-
Mam zamiar przyrządzic perliczkę i po głowie chodzi mi też rosół, poza upieczeniem/duszeniem ptaka. Nigdy nie jadłam rosołu z perliczki, warto go robić?
-
Witam!
Może tu znajdę jakies inspiracje :)
Dostałam perliczke, wolnowybiegową, ekologiczną, już ukatrupioną i oskubaną.
Ma w sobie serce, wątrobe i oczyszczony żołądek
waży około 2kg
co z tym zrobić??
niby można rosół ale chciałabym ją upiec.... tylko tego mięsa to tak na niej za wiele nie ma /nie to co tuczone kurczaki gdzie każda pierś 1kg waży ;) /
wymyśliłam więc że najlepiej byłoby jej z farszem..... tylko jakim?? żeby podkreślił delikatny smak mięsa a jednocześnie sam był inter...
-
poszukuję perliczki dla mojego alergicznego dziecka,
mieszkam w warszawie i nie bardzo wiem, gdzie to cudo mogę kupić
pomóżcie
jaska
-
Czy ktoś z Was miał okazję zmierzyć się z perliczką? Jak ją przyrządzić?
-
no nie jadłam nigdy w życiu a widziałam u nas te mrożone
ptaki.Powiedzcie jaka jest w smaku, do czego najbardziej zbliżona z
drobiu, suche czy wilgotne mięso? Pamiętam taką z dzieciństwa,
grzebała u babci w ogródku kilka dobrych lat.Nawet nie wiem czy ją
zjedli z dziadkiem.Piękne piórka miała;)