Gość: Jolanta Wyzgod IP: *.autocom.pl 25.03.08, 21:38 Macie jakies opinie/komentarze o firmie developerskiej FRONTON z Krakowka? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: diego Re: Fronton z Krakowa IP: 62.233.214.* 16.07.08, 00:05 Udalo sie cos dowiedziec? Tez jestem zainteresowany :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Fronton z Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 16:57 Witam. Ok. 6 lat temu kupilismy we FRONTONIE mieszkanie na Ruczaju. Było kilka usterek, ale szybko je usunęli. Pan, który wykańczał nam mieszkanie mówił, że jest solidnie wykonane. Mieszka nam się bardzo dobrze, płacimy bardzo niskie rachunki. Obecnie FRONTON jest zarządcą naszej nieruchomości, co roku odnawiamy z nimi umowę, jak wspólnota mieszkaniowa. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemanko Re: Fronton z Krakowa IP: *.mynet.com.pl 20.12.08, 22:21 proszę o więcej szczegółów, np. opłaty za zarząd, eksploatację, energię. Najlepiej w przeliczeniu na m2. pajlot@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
greenwitch Re: Fronton z Krakowa 22.12.08, 15:41 Mam mieszkanie z Frontonu od 6 lat. Czynsz to 9,9 zl/m2. Razem z wywozem smieci, woda i ogrzewaniem za 48 m2 place ok. 550 zl latem, a ok. 750 zl zima. W czynszu oczywiscie zawarta jest splata kredytu. W mieszkaniu mam dodatkowa antresole (mieszkanie na poddaszu) ok. 12 m2 i nie trzeba za nia placic czynszu. Generalnie jestem zadowolona ze wspolpracy z tym Developerem. Gdyby nie fakt, ze na wiosne wyprowadzam sie do domu za miasto, to korzystalabym z tego mieszkania dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czadzik Re: Fronton z Krakowa IP: *.bredband.comhem.se 26.01.09, 19:26 To jeszcze odwiedzcie Sad przy rondzie i sprawdzcie ile spraw sie toczy przeciwko Frontonowi. Tylko w moim bloku znalazlo sie 3 osoby , ktore skierowały sprawy na drogę sadowa. Jest miło jak sie nic nie dzieje. Ale wystarczy ze sie komus trafi gniot to wspolczuje. A moim przedmowca radzil bym zaczekac nieco , rok lub dwa. Wtedy zobaczycie co sie bedzie dzialo. Poekane balkony , odpadajace plytki na schodach. Rdza na balustranach. Nie zauwazyliscie ze wszystkie bloki frontonu sa budowane z tych samym materiałow produkowanych przez firmę ziecia Pana Prezesa Batko???? Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle. Pozdrawiam i zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Fronton z Krakowa IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 03.01.10, 18:45 Szanowny Panie. Ostatnio Fronton buduje w 90% z cementu .Tylko współczuć tym,którzy kupią mieszkania w nowej inwestycji Grota Roweckiego (2x 11 pięter i łącznik). Mokre mury obłożono styropianem, i co trzeba przyznać pomalowano w miarę dobrze .Jedno jest pewne : nawilżaczy to Oni nie będą potrzebować .Miejmy nadzieję,że Fronton nauczył się wykonastwa, oraz tego,że trafią na kogoś upierdliwego,który sprowadzi ich na ziemię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinka Re: Fronton z Krakowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.11, 15:17 Mam mieszkanie zakupione od Frontonu, od samego początku jestem zbywana prze dewelopera i administratora Fronton 2. Mieszkanie na poddaszu, cały czas zalewany mam sufit w łazience. Będą na rozmowie u Prezesa Batko, nic nie wywalczylam, nadmienie ze podczas rozmowy ten człowiek na mnie wrzeszczał. Mam pytanie czy osoby, które oddaly sprawy do sądu - ją wygrały. Prezes Batko rzucił papierami na stoł i powiedział zebym sobie szła do sądu - i tak nie wygram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uno scr 95 comb hair some kind of after, the boon Lai section ykxltas IP: 216.244.75.* 10.11.13, 15:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uno scr 95 are able to exist Zhao spine from, isn't 100 ryddkzs IP: 216.244.75.* 11.11.13, 21:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 128 Super Europa Cheap Mlb Jerseys Women the words of were it not for Cheap Authent IP: 216.244.75.