babka ucierana
(2 wyniki)
-
Z mojej młodości najbardziej pamiętam,jak moja mama piekła babkę z kakao, do
dziś pamiętam jej smak. Mama piekła ją na każdą niedzielę.
Miestety wszystkie dostępne przepisy jakie posiadam, nie są nawet namiastką
tamtej wyśmienitej babki.
Pamiętam, że była to babka z przepisu umieszczonego na proszku do pieczenia:
z mlekiem i kakao, ucierana (wtedy ucierało się w makutrze - mikserów jeszcze
nie było na rynku), pieczona w prodziżu.
Może pamiętacie przepis?
-
W czwartkowym kuchennym dodaktu do GW jest przepis na babkę ucieraną z
ajerkoniakiem. Czy ucierać jajka z cukrem = wyrabiać mikserem, czy trzeba
ręcznie?. Ile czasu to trzeba robić? A może ktoś tę babkę robił i może napisać
jaka mu wyszła... Mi wydaje się prosta, ale to może dlatego, że jestem ignorantem