Gość: MONIKA IP: 212.160.228.* 27.05.03, 14:44 CZY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ NAPISANIA TESTAMENTU ZA ŻYCIA I PRZECHOWAĆ GO W KANCELARII NOTARIALNEJ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: TESTAMENT SPISANY ZA ŻYCIA IP: 62.233.139.* 27.05.03, 14:50 Gość portalu: MONIKA napisała: CZY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ NAPISANIA TESTAMENTU ZA ŻYCIA I PRZECHOWAĆ GO W KANCELARII NOTARIALNEJ. Gdybyś mogła mi odpisac w jaki sposób napisać testament "za śmierci" to byłbym Ci zarówno ja, jak i szereg pozostałych forumowiczów, niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: TESTAMENT SPISANY ZA ŻYCIA IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 15:54 testament spisany po śmierci nadaje się jedynie do zbadania przez duchownego z archiwum X Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: TESTAMENT SPISANY ZA ŻYCIA IP: 62.233.139.* 28.05.03, 10:31 no dobra koniec jaj, testament mozesz napisac wlasnorecznie pamietaj tylo ze piszesz go recznie (żaden komputer) ma byc data sporzadzenia i wlasnorexczny podpis (a wiec pod spodem. po napisaniu dyspozycji). I to jest najprostsze np. tego i tego dnia, Ja xy powołuje do spadku po mnie zzz i kkk w częsciach równych. twoj podpis. I po sprawie. wsadzasz do szuflady albo dajesz komus na przechowanie, wspominasz rodzicom ze jest cos takiego i po wszystkim. Mozesz tez pojsc do notariusza i tam go sporzadzic, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś