51

Pozdrowienia :) ( nieustające )
            • Gość: doniaania uwaga IP: 80.51.194.* 01.12.06, 14:14
              witam, to czego mi w tym projekcie razaco brakuje to brak bezposredniego
              przejscia z garazu do czesci mieszkalnej. dla mnie to jest bardzo wazne
              kryterium przy szukaniu idealnego projektu
              • Gość: jola Re: uwaga IP: *.derbynet.pl 01.12.06, 22:42
                Przejście z garażu do części mieszkalnej zostało wydzielone przez kotłownie i
                kilka jeszcze małych zmian np.szafa w wiatrołapie.
                Mnie zastanawia koszt wybudowania tego domu.
                rozważam budowę z firmą budowlaną i o ile będzie to droższe niż budowa systemem
                gospodarczym.
                pozdrawiam
                • Gość: ewka Re: uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 13:44
                  koszt budowy tego domku powinnien byc w projekcie .
      • Gość: Goryczka26 Re: za ile wybuduję IP: *.bronek.net.pl 11.12.06, 15:40
        Widze, że każdy Cię zbywa, ja w sobotę skończyłam robić dach w prawie
        identycznym domie jak Twój, między kuchnią a jadalną zrobiam sobie ściankę i
        tam mam spiżarkę; budowałam z betonu komórkowego 36, ścianki nośne 25,
        przykryłam dachówką. Różnica między dachówką a blachodachówką była 4 tys...więc
        nie opłaca się kłaść blachy, bo z dostawy na dostawę zmienia się cena. Na
        obecny moment, licząc koszt materiałów+robociznę dom kosztował mnie 110 tys.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka