Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Które okna dachowe Velux cz Fakro

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 01:41
    Mam dylemat Velux wypuścił nową serie okien V21 lecz tylko w kolorze stalowym
    jasnym(zewnętrzna strona)może ktoś mi podpowie jak to by wyglądało z dachówką
    czerwoną.Czy może wogóle odpuścić sobie Veluxa
    Obserwuj wątek
      • Gość: Robert Re: Które okna dachowe Velux cz Fakro IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 22:30
        Czy naprawdę nikt nie moze się wypowiedzieć na temat okien
        • Gość: Bułeczka Re: Które okna dachowe Velux cz Fakro IP: 192.127.216.* 03.01.02, 07:36
          Cześć Robert! Czytałam Twoją prośbę, bo sama jestem na etapie wybierania okien,
          porównywania cen, ale szczerze powiem, że sama nie wiem, które wybrać. I Fakro
          i Velux są bardzo drogie. Ostatnio na budowie u znajomych widziałam na poddaszu
          Fakro. Nie wiem z czego to wynikało, ale były pokryte rdzawymi kropkami, które
          będzie bardzo trudno usunąć (były tak głębokie, że pewnie sie wogóle nie da) i
          to mnie trochę do nich zraziło. Trudno mi sie jednak wypowiadać, które są
          lepsze. Warto zajrzeć też do innych firm np:www.veka.pl. Mam w mieszkaniu ich
          okna i jestem zadowolona ;o).
          Daj znać po swoich poszukiwaniach co wybrałeś i czy jesteś zadowolony.
          Powodzenia ;o))))))
      • Gość: mt Re: Które okna dachowe Velux cz Fakro IP: 195.116.5.* 03.01.02, 09:35
        Widziałem jeszcze okna firmy ROTO. Troche tańsze od FAKRO. Ale nie wiem czy lepsze czy gorsze.
        www.ferno.pl/wyrob/frame_roto.htm
        • Gość: Ryszard Re: Które okna dachowe Velux cz Fakro IP: 192.168.102.* 05.01.02, 18:48
          Witaj- ja od 4 lat mam Fakro, do tej pory lux,
          • Gość: Robert Re: Które okna dachowe Velux cz Fakro IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 22:56
            Cześć Ryśku!Powiedz mi jaką masz przenikalność okien i wogóle tak od siebie czy
            czujesz jakiś chłod od tych okien,czy mają mikrowentylację i jak wyglądają po 4-
            latach eksploatacji.
      • Gość: pawel Re: Które okna dachowe Velux cz Fakro IP: 10.130.129.* 06.01.02, 20:42
        tak naprawdę nie ma różnicy pomiędzy pomiędzy fakro a veluxami. technologia
        jest identyczna. najważniejszą rzeczą jest montaz !!!!!!!!!!! mam z tym bardzo
        przykre doświadczenia więc uprzedzam: nawet ekipy rekomendoweane przez
        producenta (veluxa, fakro) są często bardzo kiepskie. generalnie montaż okien
        dachowych jeszcze parę lat temu był rzeczą nowa i nie ma fachowców którzy
        mieliby w tym duże doświadczenia. moja porada: po zamontowaniu okien (ale przed
        zapłatą !!!) wezwij koniecznie niezależnego fachowca - najlepiej dekarza -
        który z zewnątrz (od strony dachu)przyjrzy się pracy montażystów.
        • Gość: Robert Re: Które okna dachowe Velux cz Fakro IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 20:50
          Dziękuję za wypowiedż , ale powiedz mi jeszcze na co mam zwrócić szczególną
          uwagę, czy nie lepij jakby dekarze zamontowali okna.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka