miki_mysz 16.04.08, 21:58 Witam, Chcę kupić nowe mieszkanie i mam do wyboru: - parter 66 m2 + 28 metrowy taras, - I piętro 59m2 + balkon 1,8 x 5 m Szukam wad i zalet mieszkania na parterze i I piętrze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzazuzka Re: Porada 17.04.08, 11:55 Ja bym wybrała to z większym tarasem, przy takiej powierzchni można urzadzić go jak mały ogódek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Porada IP: *.timplus.net 17.04.08, 14:17 Zdecydowanie I piętro. Mieszkałam na parterze, to koszmar. Wolałabym mniejsze mieszkanie, mniejszy balkon a nie ciągle przechodzących ludzi pod moimi oknami czy balkonem. Zero intymności. Na parterze łatwiej o włamanie, tym bardziej przy takiej powierzchni tarasu. To byc może kwestia przyzwyczajenia, ale ja z własnego doświadczenia odradzam. Aha, mieszkanie na parterze sprzedaje się duzo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Porada IP: *.infinity.net.pl 17.04.08, 16:24 nie ma nad czym się zastanawiać, 1 piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Porada IP: *.eranet.pl 19.04.08, 12:51 jezeli nie mieszkałaś na parterze, to będą cię drażnili ludzie pod oknami i to, że wiecznie będziesz musiała mieć zasłonięte okna, żeby ci nie zaglądali. No chyba że okna wychodzą na teren, gdzie ludzi jest mało. Ja bym wybrała parter z tarasem, bez zastanowienia, ale to dlatego, że całe życie mieszkałam na parterze i byłam przyzwyczajona. Nie słyszałam ludzi, aut, a zasłanianie okien było dla mnie czymś normalnym. Wolałabym też duży taras od balkonu, ale to też zalezy od usytuowania. Na Bemowie widziałam takie tarasy, że wszystko było widać jak na dłoni, więc co to za przyjemność? Teraz mieszkam w domu z dala od miasta i nikt mi nie łazi... Dom ma parterowy, bo nie lubię pieter :) Odpowiedz Link Zgłoś