Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okna PCW dewastują polską architekturę

16.06.03, 01:38
    1. Przejeżdżając przez Śląsk, Kraków, wsie i miasteczka, wszędzie widzę to
    samo: narastający chaos okienny. Nad spontaniczną i chaotyczną wymiana okien
    nikt nie panuje. Można w powstałej różnorodności dostrzec urok, ale jest to
    urok slamsów.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ekspert Re: Okna PCW dewastują polską architekturę IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 05:20
        Może chciałbyś,żaby ludzie mieszkali w mieszkaniach gdzie okna będą zabite
        deskami.Miej wyobrażnię,tak krawiec kraje ile materii staje!!.Na dzień
        dzisiejszy,stolarka drewniana w klasie standard tochłam z
        chorego,niewysuszonego,powichrowanego drewna.Tylko bogatych,tak jak na całym
        Świecie stać na klasyczną,doskonałą jakościowo stolarkę.To co jest na naszym
        rynku w wersji"dendro"to nabijanie klienta w butelkę!!.Nie Pisz więcej głupot,
        wraca mi na myśł lobbing jak za dawnych lat/trzeba chronić interesy szwagra ,
        kochanki,teścia-to nasza szara polska rzeczywistość/.Wiedz o jednym ,tylko
        nieliczni producenci stolarki drewnianej posiadają atest ITB tzw.znak
        bezpieczeństwa.To jest bardzo wymowne,a najbardziej słowa mojjego kolegi
        producenta okien drewnianych :..."" wiesz ,w trzecim roku/ostatni rok gwarancji/
        nie śpię już spokojnie!!!.
        • Gość: kiki Re: Okna PCW dewastują polską architekturę IP: 195.20.110.* 16.06.03, 11:52
          To prawda, że mieszkańcy dość luźnao biorą sobie do serca konieczność wymiany
          okien na identyczne. Rzeczywiście widać w budynkach w pionach okna bez
          krzyżaków (szprosów), ze szprosami, z belkami, róznych profilii etc.
          Prawodawstwo jest obowiązujące, brakuje raczej działń informacyjnych. Natomiast
          co do jakości okien pcv mam duże uznanie. To dzięki nim koszty ogrzewania
          zmniejszają się o kilka procent, to oznacza mniej spolonego węgla , ropy, etc.
          A to chyba ekologia? Co do szkodliwości PCV to, może trochę przesadzając chyba
          nikt tego nie je.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka