Gość: alemach IP: *.flashnet.pl 25.05.07, 23:37 Cześć wszystkim. Poszukuję dobrych drzwi fornirowanych w rejonie Warszawy. Czy ma ktoś jakiś namiar? Tylko nie Porta, bo to mnie nie interesuje ze względu na ich jakość. Z góry dzięki. Marek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Drzwi fornirowane IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.05.07, 09:27 puertas.pl, drimms.pl czekalem 2 tygodnie w tej pierwszej, druga drozsza ale tez spory wybor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Drzwi fornirowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:33 DLH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Drzwi fornirowane IP: 83.238.169.* 27.05.07, 00:15 Cześć! A jakie masz zastrzeżenia do Porty? Bo rozumiem, że tanie drzwi są takie sobie, ale może droższe nie? Pytam, bo sam nie jestem pewien. Ja niedawno kupiłem fornirowane drzwi hiszpańskie i jestem zadowolony. Udało mi się zamówić w Nowym Dworze Mazowieckim. Pozdro Bart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOB Re: Drzwi fornirowane IP: 80.48.171.* 27.05.07, 15:17 Powiem Wam słówko o wspomnianych firmach, gdyż nie ukrywam że mam pewne doświadczenie w zakresie stolarki drzwiowej. Porta - cała produkcja maszynowa, od początku do końca, a więc wiadomo jaki jest skutek, nikt nie patrzy na źle złożone listwy przyszybowe, niedolakierowania na ramiakach. A pozatym porta zasadniczo operuje na dwóch może trzech kolorach fornirów i wszystko lakieruje na piętnaście możliwych kolorów, np. dąb złoty, dąb rustykalny i wiele innych, a tak w gruncie rzeczy to widzieliście takie drzewa w naturze? A pozatym, nie ma żadnych możliwości personalizowania drzwi, okucia, szklenie wymiary itd. Wszytko na jedno kopyto. Wspomniane DLH sprzedaje tylko same puszki! Oni nie okuwają, z tego co wiem, to odsyłają klientów do jakiegoś stolarza, który te drzwi robi. W sumie fajnie, ale co będzie jak się stolarzyna zlikwiduje, kto uzna wam gwarancję? Drims - bardzo droga alternatywa, a pozatym pod znakiem zapytania stawiam fakt, czy oni kupują drzwi z zagranicy, czy też robią sami kupując forniry z zagranicy (tak robi interdoor, forniry z indonezji a robota polska). Ogólnie temat do przemyślenia, gdyby nie pułap cenowy. Puertas - firma obiła mi się o uszy i nawet interesowałem się ich ofertą. Powiem tak, produkt jest napewno z półwyspu iberyjskiego (hiszpania), w polsce drzwi są okuwane pod konkretnego klienta. Powiem więcej firma jest bardzo konkurencyjna cenowo i co najważniejsze, deklarowane terminy realizacji to 2 do 3 tygodni, co w porównaniu do konkurencji jest rewelacją, bo większość z wyżej wymienionych nie schodzi poniżej 6 tygodni, a porta przepraszam za wyrażenie, za paskudną maszynówkę każe czekać około 8 tygodni, ale słyszałem że nawet w tym terminie się nie wyrabiają. Dodatkowo puertas, oprócz tego, że mają bardzo bogaty wybór wzorów, deklarują, że w drzwiach zrobią wszystko co klient sobie zażyczy, a co będzie technologicznie możliwe. Byłem u nich w firmie, bo potrzebowałem drzwi na inwestycje i wyobraźcie sobie, że mają świetne ceny na towar wyprzedażowy, jakieś końcówki serii. Reasumując: PORTA - BARDZO DłUGIE TERMINY, PRODUKCJA MASZYNOWA, BRAK MOżLIWOśCI PERSONALIZACJI DRZWI, JAKOść WąTPLIWA INTERDOOR - DOBRA JAKOść, ALE PRODUKCJA CHYBA KRAJOWA, WYSOKA CENA DRIMS - DOBRA JAKOść, BARDZO WYSOKA CENA, BRAK INFORMACJI CO DO POCHODZENIA TOWARU, PUERTAS - DOBRA JKOść, BARDZO PRZYSTęPNE CENY, TOWAR ORYGINALNY HISZPAńSKI, SZEROKA MOżLIWOść PERSONALIZOWANIA TOWARU, BARDZO KRóTKIE TERMINY REALIZACJI DLH - PRODUKCJA CHYBA HISZPAńSKA, ALE NIE JESTEM W STANIE STWIERDZIć KTO TO OKUWA (z pewnością nie dlh) I JAKOśCI PRODUKTU FINALNEGO. SWEGO CZASU BYł JESZCZE NA RYNKU TECHNIDOOR, ALE NIE JESTEM PEWIEN CZY JESZCZE DZIAłAJą A decyzję pozostawiam wam :) Jeśli macie jeszcze jakieś pytania, to się nie krępujcie Pozdro BOB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Drzwi fornirowane IP: 217.153.171.* 29.05.07, 11:31 zobacz na www.gipa.pl mają drzwi różnych producentów oraz robia na zamówienie Odpowiedz Link Zgłoś
mona1976 Re: Drzwi fornirowane 30.05.07, 12:44 Ja polecam firme Tonia z Lomianek. Istnieje od ponad 10 lat i glownie bazuje na klientach z polecenia, nie reklamowana. Produkcja nie masowa,firma stawia glownie na jakosc i wymagania klienta. Wiele wzorow i kolorow. Dlugo sie czeka, ale efekt jest taki jaki ma byc. Nie sa bardzo drodzy jak na przyklad Klus. Mysle ze maja srednie ceny. Najlepiej dzwonic pod numer: 602-799-940. Powodzenia, Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.1976 Re: Drzwi fornirowane 02.06.07, 13:14 Cześć, a ja jestem zakochany w drzwich DIERRE: mam wejściowe elektroniczne ze skanerem linii papilarnych i wyświetlaczem ciekłokrystalicznym - bogate możliwości personalizacji, ja dobrałem do wystroju klatki. Drzwi wewnętrzne mam z litego orzecha o niespotykanie prostej linii i nawiązujące do drzwi wejściowych. Dierre ma ponad pół tysiąca modeli drzwi wewnętrznych...!!! Można dopasować drzwi wejściowe do lokalowych i odwrotnie, poza tym drzwi z litego drewna można kupić z a 1600... jak ktoś chce zobaczyć polecam www.mojedrzwi.pl - fachowa wiedza i można liczyć na dobre ceny oraz fabryczny montaż, Odpowiedz Link Zgłoś