* 16.11.13, 18:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Grota Re: Fronton z Krakowa IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 03.01.10, 18:28 Pani Olu.Większość współwłaścicieli lokali w budynku Grota Row.49A ma zdecydowanie inne zdania.Jaka jest jakość wykonania,to niech Pani np oglądnie elewację budynku,przejedzie się windami, popatrzy na kostkę na parkingach wewnętrznych.Jeżeli Pani była na jakimkolwiek Walnym Zgromadzeniu Wspólnoty to Usłyszałaby Pani tyle krytycznych uwag,które spowodowałyby zmianę Pani zdania . Sprawowanie Zarządu przez Fronton 2 też jest oceniane w wielu wypadkach nie najlepiej .Zarządca,wszystko obieca,zapisze,zobowiąże się do realizacji,i najczęściej niewiele zrobi .Opłaty są średnie. Radzę dowiedzieć się ,kto wykonywał okna, balustrady drzwi wejściowe. Przy odbiorze mieszkań może Państwu uda się otrzymać pisemne gwarancje na zamontowane urządzenia oraz wykonane instalacje. Ja ,nie jestem takim optymistą jak Pani Ola,i raczej z moimi poglądami zgadza się większość współwłaścicieli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Fronton z Krakowa IP: *.182.0.11.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.07.10, 05:00 Budynek Grota 51 B Miał być wybudowany w technologii tradycyjnej Wybudowano - żelbet z niewielkimi wstawkami ceramicznymi. Cena za beton K O S M I C Z N A Termin realizacji przekroczony o prawie 6 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Fronton z Krakowa IP: 195.205.243.* 24.09.10, 10:16 Skoro Pan tak twierdzi to chyba w Krakowie istnieją dwie rożne inwestycje Grota 51 B. "W moim budynku" wprawdzie klatki były wykańczane w innej kolejności niż początkowo ustalił to developer, jednak z całością zmieścił się w czasie ustalonym w umowie przedwstępnej (radzę dokładnie przeczytać!). Żeby uniknąć oskarżeń o stronniczość i powiązań z firmą, poruszę kilka spraw związanych z samą inwestycją: MINUSY: 1. Garaże i komórki w podziemiach budynku - jeśli ktoś jeszcze nie kupił to zdecydowanie odradzam! Ściany w komórkach są od momentu odbioru po dzień dzisiejszy cały czas mokre! - MOKRE a nie wilgotne! Cały czas podjeżdżają busy z firmy betonywodoszczelne - więc fronton próbuje naprawić to co zepsuł, ale bezskutecznie! 2. Stawik na terenie ogródka zabaw dla dzieci - woda po łydki po każdym deszczu, a później błoto. To raczej wygląda jak chlewik a nie ogródek!. Tez karygodny błąd developera! Pod ogródkiem są parkingi i potem ta cała woda spływa do nich - gdzie drenaż i odprowadzanie wody??? 3. Kiepskiej jakości windy i bramy garażowe - zanim jeszcze odebrałem pilota do garażu brama była już zepsuta - i tak dzieje się notorycznie! To samo z windami które bardzo często blokują się na jednym z pięter. 4. Internet, telewizja - wspólnota mieszkaniowa fronton pozwoliła tylko jednemu z prowajderów okablować budynek. Niestety wybrali najgorszego z możliwych czyli aster! Jak twierdzi Pani z administracji miejsca jest wystarczająco na kolejną firmę, ale mimo nieustannych próśb nie chcą zezwolić na innego usługodawcę. Tak wiec MONOPOL! PLUSY: 1. Bardzo miła współpraca z administracją, oraz kierownikiem budowy! 2. Wspólnota mieszkaniowa bardzo dba o budynek!Regularnie przycinane są trawniki, sprzątany budynek, itd. 3. Cisza i spokój! Cały kompleks jest otoczony przez inne budynki które tłumią zgiełk miasta i jest tam naprawdę cicho - aż w uszach piszczy! 4. Budynek (na pewno przewiązki) są dobrze wykończone i ciepłe! Jak dotąd żadnych usterek! (odpukać) Na pewno znajdą się tacy co zanegują część, lub nawet wszystkie rzeczy które poruszyłem. Koniec końców - nie zamieszkasz to się nie przekonasz! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzez1313 Re: Fronton z Krakowa 28.04.09, 15:02 Witam, Zapraszam mieszkancow oraz przyszlych mieszkancow na dedykowane forum dotyczace inwestora Fronton: www.buduje.org/fronton-f37/ Jezeli szukasz mieszkania, domu to zapraszam na forum deweloperow, znajdziesz tam forum dla konkretnego dewelopera + jego inwestycje oraz opinie mieszkancow: www.buduje.org Pozdrawiam, Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Fronton z Krakowa IP: 136.182.2.* 22.12.09, 11:04 Z Frontonem mialem nieprzyjemne zdarzenia. Po pierwsze w czasie, gdy mialem rezerwacje, znalezli innego kupca i sprzedali to mieszkanie na drugi dzien rano, gdy rezerwacja minela. Prowadzilismy juz szczegolowe ustalenia odnosnie umowy, a tu niespodzianka. Ponioslem juz koszty zwiazane z obsluga prawna tej transakcji, ale to na szczescie tyle, poniewaz moglo byc tego wiecej. Fronton proponuje umowe, w ktorej zabespiecza siebie i tylko siebie, a na wszelkie proby zmiany reaguje odmowa. Nie chca sie zadeklarowac, jesli chodzi o date oddania mieszkan do zamieszkania. Moze to skutkowac tym, ze dokonamy technicznego odbioru mieszkania, do czego jestesmy zobowiazani niniejsza umowa, ale nie bedziemy w nim mogli zamieszkac. W takiej sytuacji placimy odsetki za kredyt i za administracje po odbiorze technicznym, natomiast Fronton moze sobie konczyc niespiesznie, bo nic ich do tego nie zmusza. Nie chca zadeklarowac, ze mieszkania zostana przekazane wolne od innych obciazen hipotecznych. Podobnie jak to zrobil Leopard, ktory ostatnio upadl, moga wziac kredyt lub wypuscic obligacje obciazajaca hipoteke budynku. W umowie zawieraja kilka klauzul niedowzolonych, ktorych usuniecia odmawiaja. Oczywiscie to nie jest duzy problem, poniewaz gdyby sprobowali powolac sie na taki zapis w sadzie, nie dosc, ze niczego by nie wskurali, to Rzecznik Praw Konsumenta nalozyl by na nich kare. Dlatego nie nalezy sie obawiac nawet kary za rezygnacje w wyskosci 10 000, ktore sobie zycza, gdyz jest to jedna z klauzul zakazanych. Jest to jednostronne swiadczenie w wygorowanej kwocie, wykorzystujace pozycje sily. To tylko przyklad. Zakazanych klauzul stosuja wiele. Polecam strone Rzecznika: www.uokik.gov.pl ...lub konkretnie tu jest zestaw klauzul zakazanych, z ktorych Fronton równiez nie chce sie wycofywac: www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3Vva2lrL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kudjAvMjc3LzEvMS9yZWplc3RyX2Rkay5wZGY Sceptycznie rowniez odnosic do niezmiernie pochlebnych opinii zamieszczonych w tym forum. Zostaly prawdopodobnie zamieszczone przez pracownikow Frontonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Re: Fronton z Krakowa IP: *.ists.pl 25.01.10, 21:33 Fronton-marketing dobry,wykonanie kiepskie.Mieszkania niedocieplone,użyte mateiały są niskiej jakości. Gdyby wpuścić do mieszkania kamerę termowizyjną to na odczycie są same plamy i jak na dłoni widać gdzie ucieka ciepło...Wtej chwili jest zimno - tzn. kotłownia w budynku jest własnością frontonu i grzejniki przez 2 godziny są zimne a przez 2h ciepłe (podobno są priotytety na ciepłą wodę). Jak to jest, że za ogrzewanie buli sie jak za zborze, a jest zimno. Jak na zewnątrz jest -20 st. to kaloryfery powinny dymić z ciepła, a być zimne. Ludzie przecież mają małe dzieci. RADA:PRZED ODBIOREM SPRAWDZAJCIE KAMERĄ TERMICZNĄ JAKIE SĄ UBYTKI CIEPŁA, A DO ODBIORU WEŹCIE FACHOWCA- TO WAM POWIE JAKIE OKNA(PO 3 LATACH MAM DZIURĘ W OKNIE)I INNE ELEMENTY DAJE FRONTON. Ponadto Fronton uprawia kolesiostwo - Zarządca ustalany przez nich - niejaki Pan Kubaty -nic nie robi, kasę bierze, a przy jakichkolwiek sporach trzyma stronę Frontonu. PODSUMOWANIE: OMIJAĆ- JEŻELI NIE TO BADAĆ WSZYSTKOZ CHIRURGICZNĄ PRECYZJĄ... Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolonymajk Re: Fronton z Krakowa 17.10.16, 19:35 Bardzo dobry deweloper. Do czasu sprzedaży mieszkania. Po tym okresie zgłosiłem chyba około 10 usterek, ciągle coś jest nie tak. Podstawowe błędy czy braki w wykonaniu uwidaczniane są w każdym momencie. Deweloper wprowadza zapis dot. wspólnoty i administracji - wprowadza spółkę córkę fronton 2 jako zarządce prawie nieodwołalnego. Jako zarządca mają wszystko w nosie, łącznie z np. brakiem ogrzewania ! W przypadku gdy wymaga się od nich naprawy z tyt. rękojmi - pracownicy frontona - z maili frontona -wysyłają obraźliwe maile. Wydawało mi się, że negatywne opinie nt. tego dewelopera są przesadzone, jednak żałuję, że kupiłem u niego mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
logim123453 Re: Fronton z Krakowa 18.10.16, 19:48 My kupiliśmy mieszkanie na stawowej/sosnowieckiej. Na początku wszystko ok, po odbiorze masakra. Materiały beznadziejnej jakości, wszystko słychać, nawet kroki sąsiadów piętro niżej - o tych nad nami nie wspominam. Krzywe ściany, beznadziejne okna i nieszczelne to standard. Wszyscy maja wszystko w nosie, sami nie wiemy co robić, najprawdopodobniej w sprawach na które nie ma reakcji i odpowiedzi udamy sie do rzecznika konsumentów, moze tak otrzymamy pomoc. Nie polecam, prezes ceni swoje budowy jak luksusowe osiedla domki etc a jakos obsługi i wykonania co gorsze mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolonymajk Re: Fronton z Krakowa 20.10.16, 10:48 Witam sąsiadów :) sosnowiecka to hit. Co do akustyki - my jesteśmy na samej górze i przez to, że zostały zastosowane wspólne rury w szybach kominowych słychać wszystko wszędzie - zero intymności. Wszędzie obok (7 zyczen, bronowickie tarasy) mają normalnie po jednym niezależnym szybie dla mieszkania. Niestety tego nie dopatrzyłem i mam teraz kłopot, choć z sąsiadem mogę rano porozmawiać w łazience :) Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolonymajk Re: Fronton z Krakowa 02.11.16, 10:44 Deweloper i administracja z poprzedniej epoki. My nabyliśmy mieszkanie na kameralnym osiedlu. Po zakupie szybko się okazało, że kameralne jest ono tylko z nazwy i zostajemy zabudowywani i będziemy mocno zabudowani przez najbliższe kilka lat - oczywiście fronton o tym wiedział, ale milczeli... Poza problemami jak brak światła na osiedlu itd. największym problemem jest zastosowanie beznadziejnych materiałów i technologii - niestety ale wszystko słychać w naszym mieszkaniu, a jedna ściana nam gnije... Różne rzeczy się słyszy o różnych deweloperach, fronton nie jest najgorszy, ale sama jakoś wykonania beznadziejna, a wydawało się super. nie wiem czy kupiłabym jeszcze raz od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ani_krk Re: Fronton z Krakowa 13.01.17, 11:04 kupilismy mieszkanie. po pol roku od wprowdzenia sie zlozylismy łącznie 14 reklamacji !!!!! 14 !!! rozwiązanych zostało 6, z czego wszystko przez firmy zewnetrzne. Fronton sam niczego nie robil, wszystko co moglo byc, jest zle zrobione. czesc rzeczy nie jest do naprawy. oplaty jakie ma fronton 2 tbs czyli administracja sa 2x wyzsze od administratora analogicznego osiedla obok. brak ogrzewania (w mieszkaniu mamy 18 stopni, wdlug dewelopera jest ok), lód na oknach i zawiasach od drzwi, słyszymy wszystkich sąsiadów w około , nad pod, obok. Na ciepłą wodę w kranie czekamy 2-3 minuty (wedug dewelopera jest ok), grzyb na calej scianie (wedlug dewelopera jest ok, wyschnie), puchnące sfity z wilgosci (wedlug dewelopera jest ok, powinnismy przy minus 20 miec otwarte okna i wietrzyc), zniszczona winda (wedlug dewelopera jest ok, zabezpieczyli jak umieli), brak reakcji z kazdej strony. UNIKAJCIE LUDZIE I TRZYMAJCIE SIE OD TEGO BURAKA Z DALEKA Odpowiedz Link Zgłoś
ani_krk Re: Fronton z Krakowa 13.01.17, 11:09 teraz sprzedają "apartamenty" na walecznej. Sprawdziliśmy dostawców, jak i sąsiadów, perspektywę zabudowania działki obok. omijajcie ludzie to szerokim łukiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
minow343 Re: Fronton z Krakowa 26.02.18, 17:56 No i co się ciekawego dowiedziałaś? Z twojej wypowiedzi odnośnie apartamentów Waleczna nic nie wynika! Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka_83 Re: Fronton z Krakowa 15.08.17, 18:33 Generalnie firma jest w porządku. Sam kupiłem mieszkanie od Frontonu i nie mam co narzekać. Tym wszystkim, którym jest tak źle, czują się pokrzywdzeni proponuję zakup działki i wybudowanie własnego domu, wokół którego będą chodzić, sprzątać, kosić trawę, szorować kosze na śmieci, grabić liście i naprawiać wszystkie usterki! Odpowiedz Link Zgłoś