Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kolorowe meble do łazienki

07.04.03, 14:45
    Ktoś ma jakieś doświadczenia? nie chcę zwykłych, białych, tylko najchętniej
    brązowo - czekoladowe, mogą być drewniane. Może widzieliśce w jakimś sklepie?
    najlepiej z okolic Warszawy.

pozdr.
    a
    Obserwuj wątek
      • Gość: jarekZ Re: kolorowe meble do łazienki IP: 126.33.13.* 08.04.03, 06:59
        alluette napisała:

> Ktoś ma jakieś doświadczenia? nie chcę zwykłych, białych, tylko najchętniej
        > brązowo - czekoladowe, mogą być drewniane. Może widzieliśce w jakimś sklepie?
        > najlepiej z okolic Warszawy.
        >
        > pozdr.
        > a
        ja widziałem kolorowe meble do łazienki w sklepie M3, tyle że nie w Warszawie a
        w Gdańsku, ale jeżeli ta sieć ma sklep w wawie to pewnie też ma ten sam
        asortyment :-)
      • sisters Re: kolorowe meble do łazienki 08.04.03, 08:59
        W W-wie na ul. Jagiellońskiej 6 jest sklep "Comfort". Robią meble do łazienki
        na indywidualne zamówienie. Ja tam zamawiałam słupek i szafkę pod umywalkę.
        Mają duży wybór oklein. Ceny dość przystępne. Czynne jest chyba od 10 do 18.
        Mają też gotowe meble.
      • Gość: maroraw Re: kolorowe meble do łazienki IP: *.umwd.pl / 192.168.0.* 08.04.03, 10:18
        Najlepszym rozwiązaniem jest zamówieni mebli u dobrego stolarza. Zrobiłem tak
        dwa miesiące temu. Warunek – stolarz musi mieć lakiernię, lub mieć kolegę
        lakiernika... Można sobie zamówić meble z dość dużej palety kolorów. Nie jest
        to wcale drogie (na pewno taniej niż gotowe kolorowe meble w sklepie, nawet w
        markecie). Polecam do łazienki meble z płyt MDF polakierowanych na prawie
        dowolny kolor. Wersja trochę tańsza – fronty i blaty MDF, reszta, czyli boki,
        ze zwykłej płyty wiórowej, zaimpregnowanej i też polakierowanej.
        Pozdrawiam
        • Gość: kz Re: meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 10:37
          A czy ten stolarz robi również inne meble np. stoły i krzesła?

pzdr

Gość portalu: maroraw napisał(a):

> Najlepszym rozwiązaniem jest zamówieni mebli u dobrego stolarza. Zrobiłem tak
          > dwa miesiące temu. Warunek – stolarz musi mieć lakiernię, lub mieć kolegę
          >
          > lakiernika... Można sobie zamówić meble z dość dużej palety kolorów. Nie jest
          > to wcale drogie (na pewno taniej niż gotowe kolorowe meble w sklepie, nawet w
          > markecie). Polecam do łazienki meble z płyt MDF polakierowanych na prawie
          > dowolny kolor. Wersja trochę tańsza – fronty i blaty MDF, reszta, czyli b
          > oki,
          > ze zwykłej płyty wiórowej, zaimpregnowanej i też polakierowanej.
          > Pozdrawiam
          • Gość: maroraw Re: meble IP: *.umwd.pl / 192.168.0.* 08.04.03, 12:42
            Dobry stolarz jest w stanie zrobić wszystko. Jednak większość stolarzy
            specjalizuje się w rodzaju obrabianego materiału – jedni robią tylko w płytach
            a drudzy tylko w drewnie. Jest to uwarunkowane całkiem innym parkiem
            maszynowym. Oczywiście lakiernicy polakierują wszystko :)
        • Gość: Ewa K. Re: kolorowe meble do łazienki IP: *.p.lodz.pl 08.04.03, 12:32
          Gość portalu: maroraw napisał(a):

> Najlepszym rozwiązaniem jest zamówieni mebli u dobrego stolarza. Zrobiłem tak
          > dwa miesiące temu. Warunek – stolarz musi mieć lakiernię, lub mieć kolegę
          > ....
          Ile kosztowały te meble? CZy były z drewna czy fornirowane?Z Z ilu części sie
          składały?Pytam,bo własnie zamierzam zrobic na zamówienie szafkę pod umywalkę
          i "komin" i zastanawiam, się czy wyjdzie mi taniej niż podobny zestaw z Koła.
          • Gość: maroraw Re: kolorowe meble do łazienki IP: *.umwd.pl / 192.168.0.* 08.04.03, 14:56
            Na pewno ceny mebli bardzo się różnią. Nawet rodzaj użytego lakieru jest tutaj
            znaczący. Najlepiej dać wybranemu stolarzowi plan i poprosić o wycenę. Są w
            stanie jednego dnia to zrobić. Moje meble z MDF (szafki wiszące, komin, szafki
            stojące, dwa grube (35 mm) blaty, szafka z 4 szufladami) z polakierowanymi
            tylko frontami (ok. 3,5 m2) kosztowały 3 tys. zł z montażem. Jak się
            orientowałem, składając podobny zestaw z Koła, wychodziło dwa razy drożej.
            • ibe Re: kolorowe meble do łazienki 08.04.03, 15:32
              jeżeli jestes z warszawy to moze moglbys podac namiary na tę firmę, cena
              rzeczywiscie jest atrakcyjna
      • Gość: obi. Re: kolorowe meble do łazienki IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 08.04.03, 10:25
        A jeśli chcesz kupić gotowe - linię drewnianych mebli do łazienki (chyba z
        ciemnego buku) ma także Ikea.

Pozdrawiam,
        obi.
        • silie Re: kolorowe meble do łazienki 08.04.03, 11:49
          Taka serię z ciemnego, czekoladowego drzewa ma na pewno Koło, już gdzies od
          roku widuję te kolekcję w sklepach i wszystkich możliwych pismach wnętrzarskich.
          B. ładne.

s.
          • alluette Re: kolorowe meble do łazienki 08.04.03, 15:27
            tak, całkiem fajne ale trochę drogie...
        • alluette Re: kolorowe meble do łazienki 08.04.03, 15:24
          tak, widziałam te meble, ale jakoś nie przypadły mi do gustu...
      • Gość: ula Re: kolorowe meble do łazienki IP: 158.66.46.* 08.04.03, 12:48
        To jest tez moj problem, również chciałabym miec kolorowe mebelki w lazience.
        Na razie szukam i podziele sie z wami tym co znalazłam
        www.devo.com.pl
        www.javorimex.com.pl
        www.kolo.com.pl - na stronie kola mozna takze zaprojektowac lazienke
        Bede wdzieczna za inne informacje
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka