gingers73 04.09.07, 17:56 Czy pomalowac drewniane sufity na poddaszu na biało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gingers73 Re: malowanie boazerii 04.09.07, 17:56 Oczywiscie czym a nie czy bo to że TAK już postanowione ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_korpalska Re: malowanie boazerii 05.09.07, 16:06 Malowanie drewnianego sufitu powinno wyglądać następująco. Zakładam, że malujemy świeże drewno a nie odnawiamy starą powierzhcnię. 1. Oczyścić powierzchnię z brudu i kurzu. 2. Jeśli to konieczne, usunąć żywicę z sęków za pomocą stalowego skrobaka izabezpieczyć je lakierem do sęków Valtti Knotting Lacquer (Oksalakka). 3. Wypełnić wszystkie pęknięcia i otwory szpachlówką Spakkeli Wood Putty, a następnie zeszlifować papierem ściernym wypełnione miejsca. Usunąć pył po szlifowaniu. 4. Pomalować 1-2 warstwami emalii Everal Aqua. Odpowiedz Link Zgłoś
polly-jean Re: malowanie boazerii 05.09.07, 18:48 Podepnę się pod wątek. Co jeśli chce odnowić starą boazerię, nigdy nie lakierowaną ale pokrytą kurzem i gdzieniegdzie brudem. Czy wtedy nalezy ją zeszlifować? Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: malowanie boazerii 06.09.07, 11:14 Boazeria jest stara lakieru na niej prawie nie ma chcę to zrobić szybko bo nie mam czasu i sama bo mąż sie sprzeciwia malowaniu a ja na to drewno już patrzeć nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_korpalska Re: malowanie boazerii 06.09.07, 14:23 Jeśli boazeria była już kiedyś malowana, należy całkowicie zeszlifować starą warstwę farby i usunąć pył. Brudne powierzchnie należy umyć środkiem czyszczącym np. Maalipesu. Odpowiedz Link Zgłoś
kti Re: malowanie boazerii 10.09.08, 14:22 Podobno sa takie grunty pod farby, ktore dobrze reaguja z lakierem i sprawiaja, ze farba potem nie zluszcza sie. Niedlugo bede malowac swoja, wiec potem napisze jak wyszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś