solis12 21.02.07, 11:52 Kupiliśmy mieszkanie i teraz musimy pomyśleć o wyposażeniu. Którą firmę polecicie do zakupu lodówki, kuchenki gazowej, mikrofali? Prosze o pomoc. Dzięki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grodek Re: Sprzęt AGD-który polecacie?? IP: *.chello.pl 22.02.07, 08:44 Trudno powiedzieć. Jedni powiedzą, że wszystko oprócz Gorenje i Boscha to szajs, inni będą mieli odmienne zdanie. W dzisiejszych czasach nie ma już złego sprzętu. A z drugiej strony żaden nie będzie Ci działał 20 lat, bo takich juz się nie produkuje. Ja np. mam cały sprzęt Ardo i od 5 lat nic mi się nie zepsuło. Obejrzyj w sklepach co Ci najbardziej pasuje jeżeli chodzi o wygląd i funkcjonalność i podejmij decyzję. Jedyne co bym odradzał to Amica. Wśród znajomych nie słyszałem jeszcze ani jednej pozytywnej opinii na temat tego producenta i jego sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Sprzęt AGD-który polecacie?? 22.02.07, 11:02 Zgadzam się. Tak samo mam Ardo - lodówka, płyta, piekarnik, zmywarka, mikrofala - i wbrew piewcom niemieckiej technologii ten włoski "szajs" sprawuje się od kilku lat bez zarzutu. Jedyne odstępstwo to okap Amica i pralka Whirlpoo....l Tak czy owak sprzęt znanych marek jest porównywalny jakościowo, więc trudno to o rekomendację konkretnej firmy. W grę wchodzą też kwestie wzornictwa i estetyki, które są bardz subiektywne. No i oczywiście cena.... Odpowiedz Link Zgłoś