Gość: Pysiak IP: 212.244.158.* 08.09.03, 21:07 Przymierzam się do skorzystania z usług Agencji o nazwie "Kubiak Nieruchomości" - będą zatem wdzięczny za ewentualne opinie na jej temat. Zgóry wszyskim dziękuję, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misuszatek1 Re: "Kubiak Nieruchomości" IP: 217.153.35.* 11.09.03, 13:18 Miałam doświadczenie z tą agencją. Pan Kubiak to bardzo profesjonalny i odpowiedzialny człowiek, możesz mu wierzyć,że sprawdzi stan prawny i nie dopuści żebyś miała jakiekolwiek kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: "Kubiak Nieruchomości" IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 21:06 Jak dla mnie ta agencja to jakaś porażka i zdecydowanie odradzam korzystanie z jej usług zaoszczędzisz sobie nerwów i zdrowia. opisze tylko w skrócie bo za dużo tego jest. podczas pierwszej rozmowy ze sprzedającymi, właściciel tej agencji wręcz wymusił na nas podpisanie umowy przedwstępnej u notarialnej(oczywiście u swojego poleconego notariusza) kosztowało mnie to 1300zł miała to być polowa kwoty a drugą miałem zapłacić przy podpisaniu ostatecznego aktu ale kwota jaką wyliczyła sobie jego pani notariusz to ponad 2000zł. Znalazłem własnego notariusza i za cały akt zapłaciłem raptem 1350zł. Oczywiście właściciel agencji nie czuł się w ogóle winny, że przez niego zapłaciliśmy 1300zł w zasadzie za nic bo wystarczyła by umowa cywilno-prawna. Drugą rzecz to, że kupowałem mieszkanie na kredyt i po stwierdzeniu, że decyzje kredytową otrzymał w ciągu 7 dni wręcz wyśmiał i stwierdził ze 6 tygodni to minimum w co uwierzyli sprzedający. Kiedy zadzwonił do agencji, że mam decyzje i chcę już podpisać akt to okazało się, że sprzedający pojechali na urlop (3 tygodnie) bo przecież jak nie dostanę decyzji wcześniej niż po 6 tygodniach. Najważniejszą kwestią jest to, że agencja nie powiedziała wszystkiego o faktycznym stanie mieszkania a czego po prostu nie zauważyłem(wyszło w trakcie remontu). Przy takiej konkurencji jaka jest teraz na rynku proponuje iść gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TERESA Re: "Kubiak Nieruchomości" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.14, 17:31 Moja sąsiadka również nie ma dobrych wspomnień w związku z korzystaniem z usług tej agencji... Dla nich nie liczy się człowiek czy umowa słowna... Podpisała umowę pośrednictwa na 2,9%... Gdy miało dojść do transakcji ( sąsiadka dość mocno obniżyła cenę swojej nieruchomości ) obiecano jej obniżenie tego wynagrodzenia dla agencji na 2%... Jednak po akcie zażądano od niej pieniędzy w/g podpisanej wcześniej umowy... i nieważne było, że ustnie ustalili coś innego... Sąsiadka bardzo łatwowierna kobietka traciła dużo pieniędzy... proszę uważać... Odpowiedz Link Zgłoś