Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

okna, drzwi Warszawa - rekomendacja

• Gość: Małgorzata Uwaga firma Euromat z Piastowa IP: *.ostrowmaz.mm.pl 23.03.14, 00:19
        To ja się podzielę lub wypłacze bo innego sposobu nie mam.
        A więc pewnego pięknego dnia na płocie swojego budowanego domu znalazłam ulotkę Euromat najlepsze okna itp. W skrócie okien szukałam z mężem dość długo zdecydowaliśmy się na tą firmę. Pomiar dokonywał Pan Mateusz bodajże właściciel zacnej firmy. Zaproponował nam okno Salmander Blu Evolution 82 Niemiecki profil. Montaż tradycyjny, gdyż Pan Mateusz twierdzi, że ciepłe montaże itp to zbędny wydatek. Zaliczka i czekamy. Okna po 2 - tyg spóźnienia dojechały trochę nerwów ale wiadomo życie. I montaż się zaczyna miały być belki pod balkony za które kupę kasy zapłaciliśmy i nie powiem były ale jakieś pocięte, z różnych partii i firm. Pierwszy sygnał i tel do Pana Mateusza, stwierdził że to i tak w beton więc czego się czepiam. Myślę sobie fajnie zapłaciliśmy za nowe dostaliśmy ścinki, ale mniejsza oto słoneczko świeci praca idzie dalej. I mamy następny problem cytuje Pana od montażu "Qu... kto to mierzył" i mamy zonka okna narożne nie pasują. Tel do biura tu się podetnie tam wyrówna i będzie " Pani zadowolona ". Niestety daliśmy się wciągnąć w zaliczkę 100 % więc musimy być zadowoleni. Niestety okno było w linii z innym na co stwierdzono, że tynkarze wyrównają tylko 25 cm. Szlak mnie trafił wezwałam Pana Mateusza na budowę w trybie pilnym. Z wielką nie chęcią zjawił się i się za czeło. I trwa do dzisiaj Euromat twierdzi, że to wina wszystkich oprócz nich. Okna dokończyła inna firma, która dodatkowo okleiła okna takimi taśmami do ciepłego montażu, twierdząc że tak powinno być. Lepiej dowiedziałam się że profil Salamder Blu Evolution jest w pełni Polskim profilem a nie Niemieckim. O i tak się dla mnie zakończyła przygoda z firmą Euromat prawie bo sprawa jest w toku. Ostrzeżenie dla wszystkich nie płaćcie 100 % przed a najlepiej bez zaliczek. Jak ktoś ma dobrze zrobić to nie potrzebuje pieniędzy przed teoria mojego elektryka. Panie Mateuszu jak Pan to kiedyś przeczyta to proszę iść po rozum do głowy bo ja tego nie podaruje.
        Pozdrawiam
        • Gość: Mateusz Ciechomski Re: Uwaga firma Euromat z Piastowa IP: 93.105.176.* 26.04.14, 20:21
          Szanowna Pani,
          nikt z nas nie przypomina sobie byśmy nie dokończyli montażu okien, by ktoś z nas wymiarował z dokładnością do "25cm" oraz by klienci wpłacali nam 100% wartości z góry za całe zlecenie z montażem. Przejrzeliśmy wszystkie umowy z minionych 1,5 roku i nikt nie znalazł zamówienia na okna bluEvolution 92 z łącznikiem narożnym a okna bluevolution 82 (o których Pani mówi) sprzedajemy od początku kwietnia bieżącego roku, zatem skoro Pani komentarz jest z końca marca i dotyczy okien których w owym okresie nie sprzedawaliśmy (przypomnę produkcja trwa 3-4 tygodnie) to zamówienie na Pani okna bluevolution 82 miałoby nastąpić około lutego 2014 (okres w którym nie sprzedawaliśmy bluevolution 82) zatem ktoś się podszywa po naszą firmę lub Pani komentarz okazuje się zupełnym kłamstwem - jak na ironię wspomnę że dopiero czekamy na pierwszy transport okien bluEvolution 82...

Naszym dostawcą okien bluEvolution jest fabryka Alsecco z Nysy która kupuje w.w profile w Niemczech - jesteśmy w stanie to udokumentować, proszę podać adres mail na który prześlę stosowną dokumentację.

Być może zaszła jakaś pomyłka, w związku z tym bardzo proszę przedstawić zdjęcia budynku, numer umowy, fakturę, cokolwiek co pozwoli udokumentować że okna faktycznie pochodzą od firmy EuroMat ponieważ jestem wręcz przekonany że ten obelżywy i haniebny co do mojej osoby komentarz wystawiła konkurencyjna firma która działa w typowy sposób czyli tworzy antyreklamę znajomym "po fachu"... Nawiązując do ulotek na płocie to nie stosujemy sloganu "Euromat najlepsze okna itp" tylko zupełnie inny (od 2010 roku) "Komfort zaczyna się od okien"...

P.S
          Pani Małgorzato liczę na to że "Pani nie podaruje" - bardzo proszę udokumentować swój komentarz tutaj na forum lub zwyczajnie skontaktować się z nami celem wyjaśnienia całej sytuacji. Wykonaliśmy screena Pani komentarza z adresem IP w celu ewentualnego zgłoszenia w odpowiednie miejsce szerzenia nieprawdy - pomówienia (zgodnie z Art. 212 kodeksu karnego - pomówienia).
          • Gość: niezadowolony Re: Uwaga firma Euromat z Piastowa IP: *.30.4.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.07.14, 21:38

firma euro mat z Piastowa to zupełny kanał!!!właściciel firmy zupełnie nie ma pojęcia o czym mówi i co robi!!!!!!nie polecam tego wykonawcy!!zupełny brak profesjonalizmu i brak elementarnej wiedzy w dziedzinie budownictwa.wszystkie usługi wyceniane są najtaniej kosztem jakości!!!PORAŻKA:(
            • Gość: Mateusz Ciechomski Re: Uwaga firma Euromat z Piastowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.14, 12:14
              Szanowny Panie "niezadowolony",
              Powyższy komentarz jednoznacznie wskazuje, że mamy do czynienia z firmą konkurencyjną. Sprawa poprzedniego komentarza została zgłoszona do sądu, gdyż ewidentnie jest on niezgodny z prawdą (brak jakichkolwiek dokumentów na potwierdzenie jego treści, np. umowa, protokół odbioru prac budowlano-montażowych) i narusza wizerunek naszej firmy. Tak będzie i w tym przypadku. Nie można bezkarnie postępować w taki sposób. Pragniemy przypomnieć, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
      • Gość: tomasz w Re: Technika z Łomianek dla poszkodowanych IP: *.31.184.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.14, 22:36
        w tej że firmie pracuja ludzie z zawodowym wykszałceniem w swojej dziedzine . ekiapa montażowa jest bardzo miła i wszystkie śmieci zabiera za soba . a że jacyś idioci piszą same negatywty to swiadczy o ich zazbrosci i braku Boga w sercu i ze niemaja wstydu i sumienia . ja z całego serca polecam ta firme , w moim domu montowali 40 okien i zrobili to bez ŻADNYCH KŁOPOTÓW .
        serdecznie polecam :)
      • Gość: Andrzej W. [...] IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.14, 11:22
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Irena Z. Warszawa [...] IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.14, 16:33
      • Gość: Izabela z Raszyna [...] IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 11:16
      • Gość: Krzychu [...] IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 13:56
      • Gość: Markoni Re: Technika z Łomianek dla poszkodowanych IP: *.play-internet.pl 26.06.14, 14:40
        Kupiłem u nich rolety pionowe + montaż. Przyjechali punktualnie bardzo mili panowie i już w godzinkę miałem założone rolety w całym mieszkaniu. Roletki działają bez zarzutu, prace przebiegły sprawnie więc nie mogę się skarżyć. Jedyne co mogę napisać to tyle że polecam Technikę Okienną
      • Gość: Waldii [...] IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.14, 14:22
      • Gość: klient Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja IP: 167.83.9.* 10.07.14, 16:03
        Niestety nie mam dobrych doświadczen z drzwi.pl. Na realizację zamówienia czekałam 4 m-ce /jak się okazało "szefowa odłożyła zamówienie do szyflady i zapomniała przesłać dalej - do fabryki/. Zwodzenie, nie odbieranie telefonóe, nie odpowiadanie na niewygodne maile - to ich dewiza. Ciągle są klienci - takie wymówiki słyszałam. Po zamontowaniu okazło sie że przyszła zła 1 ościeżnica z 6 - teraz czekam na wymianę. Reasumując - polecam ludziom o stalowych nerwach.
      • Gość: Chwil Re: Firma Chwil Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 10:03
        Witam,
        Typowy post napisany przez konkurencje którą denerwuje rozwój innych.
        Abstrahując od głupot wypisanych tutaj, to chciałbym zapytać, kto o zdrowych zmysłach wypisuje negatywną opinię o firmie z której usług nawet nie skorzystał dnia 31.12.12 o godzinie 00:09? Dodatkowo post napisany po pół roku od przeniesienia biura z ul Jutrzenki na ul Fortuny o którym pisze autor, czyli "klient" musiał być na jutrzenki ponad pół roku wcześniej - Czyli po ponad pół roku w Sylwestra o 12 w nocy przypomniał sobie że musi napisać negatywną opinię o firmie z której usług nie korzystał? Chyba nawet naiwna osoba nie jest w stanie uwierzyć w tą historię. Widać nasza firma spędza sen z powiek konkurencji. No i Po 1. Wywodzimy się z firmy producenckiej, jest to firma rodzinna która od początku zajmowała się produkcją okien PCV w Kębłowie na pomorzu, a i do tej pory zajmujemy się produkcją okien i drzwi z Aluminium w Warszawie - to tak w ramach sprostowania kolejnych kłamstw. Oczywiście nie produkujemy sami wszystkich oferowanych przez nas okien co jest rzeczą normalną przy tak szerokim asortymencie ale nikt tego nie ukrywa. Kolejne kłamstwo to to, że mieliśmy już pięć siedzib. Mieliśmy dwie siedziby, w tym ta obecna jest naszą drugą. Nie rozumiem tylko czy przeprowadzka jest czymś tak niedobrym, że dyskwalifikuje firmę? W naszym przypadku, przy tak dużym i dynamicznym rozwoju firmy był to krok nieunikniony, ponieważ w starej lokalizacji już się po prostu nie mieściliśmy. W tej chwili dysponujemy Halą magazynową o powierzchni 500m, powierzchnią biurową ok 100m, oraz placem manewrowym na którym w ciągłej sprzedaży znajduje się ok 600 okien i drzwi. W biurze posiadamy 20sztuk okien wystawkowych różnego rodzaju a więc praktycznie każde okno w całości można obejrzeć na żywo przez zakupem.
        Nasze okna montujemy w całej Polsce i Niemczech. Chyba jako jedyni w Warszawie regularnie montujemy okna u naszych zachodnich sąsiadów gdzie normą jest montaż RAL a o czym u nas mało kto słyszał. Świadczy to o tym że spełniamy bardzo wysokie standardy zachodnie jeżeli chodzi tylko o sam montaż nie wspominając już o jakości okien.

Jestem właścicielem firmy i nie przypominam sobie sytuacji o której Pani pisze czyli abym mówił, że jesteśmy najlepsi, czy cokolwiek podobnego. W ogóle nie kojarzę żadnej choć trochę podobnej sytuacji o jakiej Pani piszę. Kto o zdrowych zmysłach mógłby sobie w ogóle wyobrazić takie coś? Poza tym stwierdza Pani że był to "chyba właściciel" , a czy osoba ta miała to wypisane na twarzy? I skąd Pani wie że "na szczęście" nie podpisała umowy, skąd ta pewność że byłaby Pani tak bardzo niezadowolona?

Pseudonim "Galka" - sunie mi się na myśl tylko jeden komentarz. Tego typu anonimy piszą z reguły osoby które bardzo nie chcą ujawnić swojej tożsamości.

Brakuje mi słów na to do jakiego stopnia zdolna jest posunąć się konkurencja aby oczernić drugą firmę. Nasza firma nigdy nie wdawała się w spory czy zatargi z konkurencją, kierując się zasadą, że żeby zwiększyć sprzedaż pracujemy nad sobą, a nie oczerniamy innych licząc że może jakiś klient dzięki temu przejdzie do nas. Zresztą nawet ta sytuacja tego nie zmieni.

Sprawa tego postu nie jest zamknięta, ponieważ będziemy dochodzili do tego kto go napisał i próbowali wyciągnąć konsekwencję tego czynu.
        • pompa12 Re: Firma Chwil Ostrzeżenie 25.04.18, 21:12
          Ja kupiłem okna drewniane w Warszawie w Salonie www.salonstolbud.pl/kategoria-produktu/okna-drewniane/ moim zdaniem spisali się bardzo dobrze jeżeli chodzi o jakość tych okien jak i montaż, montaż tzw. ciepły okna o dużej Uw więc na ogrzewaniu pewnie zaoszczędzę.
      • jareczek2083 [...] 29.07.14, 00:25
      • ask99 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 31.08.15, 12:59
        Mogę Ci polecić ciepleoknagrodzisk.pl, bardzo dobra i sprawdzona firma.
      • warszawiak1959 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 07.09.17, 12:34
        PRZESTRZEGAM przed odbiorem montażu wykonanego przez firmę MONTERS - Chwil W-wa ul. Rotundy 9. Radzę wziąć fachowca, który zna się na rzeczy i powie jak prawidłowo powinien być wykonany montaż, żeby w chłodne dni nie było niespodzianek. Mogę przesłać zdjęcia jak wykonują montaż. wincentego89@onet.pl
        • warszawiak1959 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 13.09.17, 08:24
          Taka prawda. Mam ten sam kłopot. Pieniądze wezmą i pisz reklamacje. Wpisz swoją odpowiedź
          • patent.x Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 25.09.17, 23:20
            Sam ze sobą rozmawiasz? Wstaw zdjęcia, ciężko uwierzyć. Jakie drzwi zamontowali?
            • warszawiak1959 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 27.09.17, 18:01
              drzwi zewnętrzne - zamontowali uszkodzone. okna przeciekają po pierwszej ulewie, bo obcięli parapety oraz nie wiedzą jak montuje się poszerzenia, albo nie wiedzą do czego służą. Wpisz swoją odpowiedź
              • tolkin01 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 18.10.17, 14:16
                To Ty przyjąłeś od nich uszkodzone drzwi? Na czym polega uszkodzenie? Jakiej firmy drzwi, drewniane, stalowe?
                • warszawiak1959 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 25.10.17, 11:54
                  Wpisz swoją odpowiedź. Stalowe. Wgniecione u góry .reklamacja na drzwi zewnętrzne zakończona. trwała od początku lipca do 25października. proszę uważnie przeczytać Postanowienia Umowy i sprawdzać dokładnie montaż. jeżeli coś Was zaniepokoi, to nie płaćcie. w PU napisane jest " zamawiający może podnosić roszczenia z tytułu gwarancji dopiero w chwili uiszczenia pełnej kwoty wg Umowy". wystrzegajcie się takich umów. miłych zakupów w innych Firmach. szarpie się z nimi jeszcze o montaż okien. Twierdzą, że poszerzeń nie montuje się na długość otworu i że jest to zgodne z OGÓLNYMI ZASADAMI MONTAŻU I UŻYTKOWANIA OKIEN SYSTEMU AVANTGARDE, OVLO, OVLO CLASSIC, ENCORE i PRIME.
                  • patent.x Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 30.10.17, 22:18
                    Po co reklamować z tytułu gwarancji? Masz inne łatwiejsze drogi reklamacji. Umowę najlepiej ściągnąć z internetu samemu. Tylko przejrzeć parę, żeby też w niej nie było jakiś dziwnych zapisów, żaden sklep i montażysta jej nie podpisze. Sklep z dobrą opinią nie będzie chciał zepsuć swojej opinii i takich miejsc trzeba się trzymać. Nie szczypać się na wydatek paru stówek więcej. Z czasem wyższy wydatek zwróci się.
                    • warszawiak1959 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 05.11.17, 17:50
                      Masz rację. Mądry Polak PO szkodzie. Jakie są inne łatwiejsze drogi reklamacji?
      • marvel_man Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 26.09.17, 13:17
        Jeśli chodzi o okolice Warszawy, to ja polecam Nadarzyn i firmę Globart, która posiada w ofercie zarówno okna, jak i drzwi, systemy osłonowe, czy nawet bramy garażowe. Korzystałem niejednokrotnie z ich pomocy i generalnie jestem zadowolony. Mają sklep na ul. Pruszkowskiej 46 w Nadarzynie. Może komuś takie info się przyda. ;)
      • aleksander0515 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 28.09.17, 15:22
        Jeśli chodzi o drzwi zdecydowanie polecam firmę Strzałka. Można u nich zamówić niesamowicie ciepłe drzwi o wyjątkowej grubości 88cm, które wypełnione są styrodurem! Również na stornie www.strzałka.pl moża znaleść duży wybór drzwi wewnętrznych.

www.strzalka.pl/drzwi/drzwi-zewnetrzne-czarne/

www.strzalka.pl/drzwi/drzwi-zewnetrzne-klasyk-2/
        • patent.x Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 03.10.17, 22:59
          Te dębowe wewnętrzne prezentują się ładnie. Mimo tego nie wiem czy zaryzykowałbym drzwi od mało znanej firmy. Z całym szacunkiem dla strzałki, ale nie znam ich, nie widziałem ich produktów. Trzeba to na własne oczy zobaczyć i ocenić. Dębowe kosztują pewnie zdrowo ponad 1 000 za skrzydło.
          • jack010 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 17.10.17, 13:23
            Jeśli ktoś szuka okien z górnej półki, dobrym adresem jest MarkBud z Łomianek - markbud.pl. Robią naprawdę solidne okna w niemieckich energooszczędnych technologiach Schüco, a przy tym biorą udział w programie jakości Premium Partner. Mają doświadczoną ekipę, która bardzo szybko i sprawnie montuje okna, warto polecić.
        • tolkin01 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 05.12.17, 14:01
          Nie znam tej firmy i możliwe, że są dobre - ale podobnie jak Patent - nie zaryzykowałbym drzwi od nie znanego mi producenta - szczególnie drewnianych. Jeśli ktoś się uprze na drewno - można wybrać znane i dobre jak Cal, Stolpaw. Dobrą alternatywną dla wszelkich drewnianych są stalowe - tutaj warto zobaczyć choćby Wikęd, czy nawet KMT jak nie pasują wielkości otworów. Najpierw rzecz jasna - poczytać o tych firmach...
      • rrfraczkowski Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 29.04.18, 23:49
        Zamówiłem okna NorskStil PCV do domu jednorodzinnego w firmie Okna-Protect (mieszczą się na Popularnej 6 w Wawie). Okna super. Ładne, dopracowane, mające dobre parametry. Firma ma dobrych pracowników, robota dokładnie przeprowadzona od zamówienia do montażu. Wszyscy wiedzą co robią i dbają o detale. W przypadku tej firmy – sprawdzony wybór.
      • pompa12 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 24.05.18, 19:58
        Witam,

Mogę wam spokojnie polecić ten salon: www.salonstolbud.pl zamawiałem u nich okna drewniane a niedawno markizy.
        Solidna ekipa montująca, naprawdę się przyłożyli, okna które wybrałem prezentują się naprawdę fanie, inne niż wszystkie: www.salonstolbud.pl/produkt/innowacyjne-okna-cube/
      • robertchanek Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 28.05.18, 10:27
        Wysoką ochronę nam dają okna Okno Plus w opcji PCV. Można się poczuć we własnych czterech kątach rzeczywiście bezpiecznie, spokojnie, przytulnie. Szyby bardzo dobrze wygłuszają i też jeśli chodzi o termikę, to nawet przez te największe przeszklenia od strony patio ciepło nie ucieka. Jak ich systemy działają tak bardziej dokładnie to dobrze jest wytłumaczone na oknoplus.com.pl.
      • dagmara_kredka Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 28.06.18, 20:33
        Cześć Amelio, ja miałam przyjemność sprawdzić swojego czasu jakość firmy dostarczającej okna i drzwi z Sulejówka. Ode mnie z Warszawy było blisko, bo około 15 minut autem do ich salonu. Firma nazywa się Grubek. Co prawda okna były montowane już ponad rok temu, ale pamiętam, że byliśmy bardzo zadowoleni i z obsługi i transportu i punktualności. Bardzo estetycznie i fachowo podeszli do sprawy. Okna energooszczędne mamy do dziś i już jedna zima za nami :)
      • czashka88 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 15.07.18, 16:53
        ja okna i drzwi zewnętrze kupiłam w Mar Met na Gorzykowskiej. Tam mi doradzili okna dobroplast i drzwi gerda. I jedno i drugie się dobrze sprawdza (już od jakiegoś roku). Także ja mogę polecić własnie ten salon bo tam ci uczciwie pomogą w zakupach, znają się na rzeczy, a do tego jeszcze mają swoją ekipę montażową
      • michal.swida5 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 10.03.20, 21:12
        zobacz tutaj twoje-okna.com/
      • madzia.lenka1 Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 31.05.20, 15:18
        Mogę zarekomendować firmę: dobredrzwi.pl/, sprzedają drzwi wielu producentów, a ceny mają w porządku. Do tego oferują transport i montaż. A w cenie drzwi jest także wykonanie bezpłatnego pomiaru, dlatego udało się dobrać odpowiednie drzwi do mojego mieszkania.
      • idasach Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 30.06.20, 15:59
        pozycjonowanie placówki medycznej
      • jakubkaczor Re: okna, drzwi Warszawa - rekomendacja 27.07.26, 10:45
        Odwiedź showroom producenta drzwi Neo Art w Warszawie. Tam możesz też złożyć indywidualne zamówienie na skrzydło, w tym na system przesuwny i szybko, bezbłędnie robią. Podjedź przy ul. Bartyckiej 24/26 (neo-art.pl/kontakt/).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka