Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odkurzacz piorący

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 01:16
    nosze sie z zamiarem kupna takie urzadzenia do domu; zalezaloby mi na
    funkcji odkurzania na mokro i na sucho. Ktos ma jakies doswiadczenia a tym
    temacie? warto? jesli tak to jakiej firmy i na co zwrocic uwage?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Doki Re: odkurzacz piorący IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 07.04.03, 09:39
        Uzywamy zelmerowskiego Wodnika. Zona mowi, ze juz wiecej
        takiego czegos nie kupimy. Duzy, ciezki i nieporeczny,
        halasuje, a funkcji prania uzywamy najwyzej 2-3 razy do
        roku. To juz lepiej kupic zwykly odkurzacz, a prawdziwa
        maszyne do prania dywanow wynajac, jak bedzie potrzebna.
      • Gość: wzosia Re: odkurzacz piorący IP: *.chello.pl 07.04.03, 12:36
        mamy Philipsa Triathlon 2000. Jedyną jego wadą jest rozmiar. Poza tym odkurza
        świetnie (wciągnie wszystko), posiada różne szczotki. Na mokro myjemy terakotę
        oraz parkiet (oczywiście różnymi płynami). Polecam.
        • Gość: MONK Re: odkurzacz piorący IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 17:10
          Gość portalu: wzosia napisał(a):

> mamy Philipsa Triathlon 2000. Jedyną jego wadą jest rozmiar. Poza tym
          odkurza
          > świetnie (wciągnie wszystko), posiada różne szczotki. Na mokro myjemy
          terakotę
          > oraz parkiet (oczywiście różnymi płynami). Polecam.

dzieki.wlasnie o tym modelu mysle.a jak z tym parkietem? boje sie czy nie
          nabierze za duzo wilgoci? a jak z jakoscia, nie trzeba poprawiac po nim
          recznie?Wlasciwie to ze wzgledu na ta opcje chce go kupic.
          • Gość: wzosia Re: odkurzacz piorący IP: *.chello.pl 07.04.03, 17:35
            Trzeba się przyzwyczić. Na początku laliśmy zbyt dużo wody w trakcie mycia, ale
            teraz już jest OK. Podłoga po myciu jest wilgotna, ale wysycha w 5 minut.
            Chyba najbardziej denerwującą czynnością jest oczyszczenie odkurzacza. Trzeba
            go rozebrać i przepłukać pojemnik z wodą oraz filtry. Zawsze, ale to zawsze
            przy demontażu wypływa resztka wody z rury. Trzeba sprzątnąć ręcznie i po
            sprawie. Więcej uciążliwości nie widzę, zwłaszcza, że sprząta mąż.
            • Gość: MONK Re: odkurzacz piorący IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 19:42
              mhm, wiech chyba sobie taki sprawie, a potem przekonam moja dziewczyne :)
              dzieki
              • galena Re: odkurzacz piorący 02.05.03, 11:22
                Podnosze temat, bo równiez stoję przed takim wyborem. Chce kupic dobry
                odkurzacz pioracy, z filtrem wodnym (mam dziecko skłonne do alergii). W tej
                chwili jest u nas promocja na zelmerowskie Wodniki (650 pln), ale po tym co
                napisał Doki, raczej z niego zrezygnuję. Myślę raczej o droższym Elektroluxie.
                Czy ktoś z Was ma,jakie mają wady i czy warte są swojej ceny? A może polecacie
                jeszcze coś innego? Z góry dziękuje za porady.
                • jaki71 Re: odkurzacz piorący 02.05.03, 13:25
                  Proponuje ci poszukac watku o odkurzaczu raimbow.
                  Jesli chodzi i alergie to zdecydowanie lepiej filtruja odkurzacze klasyczne niz
                  wodne. Chyba ze dodadza im dodatkowe filtry wtedy remis. Nie daj sie nabrac na
                  pokazy, w ktorych pokazuja ci brudna wode po odkurzaniu. Po tym samym odkurzniu
                  w worku jest wcale nie czysciej i nie mniej smieci. Najwazniejsza jest moc
                  ssania (nie moc odkurzacza). Jesli wybierasz ten najmocnieszy to musi miec
                  regulacje sily ssania bo czasami trzeba cos delikatnego odkurzyc. Jesli masz
                  zamiar czesto prac to moze i warto cos takiego kupic ale do zwyklego odkurzania
                  wygodniejszy i leprzy jest odkurzacz klasyczny.
                  Pzdr Jaki
      • zayzayer Re: odkurzacz piorący 02.05.03, 18:46
        Popieram jaki71

Odkurzacz z filtrem wodnym jest bardziej alergiczny
        od zwykłego z dobrym mikrofiltrem !
        A jeżeli chodzi o wygodę, to ten z filtrem wodnym
        jest delikatnie mówiąc upierdliwy. Pic na wodę i tyle.
        • galena Re: odkurzacz piorący 02.05.03, 20:34
          Dziękuję, przekonaliście mnie, żeby raczej zdecydować się na filtr klasyczny a
          nie wodny (oglądałam dziś te z wodnym, sa bardzo ciężkie a ja mam dwa poziomy
          do sprzątania).Jaki więc polecacie z takim klasycznym filtrem, zeby filtracja
          była rzeczywiście bardzo dobra? Czy ktoś z Was ma odkurzacz Hoover, Elektrolux
          lub Miele? Czy filtry "Hepa" są naprawdę skuteczne? Na co jeszcze zwrócić uwagę
          przy wyborze , co naprawdę ułatwia Wam życie, a co traktować jako zbędny gadżet?
          Dziękuję Wam z góry za porady
          • Gość: MONK Re: odkurzacz piorący IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 23:35
            ja jednak kupilem ten pioracy, philipsa. glownie ze wzgledu na mozliwosc
            czyszczenia na mokro posadzek i parkietow. poki co uzywalem tylko klasycznego,
            suchego odkurzania. jutro bede zmywal na mokro to dam znac. dla mnie
            podstawowa roznica jest wieksza ilosc mozliwosci (oczywiste jest, ze z
            niektorych rzadziej sie korzysta). problem to rzeczywiscie rozmiary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka