Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Własny Kąt - PKO

IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.04.03, 12:43
    Cześć!

Zamierzam wziąć kredyt "Własny Kąt" z PKO na mieszkanie własnościowe z rynku
    wtórnego. Czy ktoś z Was przeszedł przez ten koszmar załatwiania tych
    wszystkich dokumentów, papierków, notariusza...
    Na początek chciałabym wiedzieć, czy oprócz wniosków do rozpatrzenia kredytu,
    które otrzymam z banku, muszę dołączyć jakieś inne papiery? - czy bank
    potrzebuje wypisu z księgi wieczystej? mieszkanie to nie jest wpisane do KW,
    ale na pewno jest własnościowe, w związku z tym otrzymam jakiś dokument z ADM-
    ów potwierdzjący własność?
    Jak już załatwię wszystkie potrzebne dokumenty do banku i zostanie przyznany
    kredyt, to w którym momencie go otrzymam? Jak przyjdę z umową kupna-sprzedaży?
    Przecież osoba, która sprzedaje mieszkanie nie podpisze umowy, dopóki nie
    dostanie pieniędzy, więc w jaki sposób to się załatwia?

Byłabym wdzięczna za odpowiedź,
    Ewa
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kryspina Re: Własny Kąt - PKO IP: 213.134.140.* 08.04.03, 13:34
        Nie dalej jak tydzien temu dostałam pieniadze z PKO BP w ramach kredytu "Własny
        Kąt".
        Tak na prawde wszystko zależy od wysokości kredytu o który się ubiegasz.
        Ja dodatkowo musiałam pokazać roczne rozliczenia podatkowe za ostatnie dwa
        lata, i druki RMUA (Zus) za trzy miesiące.
        Pieniądze są wypłacane na podstawie okazanego aktu notarialnego. Też moi
        sprzedający mieli zastrzezenia co do podpisania umowy, ale był ze mną doradca
        kredytowy i on trzymał w reku wszystkie wypisy (nie ja).
        PKO BP udzieli kredytu na lokal spółdzielczy własnościowy nawet bez
        ustanowionej KW, jezeli spoldzielnia da pismo, ze wyraza zhode na założenie
        księgi wieczystej. Bedziesz miała na to jakies 3 lata (w tym czasie kredyt
        bedzie ubezpieczony).
        Jezeli chcesz dokładniejszych informacji napisz : kryspina@pedzacy-jez.art.pl
        Będe Ci mogła również podać telefeon do doradcy kredytowego, który duzo mi
        pomógł przy załatwianiu w PKO BP (własciwie była w banku tylko podpisac umowe,
        a potem przy wypłacie pieniędzy)

Pozdrawiam
        Kryspina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka