Gość: Pablo IP: 213.241.35.* 19.11.01, 09:45 Nie wiem czy wiecie ale o 9 rozpoczeła sie sprawa upadłościowa dotycząca PIB WAR INWEST. Jestem ciekawy jaki zapadnie wyrok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karol Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.*.*.* 19.11.01, 09:54 Cześć, czy jesteś w sądzie? Jesteś pewny - ponoć rozprawa miała toczyć się w postępowaniu niejawnym? Czy to znaczy, że pojawiła się wokanda ze sprawą upadłościową? Daj znać jeśli będziesz wiedział coś nowego. Dzięki - karol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 213.241.35.* 19.11.01, 10:13 Wiem tylko tyle ze odbywa sie postepowanie , opuzniło sie o kilka minut , i jak bede wiedział cos o wyroku dam znac, tylko nie wiem kto zgłosił wniosek o upadłsc - czy ktos z nas ( potencjalni mieszkancy czy jakas firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.*.*.* 19.11.01, 10:39 Z informacji uzyskanych pod koniec tygodnia wynikało, że chyba wniosek został złożony przez rozgoryczonego inwestora. Czekam niecierpliwie na dalsze sygnały. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 213.241.35.* 19.11.01, 11:12 Do Karola. Nie wiem Karol czy sie orientujesz, ale cos mnie zadziwiło ostatnio, odebrałem telefon od stowarzyszenia zebym zrobił wpis do hipoteki , na rembielinskiej miało to sie odbyc w jakies kancelari notarialnej ( wczoraj w niedziele) ale nie miłem kasy to nie zrobiłem wpisu, ale wychodzi na to ze oprocz wpisu za 2 000 tys mam zapłacic nastepne 2 400 za akt notarialny , to jest dalsze pompowanie kasy w WI, przeciez jak sad dzisiaj oglosi upadłosc PIB( oby nie) to wpis do hipoteki moge sobie wsadzic, bo sad moze odwołac ten wpis ze wzgledu na upadłosc, poza tym myslałem ze akt notarialny zabezpiecza nas a tu wiedze ze dupa czy to nie jest znowu nabijanie kasy ale tym razem notariusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.*.*.* 19.11.01, 11:45 do Pabla: coś wiem - możesz napisać na priva (krozn@inmat.pw.edu.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 195.115.130.* 19.11.01, 18:22 Zastanówmy się przez chwilę co zrobi D.R wkrótce po wyjściu z więzienia. Jakiekolwiek ustępstwa z jego strony, ktore obserwujemy w ciagu ostatniegu czasu podyktowane są tym iż chce on jak najszybciej wyjść z aresztu (przy czynnej pomocy ze strony matki patrz. pomoc prawników). Jesli juz znajdzie sie na wolności sytucja znowu wroci do normy z jednym wyjatkiem: D.R. nie bedzie sie juz obawiał aresztu ponieważ jaki prokurator będzie się podejmował sprawy, która z góry jest skazana na niepowoidzenie (uchylenie aresztu). Na dzień dzisiejszy jedyny skuteczny argument przeciw D. R. to ARESZT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 12:50 Gość portalu: Opty napisał(a): > Zastanówmy się przez chwilę co zrobi D.R wkrótce po wyjściu z więzienia. Jakiek > olwiek ustępstwa z > jego strony, ktore obserwujemy w ciagu ostatniegu czasu podyktowane są tym iż c > hce on jak > najszybciej wyjść z aresztu (przy czynnej pomocy ze strony matki patrz. pomoc p > rawników). Jesli juz > znajdzie sie na wolności sytucja znowu wroci do normy z jednym wyjatkiem: D.R. > nie bedzie sie juz > obawiał aresztu ponieważ jaki prokurator będzie się podejmował sprawy, która z > góry jest skazana > na niepowoidzenie (uchylenie aresztu). Na dzień dzisiejszy jedyny skuteczny arg > ument przeciw D. R. > to ARESZT? A co nam daje D.R. w areszcie poza tym ze masz satysfakcje ze siedzi, nawet firma nie moze pracowac gdyby chciala bo jego nie ma, a taki stam nie jest dla nas kozystny, bo wiadomo ze jak nie na wlasciciela, to wszystko inni rozgrabia ( na Rembielinskiej od razu rozkradli okna i sprzet budowlany)a to podwyzsza koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 195.115.130.* 20.11.01, 14:39 To że siedzi w areszcie oraz to co zrobi powinno nam dac duzo do myslenia. Powinnismy sie zastanowić co możemy jescze z niego wycisnać zanim go wypuszczą, a czego nie zrobiłby gdyby był na wolnosci. Gwoli ścisłości moje pytanie jest otwarte: Jak można wykorzystać to ze on jescze siedzi, bo juz za 2 miesiące nie bedzie już taki ustępliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIO Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 195.94.193.* 21.11.01, 08:15 Czy ktos moze mnie poinformowac jaki byl final poniedzialkowej sprawy w sadzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 213.241.35.* 21.11.01, 09:24 Na razie PIB WI nie upadło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 217.17.43.* 21.11.01, 10:26 Nie było żadnej sprawy w poniedziałek w sądzie, to są brednie. Nie wiem komu i dlaczego zależy na rozpowszechnianiu takich plotek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 213.241.35.* 21.11.01, 11:08 Do AA. Przestan cpac i wypisywac brednie i pomysl o swojej rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 217.17.43.* 21.11.01, 12:27 Wystarczy przejść i zapytać się w sądzie. Ja byłem i z informacji jakie uzyskałem, nie było żednej rozprawy dotyczącej PIB. To są fakty, jak ktoś nie wierzy zachęcam do wizyty w sądzie gospodarczym na świętokrzyskiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 12:37 Teraz juz wiadomo komu zależy na plotach, niesprawdzonych informacjach i mąceniu nam w głowach-to PABLO!Lepiej nie pisz już wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.chello.pl 22.11.01, 20:40 Mnie osobiście cieszy, że prezes DMR jest tam, gdzie jego miejsce. Ten prymityw umysłowy, mający o finansach niewielkie pojęcie (wielkość wydatków na reklamę, płace pracowników, wydatki osobiste, obecne koszty prawne itd) nie powinien dostać przez 20 lat jakiejkolwiek możliwości dostępu do pieniędzy. Proszę jednak traktować to forum poważnie i nie rozpoczynać "nowych wątków z palca" o "rozprawach upadłościowych" Kolego Pablo, jeśli chcesz się pobawić to weż sie za ciekawą i wesołą grę komputerową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 195.212.51.* 23.11.01, 08:38 Nie rozumiem skad ten atak na Pablo, zauwazylem tez u innych 'wycieczki osobiste'. Nie jestesmy swoimi wrogami. Kazdy ma prawo do wypowiadania swoich opini w swoim imieniu. Niezalaznie od tego czy jest klientem lasku, beli bartoka czy rembelinskiej. Kazdy ulegl mitowi o tanich mieszkaniach i sile polskiego kapitalu. Moze miec inne plany co do przyszlosci oraz planowac jakie akcje mu do glowy przyjda. Jedno nas jednak laczy - DR musi sprzdzic spora czesc zycia w wiezieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 10.128.136.* 23.11.01, 23:55 to chyba Tobie klient, taka mysl przewodzi, bo mi chodzi o mieszkanie i kase, a jak bedziemy rozpowszechniali bezkarnie kazda plotke i oszczerstwo (patrz Pablo i Warinwest-GW )i podkrecali atmosfere ( czy aby w Twoim przypadku bezinteresownie)to do niczego dobrego dla nas nie dojdziemy,a co ma byc z DR, to i tak nikt z nas nie ma wplywu, wiec nie zawracaj glowy wlonoscia slowa i wypowiadaniem jego bez ograniczen zwlaszcza, ze okazuje sie nieprawdziwe i szkodliwe dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Do Aliny IP: *.acn.waw.pl 24.11.01, 15:04 Droga Alino, Niebyłbym sobą gdybym się do Twojego listu nie odniósł. Współpraca z terorsytami jeszcze nikomu dobrego niczego nie przyniosła. DR nas okradł i co do tego chyba tylko Ty masz wątpliwości. To był przekręt. Pieniędzy nie ma i nie będzie i nie wiadomo kiedy będą i nie wiadomo kiedy będzie wiadomo kiedy będą ... a co do mieszkań to juz sie wypowiadałem. Zadłużenie hipoteczne rembelinskiej jest równe jej wartości. Reasumując nawet przy kontynowaniu inwestycji będziesz musiała dopłacić co najmniej 40-90% wartosci mieszkania. Wyobraź sobie ze decyzja musi być podjęta przed wejściem potencjalnego inwestora, czyli że wszyscy członkowie stowarzyszenia musza wyrazic zgode na to ze dopłacą raz jeszcze. Bedąc swiadkiem wczorajszej dyskusji członków stowarzyszenia mam prawo przypuszczać że przymiotnik jedność jest naszemu narodowi bardzo odległy. Co prawda w kupie raźniej ale czy bliżej. Zobaczymy. Nie mógłbym spać spokojnie gdybym nie opowiedział na twoje wezwanie - siedź spokojnie. Otóż spokonjny to ja będę 2 m pod ziemią. Zauważ ze gdyby 50 osób z Beli Bartoka 'nie siedziało spokojnie' to nie było by problemu z laskiem brudnowski i być może rembelinska. Jakiekolwiek układanie sie z ex-prezsem wzbudza u mnie pewne rekacje po których udaje sie do łazienki. Dostałem jakiegoś maila zeby podpisac liste 'popierajaca' wypuszczenie prezesa na wolność (sic!). Ubawiełem sie po pachy. Gość nie chciał współpracować kiedy był na wolności i miałby to zrobić po wyjściu. O naiwności. Czmychnie i tyle go widzieli. Widziałem parę ugod na piśmie z prezesem. Żdane nie zostało spełnione. Pamietam ile wody musiało upłynąć zamim popraliśmy wniosek Mariusza zeby prezesa przesłuchać przez prokuraturę. Ludzie dzwonili do nas żeby tego nie robić. Moja rada. Przestań marzyć o odzyskaniu swoich pieniędzy. Zbieraj na nastęne. Jak masz ochotę osobiście mi powrzucać to podaje maila herbat73@yahoo.com pozdrawiam jak zwykle serdecznie po prostu 'klient' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Prokurator IP: 195.134.192.* 26.11.01, 09:58 Czesc mojemu poprzednikowi! W srode jestem wzywany na przesluchanie na policje. Zabieram wszystkie mozliwe dokumenty i mam nadzieje, ze w efekcie DR bedzie miala zafundowane dluzsze wakacje. Jak wspomniales, mam podpisana ugode z DR (jeszcze w lipcu 2001). Radziszewski i Slyk przysiegali, ze pieniadze zwroca, bez wzgledu na okolicznosci(!). Dostalem wielkie zero! Teoretycznie rowniez na moja korzysc byloby, zeby DR i Slyk buli na wolnosci a WI nie upadl. TO SA OSZUSCI!!! Nigdy nie mieli zamiaru oddac zadnych pieniedzy ani skonczyc budowy (lub zaczac-Beli i Lasek). Skad to wiem-przeciez brali pieniadze od ludzi z Lasku Brodnowskiego a nie bylo nawet szans na zaczecie budowy i oni o tym wiedzieli!!! ZAPOMNIJCIE, ZE ONI DOTRZYMAJA JAKICHKOLWIEK UMOW!!! Niech wplaci na konto Stowarzyszenia np.50 mln zl jako poreczenie jakichkolwiek ustalen! Dopiero wtedy z nim rozmawiajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ol Do Mariusza IP: *.el-4100100.acn.pl 27.11.01, 00:14 Napisz czy podpisałeś porozumienie z War Inwest SA, czy PIB. Ja też podpisałem w lipcu porozumienie (z War Inwest SA)i mieli mi oddać kasę do października i też zobaczyłem wielkie g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTY DO Mariusza IP: 195.115.130.* 27.11.01, 10:59 Myślę , że to co mówisz jest jest prawdą. Zastanawia mnie tylko jedna, rzecz w w jaki sposób może nam to pomóc w odzyskaniu pieniędzy (bo chyba mimo tego iz wiemy, że są to oszuści chcemy nadal odzyskac nasze pieniądze). Druga rzecz, która mi spdędza sen z powiek to: Czy zarząd stowarzyszenia ma świadomość tego faktu, ale nie w znaczeniu ogólnym bo w ten spsób, każdy z nas jest świadomy. Mam na myśli takie myślenie iż przed podjęciem każdej decyzji powtarza sobie w myśli TEN CZŁOWIEK TO OSZUST, NA PEWNO NIE JEST TAK JAK MÓWI NIE WOLNO MI JEMU ZAUFAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: DO Mariusza IP: *.acn.waw.pl 27.11.01, 12:45 Włanie do tego zmierzamy ("ten facet to oszust, kocha oszukiwać"). Negocjowac mozna z ludzmi rozsadnymi a nie z oszustami. Przed podejsciem do stolu negocacyjnego DR musi wykazac wielka wole (dac dowod na to ze chce wspopracowac w rozwiazaniu konfliktu). Natomiast zarzad negocjuje z pozycji juz przegranej (tj. prosi o łaskę). Jest to poważny błąd negocjacyjny ponieważ druga stona stosuje podstępną taktykę zwaną "pozorym tworzeniem". Ten kto wie coś na temat negocjacji wie o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: OD Mariusza IP: 195.134.192.* 27.11.01, 14:22 Nareszcie ktos zaczyna myslec. Szkoda, ze to nie jest ktos ze stowarzyszenia. Chcialbym przypomniec to, co mowil moj prawnik: my juz nie mamy pieniedzy! Wtedy DR radosnie hasal jeszcze Merolem SEL600. Teraz na szczescie nasza pozycja negocjacyjna jest lepsza bo co prawda my nadal nie mamy pieniedzy ale DR nie ma wolnosci i firmy. Jesli chce odzyskac choc jedna z tych rzeczy musi sie bardzo postarac. Ja zainicjowalem sprawe z prokuratorem ale teraz sie obawiam, ze Stowarzyszenie spieprzy wszystko: wypusci DR na wolnosc a dostanie tylko obiecanki. Slyk jest na wolnosci, niech odda kase, to sami wycofamy sprawe z sadu. Dla mnie moze to byc "drobne" 100tys a dla Rembielinskiej kwota niezbedna do splaty hipoteki. DOPIERO PO PRZELANIU TYCH PIENIEDZY (!!!) zgodzilbym sie na "warunkowe" zwolnienie DR, choc uwazam, ze prokurator sprawe powinien nadal prowadzic az do wyciagniecia wszystkich naszych pieniedzy lub do "zapuszkowania" Slyka i Radziszewskiego razem z ich matkami, konkubinami i bracmi. Przeciez wszyscy oni czerpali z tego korzysci a jednoczesnie brali w tym udzial! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: OD Mariusza IP: *.man.polbox.pl 27.11.01, 14:37 Stowarzyszenie od samego początku wykazuje się dbaniem o Radziszewskiego i WarInwest, a nie o inwestorów. Świadczyć o tym mogą choćby zawarte umowy notarialone. Szczegóły znają zainteresowani. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Do Marka IP: 195.115.130.* 28.11.01, 08:54 Myślę, że stowarzyszenie robi bardzo dobrą robotę (wg. mnie to nie ulega wątpliwości). Brakuje im tylko tej iskry, która zmieniła by taktykę negocjowania z żebrania na prawdziwą walkę o nasze pieniądze. Ja sam nie wiem jak to zrobić. Myśle jednak, że w tej chwili mamy bardzo ważny argument w ręku to, iż DR jest w więzieniu. Nie zepsujmy tego!! To jest jedyny argument, który do tej pory poskutkował. ZAPOMNIJMY NATYCHMIAST O ICH DOBREJ WOLI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wł Re: OD Mariusza IP: *.chello.pl 27.11.01, 17:35 Zgadzam się z tobą - to są oszuści, którzy z nas poszkodowanych śmieją się w kułak. Jeśli mają dobrą wolę to niech oddadzą nam nasze pieniądze [ myślę o wszytkich poszkodowanych - bo przecież gdzieś na kontach zagranicznych je mają - a nie to niech siedzą w ciupie - to jest tylko pocieszenie dla tych co nie mają nadziei na ich odzyskanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OTY DO WŁ IP: 195.115.130.* 28.11.01, 08:49 Przejrzyj na oczy ONI NIE MAJĄ DOBREJ WOLI TO SĄ OSZUŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: OD Mariusza IP: 195.115.130.* 28.11.01, 08:48 Zgadzam sie w zupełności. DR musi spłacić hipoteki na Rembielinskiej lub zamienić na coś innego, (musiał miec chociaż cień pomysł jak je dalej spłacać w momencie gdy je zakładał, wydaje sie że my czegoś tu nie wiemy) zanim zaczniemy z nim rozmawiać. Musi startowć z pozycji wygranego a nie proszącego o łaskę. Mamy mało czasu bo on już wkrótce wychodz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradzio Zanim wyjdzie, jego firm już nie będzie? IP: *.chello.pl 28.11.01, 12:16 WI upadł, do piątku zeszłego tygodnia był czas na składanie ewentualnych pozwów o uchylenie wyroku (może ktoś wie czy takie wpłyneły) W sądzie czekają w kolejce sprawy o upadłość BUD INWEST oraz PIB WI (w sekretariacie sądu nie umieli mi odpowiedzieć kiedy się odbędą, usłyszałem: "wkrótce". Co do sprawy karnej DR opinie prawników których pytałem są zgodne: "bardzo trudno będzie udowodnić iż DR działał na szkodę swojch firm a tym samym ich klientów, jeżeli głupio nie transferował kasy na prywatne konta i nie łamał drastycznie prawa to po upływie trzech miesięcy wyjdzie bez sformułowania przeciw niemu żadnego oskarżenia. Można się łudzić sprawami cywilnymi na podstawie umów. Lub liczyć na podręcznikową działalność syndyka. W co by nie wierzyć, i tak najłatwjej zostać oszukanym frajerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Po wizycie na policji. IP: 195.134.192.* 28.11.01, 16:56 Czesc, Dzisiaj skladalem zeznania na policji. Mile, choc niewiele wnosi. Przede wszystkim widac jednak, ze cos sie dzieje. Trzymam kciuki, zeby go nie wypuscili. Niestety, nie potrafia dopasc Slyka! Podobno sie ukrywa! Czy ktos wie, gdzie on jest? Pozdrawiam, Mariusz PS. Moze DR gdy zobaczy, ze posiedzi w pudle to zacznie oddawac choc czesc zagrabionych pieniedzy? Podobno byl tak glupi, ze robil te przelewy na swoje konta za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Po wizycie na policji. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 15:24 Odpowiedz Link Zgłoś
ania76 Re: Do Mariusza 29.11.01, 16:08 Ciekawa jestem ,jak doprowadziliście do aresztowania DR. Ja w czerwcu złożyłam doniesienie do prokuratury, byłam na przesłuchaniu na policji i sprawa została umorzona. Moje odwołanie w również nie zostało uznane. Nawet w obecnej sytuacji prokurator nie dopatrzył się przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Od Mariusza IP: 195.134.192.* 29.11.01, 16:16 Odpowiedz na to pytanie jest prosta: ilosc! Byla nas okolo 80 osob a tego prokurator nie mogl zignorowac, zwlaszcza po artykulach w GW (na ktora tak wszyscy teraz "najezdzaja"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: Od Mariusza IP: 157.25.92.* 30.11.01, 02:04 80 wniosków, osób znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabson Re: Po wizycie na policji. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 02:39 Nie wydaje mi się, żeby p. Dariusz specjalnie martwił sie pobytem w areszcie. Myslę, że to było wkalkulowane w koszta całego przekrętu. O ile sam się tam nie zadekował, żeby mieć trochę spokoju i bezpieczenstwa od zdesperowanych inwestorów. Z drugiej strony to ja wcale się nie ciesze z powodu jego aresztowania i ewentualnie odsiadki (mało realne) ponieważ nie pałam do niego osobistą nienawiścią a wymierzona mu kara nic nie zmieni w moim położeniu. Wręcz przeciwnie - teraz to on już nie ma nic do stracenia, bo i tak wszyscy idą z nim tylko "na noże". Odpada więc motyw kija i marchewki, to znaczy np: im więcej naprawisz tym mniej będziesz miał problemów i krócej albo wcale nie będziesz siedział (jeśli np. oddasz dzieńgi lub zrobisz cokolwiek dobrego). A tak to on ma juz wszystko w dupie. Może gdyby prawodawstwo było bardziej praktyczne, a raczej pragmatyczne, to facet miałby zaczętę do pozytywnego działania. Zresztą nie wiadomo jak to było naprawdę w jego przypadku. Może w początkowej fazie "chciał dobrze" ale że skalkulował inwestycję na styk, a raczej na farta, to w połowie 2000 interes zaczął się chrzanić. Wobec tego na początku tego roku gość stwierdził, że skoro i tak nici z budowania domów to może chociaż się jakoś ustawi w życiu. Hm.. Sam nie wiem. Może ktoś podziela moje zdanie. A swoją drogą to dlaczego urwały się wątki dot. WI. Jakoś pusto na "forumach" gazety. Jeśli są jeszcze jakieś inne "forumy" to proszę o informacje. Dzięki - Mariusz (jabson) zeby nie mylić nicków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz artykul IP: 195.134.192.* 04.12.01, 11:03 Czesc, Znalazlem dzisiaj ciekawy artykul w Pulsie Biznesu, str.16 - "Firme mozna drenowac na wiele sposobow". Opisuje on metody wyciagania pieniedzy z firmy tak, zeby wierzyciele nic nie dostali. Wypowiada sie prawnik Benedykt Fiutowski z kancelarii Forystek i Wspolnicy. Z tego, co pisze wynika, ze DR prawdopodobnie nie byl zbyt inteligentny i jest mozliwosc odzyskania przynajmniej czesci pieniedzy. Wg polskiego prawa moze jednak dokonac tego tylko syndyk, ktorego moze podobno nadzorowac Rada Wierzycieli (tego tematu dokladnie nie znam). Moze trzeba by to przedyskutowac w szerokim gronie? Mariusz PS.1. Sebastian Slyk jest poszukiwany przez policje-ukrywa sie. PS.2 Pytanie: jezeli DR bylby na wolnosci a WI nie upadl to tylko od niego zalezaloby czy chcialby oddac pieniadze. Teraz mamy szanse, ze syndyk cos odzyska, zwlaszcza, ze DR nie byl taki biegly w ukrywaniu majatku. czy nie mam racji?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: artykul IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 15:40 Do Mariusza, jak widze Tobie jedynie intrygi sprawiaja satysfakcje i wiekszosc ( jabson tez) nie chca miec z Toba nic wspolnego, Ty ciagle macisz i rozdmuchujesz temat zalujac tak bardzo GW a nie nas.Ciekawe skad masz takie informacjie ze Słyk jest poszukiwany przez Policje, bo ja sie dowiadywalam w prok. i tam nic na ten temat nie wiedza a wrecz przeciwnie, ze prosza(a nie zadaja)aby stawil sie jao swiadek w sprawie a nie oskarzony, czy podejzany, wiec nie rozpowszechniaj falszywych informacji i przestan wiecej macic innym ludzia w glowach, bo mamy swoje problemy ( pewnie i tak nie wiesz jakie)Jak masz cos osobistego do Słyka (moze zazdrosny jestes o asytentki, bo sam masz problem z zapoznaniem kobiety) to sa teraz dobre lekarstwa i napewno po jakims czasie ci pomoga, a jesli nie...no coz...nie wszystko jest uleczalne powodzenia gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: artykul IP: 195.212.51.* 04.12.01, 16:25 Mariusz jest OK. Gdyby nie Mariusz dalej byś wpłacała pieniądze Pani Ewo i patrzyła jak budowa mieszkania "rośnie w oczach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FX Re: artykul IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:54 Również uważam jak Ewa, że Mariusz to walnięty oszołom, dla którego najważniejsza jest jego chora ambicja, żeby koniecznie posadzić Radziszewskiego. Jego oszołomstwo widać też w tym, że liczy na zwrot pieniędzy od syndyka. Od syndyka, jeśli w ogóle coś dostaniemy (bo pewnie dla nas nie starczy), to będą jakieś marne grosze. Dla tych co wpłacili naprawdę duże pieniądze (jak ja) obecna sytuacja jest najgorszą z możliwych, gdyż nie ma już możliwości wpływania w jakikolwiek sposób na sytuację i Radziszewskiego. A Radziszewski zaczynał powoli rozumieć, że tak dalej nie może działać, że trzeba znaleźć jakieś sensowne wyjście z tej sytuacji. A gdyby to miałby być tylko przekręt to dawno już by go tu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pABLO Re: artykul / do FX IP: 213.241.35.* 05.12.01, 08:26 Dlaczego uwazasz ze Dr , szuka jakiegos sensownego wyjscia z sytuacji , a ze zaczyna rozumiec to co zrobił to sadze ze wiedział o tym z dobry rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: artykul IP: 195.134.192.* 05.12.01, 09:48 Jak widac, zarowno FX jak i Ewa nie maja juz sily walczyc na argumenty tylko na wyzwiska. Ja sie do tego poziomu nie znizam. Mariusz PS.DR dalej by Was olewal, gdyby nie siedzial a na to nastawalem ja. Wplacilem 109.000 PLN a wyciagne moze 20PLN zeby pojsc na piwo. Jedyna roznica pomiedzy nami jest pewnie taka, ze ja utrate tych pieniedzy przezyje-juz jestem w trakcie kupowania mieszkania w Wersalu Podlaskim. DR powinien siedziec, przynajmniej tak dlugo, az odda pieniadze i budynek biurowy sprzedany konkubinie. Chyba, ze sadzicie, ze ta sprzedaz to nie byl przekret?! Milych snow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: artykul IP: *.centertel.pl 05.12.01, 19:39 Bardzo proszę, nie brońcie D.R..Jeżeli jest osoba, która ma wątpliwości,to proszę wybrać się na ,,wycieczkę " na ul.Rębielińską! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: artykul IP: *.centertel.pl 05.12.01, 19:43 Przepraszaam za błąd.Oczywiście zaproszenie dotyczyło ul.Rembielińskiej.Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: artykul IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 22:04 A co tam sie teraz dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FX Re: artykul IP: *.el-4100100.acn.pl 05.12.01, 22:36 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Jak widac, zarowno FX jak i Ewa nie maja juz sily walczyc na argumenty tylko na > > wyzwiska. Ja sie do tego poziomu nie znizam. > > Mariusz > > PS.DR dalej by Was olewal, gdyby nie siedzial a na to nastawalem ja. Wplacilem > 109.000 PLN a wyciagne moze 20PLN zeby pojsc na piwo. Jedyna roznica pomiedzy > nami jest pewnie taka, ze ja utrate tych pieniedzy przezyje-juz jestem w > trakcie kupowania mieszkania w Wersalu Podlaskim. DR powinien siedziec, > przynajmniej tak dlugo, az odda pieniadze i budynek biurowy sprzedany > konkubinie. Chyba, ze sadzicie, ze ta sprzedaz to nie byl przekret?! Milych > snow! Ja wpłaciłem to co ty + jeszcze 3/4 więcej od ciebie i też to przeżyję, ale miałem szanse je odzyskać, bo były sposoby by wywrzeć skuteczny nacisk na DR, a teraz nie ma już takiej możliwości, a od syndyka napewno tych pieniędzy w całości nie dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: artykul IP: 148.81.233.* 07.12.01, 12:18 ten, kto myśli, że może lub mógł kiedykolwiek wcześniej odzyskać wpłacone pieniądze od tego kutasa dr, jest naiwnym kretynem. Idioci, nie widzicie jak jest skonstruowane tzw. "polskie prawo"? , i że dr to zwykły złodziej. Nie po to kradł, żeby potem oddawać. Tak tciężko to zrozumieć? Kasy nie było, nie ma i nigdy NIGDY NIGDY!!!! nie będzie. Mam nadzieję, że mu nie raz wyruchają dupsko w tym pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtual Organizacja swiat dla DR IP: 195.212.51.* 07.12.01, 13:22 witam wszystkich czlonkow "klubu zrobionych przez DR" Co myslicie o "organizacji życia kuturalnego" dla Pana Prezesa, przebywajacego w miejscu odosobnienia. Jest mozliwosc przypomnienia Panu Prezesowi o tym jak bardzo go kochamy i za nim tęsknimy. Proponuję zrzutkę po kilka złotych na wspacie dla jego nowych kolegów z aresztu w zamian za "świąteczny prezencik". Niech i go ktoś pokocha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Organizacja swiat dla DR IP: 157.25.92.* 07.12.01, 14:36 Chyba Ci odbiło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Organizacja swiat dla DR IP: 10.128.136.* 08.12.01, 13:07 jak widac niektorzy z uczestnikow forum ujawniaja swoje sklonnosci homosexualne (jihn,virtual...)i to tak publicznie...a fujjj...widac prezent swiateczny kojazy sie wam jednoznacznie, no coz...moze sami poszukajcie sobie jakis milych chlopcow, choc przy waszej kultorze to pewnie nie mozliwe.A Mariusz widze nie odpuszcza, ja tez wplacilam jak FX sporo wiecej kasy niz on, ale nie puszczam plotek (tych o policji na Słyka ) nie pisze do prokuratora, bo takie dzialania nam tylko szkodza, choc jak widze nie kazdy ma taka swiadomosc. Nikt tu nie broni DR, bo jak jest kazdy widzi, ale co daje nam to ze on siedzi,i bedzie maiał"prezenciki"jak proponuja nasi koledz geje z tego forum,jesli chcialby zrobic przekret, to jedyne co moglibysmy zrobic, to pisac do niego kartki do Meksyku lub na Bali, a podsycanie atmosfey i robienie wody z mozgu innym nic nam (naprawde)poszkodowanym nie przyniesie dobrego,wiec tacy Mariusze wkoncu moze sie przymkniecie albo wymyslicie cos madrego. Dzieki Bogu, sa jeszcze tu inni myslacy normalnie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Rembielińska - co dalej? IP: *.chello.pl 08.12.01, 16:44 Podsumowując dyskusję na temat "nieszczęsnego" losu DMR - moje zdanie: DMR - to nawet nie drobny złodziejaszek (za wysokie progi), to mitoman mający o budownictwie i o tym bissnesie marne pojęcie. Pieniądze to on przepuscił i teraz on ma na koncie, myślę ok 100 PLN. Pewno szczątki "firmy" wegetują dzięki kochającej mamie (ale taka jest rola matki). Stąd dajmy spokój zajmowaniem się losem tego pseudo-bisnesmena. Faktycznie to co piszecie - trąci już o dno. Oczywiście uwzględniam sytuację, zdenerwowanie itd (sam jestem w identycznej sytuacji). Pomyślmy teraz co robić dalej?. Jeden z was napisał, że położył już "laskę" na "zainwestowaną kasę" kupuję mieszkanie u innego dewelopera - tzn tak faktycznie wydaje on za m2 mieszkania sumę kosztów, cirka 5000 PLN. Mój wniosek jest następujący - może lepiej nie liczyć tylko na to, że jakimś cudem nie dojdzie do upadłości PBI, a może zmienić taktykę i przyczynić się czynnie do tej upadłości. Wielokrotnie pisaliście, że za upadłością stoi GW (masoni i cykliści - nie tępota DMR) oraz "znany" warszawski deweloper. Myślę, że faceci mający pojęcie o budownictwie są w stanie dokończyć Rembielińską taniej niż za łączne 5000 PLN. Rozwalenie tych bunkrów typu Bora- Bora, nawet przy pomocy saperów -to także duży koszt, lepiej dokończyć budowę i starać sie ją sprzedać. Jak dokończyć, w jakiej kolejności budynków - sprawa fachowca od bisnesu budowlanego, bisnesu - bo nie sztuka jest wybudować ale później sprzedać. DMR- nawet nie potrafił wybudować, sprzedać obecnie budynek G (pow. biurowe trudnozbywalne także i 3 lata temu) to będzie jeszcze większy cud. Podsumowując - przestańmy zajmować się prezesem, przebywa on na swoim miejscu - oby to potrwało parę, a może więcej lat, zastawiajmy się co dalej. Pieniędzy napewno nie odzyskamy. Może będziemy mieli nasze mieszkania - tańsze niż za 5000 PLN za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabson Re: Rembielińska - co dalej? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 02:48 Cześć. Koncepcja dokończenia budowy na Rembielińskiej jest OK. Oczywiście, że tak by było najlepiej, ale raczej to się nie skończy na dopłacie za budowanie. Nawet jeśli w sumie tyle co za -np- SKANSKA. Wolałbym dopłacić nawet 30% ( chociaż to dla mnie suma i tak na razie niedostępna ) niż w ogóle stracić to co wpłaciłem. Ale te wszystkie grunty i budowy są "pozastawiane" na wszystkie sposoby. Np. ziemia pod "Lasek", którą WI wyłudził od kogoś tam jest "wzięta pod zastaw" na grunt na Rembielińskiej. No i co z tym zrobić? Najlepiej, żeby ktoś, kto się na tym zna, oszacował ile w przybliżeniu trzeba dopłacać za wszystko. Czy gra jest warta świeczki. Bo jak wyjdzie 6500-7000 za metr to się już nie opłaca. PS. Ludzie, kochani, jak ja już ŻYGAM wszystkimi war-inwestami, rembielińskimi, radziszewskimi i całą tą sprawą. Dlaczego to się musiało przytrafić właśnie mnie??? Powinienem się teraz wprowadzać do mieszkanka i zastanawiać się nad kolorem kafelków! K j mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Organizacja swiat dla DR IP: 148.81.233.* 11.12.01, 14:22 jeżeli masz do powiedzenia same takie bezwartościowe pierdoły, to lepiej wracaj do garów i ściery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Organizacja swiat dla DR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 15:04 Gość portalu: john napisał(a): > jeżeli masz do powiedzenia same takie bezwartościowe pierdoły, to lepiej wracaj > > do garów i ściery. Teraz rozumiem homoseksualistów, czemu wybrali chlopców ( do tej pory nie mogłam tego pojąć). Im kobiety kojazą sie z kuchtami i sprzataczkami, ale zapewniam Cię, ze nie jest to prawdziwe wyobrazenie, sa inne niz znasz, ale i tak sie o tym nie przekonasz, bo juz masz spaczona mentalność i wybrałeś co innego ,więc sie nie zmuszaj... Jesli masz coś do powiedzenia o naszych pieniadzach i jak je odzyskac, bądz zamieszkac w naszych mieszkaniach, to powiedz, a inne rady zostaw dla wlasnego "kółka dyskusyjnego"przy swiecach lub kominku ze swoimi "przyjaciółkami"...a feee pozdrawiam Ciebie i Twoich kolegów ("przyjaciółki") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Organizacja swiat dla DR IP: *.acn.waw.pl 08.12.01, 22:19 Ostre ... ale zbyt trywialne, trzeba cos wymyslic w stylu filmu "Sting" ("Żądło") z Robertem Retfordem. Niedoszły "Bizmesmen Roku" i niedawny członek jury Miss Polonia zasługuje na coś bardziej wyrafinowanego. Ma wystarczająco dużo pieniędzy aby przekupić wszystkich klawiszy razem wziętych więc będzie miał ochronę jak sie patrzy. Jeszcze by ktoś mu robił dobrze za nasze pięniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Organizacja swiat dla DR IP: 10.2.1.* 10.12.01, 10:56 Witam wszystkich oszukanych. Nie rozumiem skąd w niektórych z Was ta pobłazliwosć dla tego złodzieja i s...a dr. Okradł nas z oszczędnosci całego życia, niektórych pozostawił z kredytem do spłacenia. Są też tacy, którzy sprzedali swoje stare mieszkania, wpłacili pieniądze dr a tymczasem zamieszkali w wynajętych lokalach. DR przechulał nasze pieniądze zaoszczędzone dzięki naszym wieloletnim wyrzeczeniom. Czy ktos z Was spędzał wakacje w Meksyku,jeździł Mercedesem 600 i Porsche /w zależnosci od nastroju/? Jednak znaczna częsć naszych pieniędzy jest jeszcze na prywatnych kontach dr. Należy wziąć za jaja dr i słyka i katować dopuki nie oddadzą pieniędzy a nie składać deklaracje o chęci dopłaty do mieszkań. Jeżeli nasze prawo jest do dupy a praworzadnosci nie ma, to weźmy prawo w swoje ręce. To co zrobił radziszewski nie miesci się w jakichkolwiek normach moralnych. Należy go ukarać i zabrać wszystko, co ukradł. DR, za krzywdę jaką uczynił kilkuset rodzinom, tysiącom ludzi, za przedwczesne zawały i inne choroby,za wszystkie tragedie,które wywołał, nie może zaznać spokoju do końca swego plugawego życia. Tak niech się stanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Organizacja swiat dla DR IP: 10.2.1.* 10.12.01, 11:04 Witam wszystkich oszukanych. Nie rozumiem skąd w niektórych z Was ta pobłazliwosć dla tego złodzieja i s...a dr. Okradł nas z oszczędnosci całego życia, niektórych pozostawił z kredytem do spłacenia. Są też tacy, którzy sprzedali swoje stare mieszkania, wpłacili pieniądze dr a tymczasem zamieszkali w wynajętych lokalach. DR przechulał nasze pieniądze zaoszczędzone dzięki naszym wieloletnim wyrzeczeniom. Czy ktos z Was spędzał wakacje w Meksyku,jeździł Mercedesem 600 i Porsche /w zależnosci od nastroju/? Jednak znaczna częsć naszych pieniędzy jest jeszcze na prywatnych kontach dr. Należy wziąć za jaja dr i słyka i katować dopuki nie oddadzą pieniędzy a nie składać deklaracje o chęci dopłaty do mieszkań. Jeżeli nasze prawo jest do dupy a praworzadnosci nie ma, to weźmy prawo w swoje ręce. To co zrobił radziszewski nie miesci się w jakichkolwiek normach moralnych. Należy go ukarać i zabrać wszystko, co ukradł. DR, za krzywdę jaką uczynił kilkuset rodzinom, tysiącom ludzi, za przedwczesne zawały i inne choroby,za wszystkie tragedie,które wywołał, nie może zaznać spokoju do końca swego plugawego życia. Tak niech się stanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig Re: Organizacja swiat dla DR IP: *.citicorp.com 10.12.01, 18:15 No tak, ale wtedy zrobia z Ciebie Leppera i nic nie zdzialasz. A w ogole to prawo jest takie, jakie jest, i nikomu nie zalezy na jego zmianie. Wiec moze lepiej ratowac to co sie da dostepnymi srodkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Organizacja swiat dla DR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 11:30 Gość portalu: Klient napisał(a): > Witam wszystkich oszukanych. > Nie rozumiem skąd w niektórych z Was ta pobłazliwosć > dla tego złodzieja i s...a dr. Okradł nas z > oszczędnosci całego życia, niektórych pozostawił z > kredytem do spłacenia. Są też tacy, którzy sprzedali > swoje stare mieszkania, wpłacili pieniądze dr a > tymczasem zamieszkali w wynajętych lokalach. > DR przechulał nasze pieniądze zaoszczędzone dzięki > naszym wieloletnim wyrzeczeniom. Czy ktos z Was spędzał > wakacje w Meksyku,jeździł Mercedesem 600 i Porsche /w > zależnosci od nastroju/? > Jednak znaczna częsć naszych pieniędzy jest jeszcze na > prywatnych kontach dr. > Należy wziąć za jaja dr i słyka i katować dopuki nie > oddadzą pieniędzy a nie składać deklaracje o chęci > dopłaty do mieszkań. Jeżeli nasze prawo jest do dupy a > praworzadnosci nie ma, to weźmy prawo w swoje ręce. > To co zrobił radziszewski nie miesci się w > jakichkolwiek normach moralnych. Należy go ukarać i > zabrać wszystko, co ukradł. > DR, za krzywdę jaką uczynił kilkuset rodzinom, tysiącom > ludzi, za przedwczesne zawały i inne choroby,za > wszystkie tragedie,które wywołał, nie może zaznać > spokoju do końca swego plugawego życia. > Tak niech się stanie !!! Gdzie Ty widziałes to Porshe,chyba mylisz o Rodowicz, a podobieństwo moze istnieje...ale nie az takie zeby sie mylic, wiec daj spokój z plotami. Merol sie zgadza, ale bez przesady...jakie znów Porshe...nastepnym razem wymyslisz samolot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.polkomtel.com.pl 19.12.01, 16:41 NA JUTRO TJ.20.12.2001 (CZWARTEK) NA GODZ.11.00 WYZNACZONY JEST KOLEJNY TERMIN ROZPRAWY UPADŁOŚCIOWEJ W SĄDZIE GOSPODARCZYM PRZY UL.ŚWIĘTOKRZYSKIEJ W WARSZAWIE. OBY UPADŁOŚĆ PIB WAR-INWEST NIE ZOSTAŁA OGŁOSZONA BO WTEDY MARZENIA WIELU OSÓB O WŁASNYM "M" ZOSTANĄ POGRZEBANE WRAZ Z FIRMĄ RAZ NA ZAWSZE A PIENĄDZE SYNDYK JEŚLI ZWRÓCI TO NIEWIELKĄ ICH CZĘŚĆ I BARDZO NIEPRĘDKO... PRAWO UPADŁOŚCIOWE W POLSCE NIE OBEJMUJE MAJĄTKÓW ZAGRANICZNYCH. JEŚLI NASZE PIENIĄDZE "WYPAROWAŁY" ZA GRANICĘ TO RACZEJ JUŻ DO NAS NIE WRÓCĄ... A SYNDYK NAJPIERW ZASPOKOI ROSZCZENIA PAŃSTWA POLSKIEGO, FISKUSA, ZUSU, FIRM A NA KOŃCU NASZE. MOIM ZDANIE PLAN WYJŚCIA Z SYTUACJI ZAPROPONOWANY PRZEZ STOWARZYSZENIE OCHRONY PRAW INWESTORÓW WAR-INWEST (rembielinska@republika.pl) JEST NAJBARDZIEJ SENSOWNY. WOLĘ DOPŁACIĆ (NAWET SPORO) NIŻ STRACIĆ WSZYSTKO. PRZY CENACH NOWYCH MIESZKAŃ TA INWESTYCJA NADAL MOŻE SIĘ OPŁACIĆ. POZDRAWIAM SERDECZNIE ŻYCZĄC NASTĘPNYCH ŚWIĄT WE WŁASNYCH "M" I DO ZOBACZENIA JUTRO W SĄDZIE. DOBREGO ROKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzsio Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.bellona.pl 20.12.01, 15:46 czy ktoś może zana wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? 21.12.01, 00:07 SPRAWA ZOSTAŁA ODROCZONA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: 10.132.128.* 07.01.02, 21:33 Czy ktos wie co się dzieje dalej z PIB WAR INWEST? Co z budową przy Rembielińskiej? Podobno poszukiwany jest jakiś inwestor strategiczny!? Proszę o jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: PIB WAR INWEST -UPADNIE? IP: *.siemens.pl 09.01.02, 07:35 Mogę odpowiedzieć jedynie co się dzieje na budowie Rembielińska. Punkt obserwacyjny - okna mojego mieszkania. Ano nic sie nie dzieje. Jedynie śnieg i wiatr. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś