Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 14:49
    Jaki materac jest najlepszy?
    Obserwuj wątek
      • nicola25 Re: materac 26.08.03, 14:47
        dla mnie sprężynowy jest ok.
        • agussska0123 Re: materac 07.06.17, 15:57
          Ja około 2 lata temu kupywałam u producenta łóżek i materacy na wymiar lozkanawymiar.pl
          Serdecznie polecam, dużo promocji, bardzo dobre wykonanie, jest naprawde dużo materacy do wyboru od miękkich po bardzo twarde także jest w czym wybierać. Mam materac już dosyć długo a z dnia na dzień czuje ze lepiej sie spi :D
      • Gość: gosia Re: materac IP: *.u.mcnet.pl 26.08.03, 16:08
        www.merita.pl
        www.sembella.com.pl

Ja kupiła divino z Merity - kieszonkowy z lateksem na wierzchu
      • sussiq Re: materac 24.10.13, 19:51
        Ja kupowałam materac bonellowy do domu Comfortbe i jestem bardzo zadowolona.
        Był w bardzo korzystnej cenie, a do bardzo dobrej jakości.
      • Gość: Tomek Re: materac IP: *.play-internet.pl 16.11.13, 21:20
        Materasso nie jest czeską firmą tylko słowacką to tak po pierwsze jakoś obecnie troszkę poprawili bo była mizerna bo próbowali co im się nawet udało w dużej mierze wejść na polski rynek żeby zrekomensować sobie straty związane z wejściem firmy MK Foam Koło na Słowacje bezpośrednio i pośrednio po przez przygraniczne firmy handlujace ich produktami. Na pewno Materasso nie ma dobrych materacy termoelastycznych jak wiekszość polskich firm produkujacych materace termoelastyczne i to mozna udowodnić w bardzo prosty sposób. oczywistym chyba jest dla wszystkich że materace termoelastyczne oprócz reagowania na ciężar ciała muszą jeszcze na jego temperatury pod której działaniem pianka miękknie i dopasowuje sie do ciąła ograniczająć napięcie mięśni. Proszę sobie wyobrazić jak ma niby docierać ciepło z naszego ciała do środka materaca pianki termoelastycznej jak większość firm daje do tych materacy grubo pikowane pokrowce i mam w tedy materac termoelastyczny z nazwy bo na pewno to nie działa a chodzi tylko o to żeby na słabej jakośći piance termoelastycznej nie zapad się pod wpływem temperatury klient. Kolejna bajką o materacu termoelastycznym jest taki przypadek jak materac posiada warstę 2 max 4 cm warstwę pianki termoelastycznej położonej już na piance wysokoelastycznej albo co gorsza na zwykłej i wmawia sie klientowi że będzie miał cudowny materac termoelastyczny a prawda jest taka że 2 cm pianki a nawet 4 cm to klien zgniecie swoim ciężarem ciała a co w tedy ma się dopasować pod wpływem temperatury ciała. Żeby skorzystać z właściwości pianki termoelastycznej musi jej być minimum około 6,7 cm i musi mieć odpowiednio wysoką gęstość i do tego odpowiedni pokrowiec który dobrze zapewnia odpowiednią gospodarke cieplna na przykład Coolmax. W Polsce taka normę według mojej wiedzy spełniają chyba tylko dwie firmy światowy potentat którym jest Tempur i firma Foam Royal. Pierwsza z nich niestety jest bardzo droga i dlatego zawsze mówię że to nie jest kosmiczna technologia jak to Tempur reklamuję tylko kosmiczna cena ale już firma Foam Royal ma materace porównywalnej klasy ale już za owiele niższą cene dlatego z powodzeniem sprzedają swoje produkty do wielu krajów europejskich i to głownie zachodnich i skandynawi. Obecnie bardzo mocno wchodzą na rynek polski i można znaleść ich materace termoelastyczne w niektórych sklepach. Uważam że za rok będzie to jedna z bardziej znanych marek w Polsce i przejmnie większość rynku materacy termoelkastycznych dlatego że mają super produkty i w owiele niższej cenie od Tempura który niestety jest dla nielicznych.
      • maurycy1010 Re: materac 19.11.13, 13:11
        dostosowany do ciężaru osoby śpiącej na nim, z opcja lato, zima.
        • black1971 Re: materac 19.11.13, 21:59
          maurycy1010 napisał:

> dostosowany do ciężaru osoby śpiącej na nim, z opcja lato, zima.

Mam nadzieje kolego że twój post nie dotyczy materacy termoelastycznych bo w przeciwnym razie to pokrowiec letnio zimowy pasuje do tego typu materacy jak świni siodło. Z tego co wiem to materace termoelastyczne dopasowują się pod wpływem ciężaru ciała i oczywiście temperatury ciała osoby leżącej na nim. Więc no sorry dosyć że gruby pokrowiec to jeszcze z jednej strony z wełną to może najpierw jeszcze warto położyć grubą kołdrę wełnianą w tedy na pewno dotrze temperatura naszego ciała do pianki termoelastycznej znajdujacej się w materacu.
          • Gość: DW Re: materac IP: 195.191.163.* 04.05.14, 22:47
            Mam materac Prestige Royal Foam, rewelacja. Jako jedyny na rynku nadaje sie jako zamiennik tempura.
      • weroni12345 Re: materac 08.11.16, 13:56
        Tak naprawdę nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo wszystko zależy dla kogo trzeba kupić materac. Ja osobiście wybrałam materac lateksowy. Dużo informacji czerpałam z: www.materaceblog.pl/rodzaje-materacy/materac-lateksowy-wady-zalety.html
      • dabrovski Re: materac 02.02.17, 16:42
        Najlepszy kupisz w sklepie materace wawer. Ja się nie zawiodłem -> materaceotwock.pl
      • zuza060 Re: materac 17.02.17, 13:02
        Tak szczerze powiedziawszy to trudno samemu dobrac sobie odpowiedni materac. My skorzystaliśmy z fachowej pomocy meblehot.pl Wspaniale nam doradzili, a i ta cena jest zdecydowanie niższa niż w sieciowych sklepach. Warto poradzic się bo przecież materac odpowiada za nasz dobry sen.
      • kochamurzadzanie1 Re: materac 26.02.17, 11:50
        Dużo informacji na temat materacy znajdziesz w artykule portalu kocham urządzanie - Jaki materac do sypialni wybrać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka