Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy mi wystarczy?

05.02.07, 23:17
    Witam! w marcu rozpoczynam budowę, mam straszliwe obawy, że nie wystarczy mi
    kasy, posiadam 400tyś w gotówce, około 100tyś zarobie na budowę w tym roku,
    czy w sumie 500tyś wystarczy na pobudowanie i wykończenie? dom nie jest
    mały /240m2/ i tani-prosty w budowie ale ile szacunkowo mogę wydać? proszę
    Was o info jakie domy budowaliście i ile Was to kosztowało? pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: yoyo Re: czy mi wystarczy? IP: 217.144.243.* 06.02.07, 07:27
        Kupilismy dom 180m2,zewnatrz gotowy,wewnatrz do calkowitego wykonczenia.Wstepna
        kalkulacja wynosi nas ok 200 000PLN.W tej kalkulacji jest calkowite wykonczenie
        i wyposazenie domu(bez mebli pokojowych...)oraz koszt robocizny.Wiekszosc
        materjalow i urzadzen jest raczej ze sredniej polki.Najwiekszym luxusem sa
        b.dobra glazura(kuchnia,lazienka,holl)oraz podlogi z litego drzewa egzotycznego
        na parterze i schodach ok 50m2.
        Kalkulacja nie obejmuje ogrodzenia,oraz wykonczenia tarasu,ogrodu etc.
        Mamy to szczescie,ze wiekszosc prac wykonuje sprawdzony wykonawca.Przy takiej
        powierzchni moglismy negocjowac cene robocizny.
      • Gość: Sas Re: do x6x6x6 IP: *.net81.citysat.com.pl 06.02.07, 12:29
        240 M -to już dom . 500tys powinno Ci wystarczyc na wybudowanie do stanu -
        zamkniętego / ale Musisz Trzymac sie za kieszeń/. Co do wykończenia to jest to
        temat rzeka . Mozesz wykończyć za 1zł albo za 100000itd.Pamiętaj ,że jeszcze
        trzeba ten dom urządzić -to samo 1zł -10000itd. Co do pytanie ile mogą wydać -
        odpowiedx brzmi -wszystko i jeszcze wiecej . Budowa to studnia bez dna. Sas
        • Gość: Hera do x6x6x6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:39
          Dom jest kosztowyny i luksusowy,licz się jeszcze później z jego
          utrzymaniem,naprawami,stać Cię na taki Zzytek?Musisz trzymać się za kieszeń ,ale
          jednak wątpie czy utrzyamsz to swoje założenie kosztorysu w praktyce.mMm połowę
          skromniejszy dom i kosztował 250 tys zł.
          • Gość: Sas Re: do Hera IP: *.net81.citysat.com.pl 06.02.07, 12:49
            Skromniejsz czy mniejszy? SAs
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka