Gość: Karolcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 13:38 Co można w domu zautomatyzować i zintegrować w jednym pilocie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomar Re: Dom na pilota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:56 Automatyka w bramie i garażu. Co jeszcze, nie mam pomysłu... Odpowiedz Link Zgłoś
ebook24 Re: Dom na pilota 12.04.07, 23:18 Wiele zależy od samego pilota, od liczby przycisków. Piloty od bramy mają max 4 przyciski. Każdy można do czegoś wykorzystać oprócz otwierania bramy wjazdowej i garażowej np. do włączania/wyłączania alarmu, funkcji furtki w bramie itp. ------------ Ebook o inwestowaniu w nieruchomości ebook24.googlepages.com Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Dom na pilota 13.04.07, 10:29 wszystko: www.honeywell.com.pl/automatyka_domow/prasa/ po co pilot ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opeth Re: Dom na pilota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 12:29 W zasadzie po co bardziej automatyzować dom? Jak się ma siłownik w bramie i garażu, powiedzmy można sobie jeszcze system zraszania podpiąć pod pilota, starczy. Szczerze mówiąc nie orientowałem się, jak to idzie w przypadku alarmu. U mnie są automaty tego samego producenta (FAAC) i rzeczywiście wygodnie jest mieć cały system w jednym pilocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Dom na pilota IP: 83.238.210.* 14.04.07, 14:51 Karolciu, z tego co wiem - to można. i to nawet niekoniecznie w jednym pilocie, ale też i bez pilota (czujniki itp.) Ale ja jestem laikiem, a fachowo doradzi Ci p. Mariusz, fachowiec od tzw. inteligentnego domu - tutaj: forum.dom.pl/viewforum.php?f=13&sid=c078adfabab216bb8bae47069474bb6f Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romia Re: Dom na pilota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 13:51 Mój dom ma na razie zautomatyzowaną tylko bramę sprzętem od faaca, ale muszę przyznać, że jak się zacznie urzywać pilota, to od razu szuka się następnych miejsc do wciśnięcia jakiejś techniki :) Strasznie to wygodne. Garaż na pewno jest następny w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorie3 Re: Dom na pilota 16.08.07, 13:41 to teraz mozesz i rolety sobie zrobic automatyczne, bo napedy FAAC juz sa! Odpowiedz Link Zgłoś