Gość: Skrawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 13:48 Ja mam 51 lat zona 47 lat, mamy marzenie maly domek na starosc czy jeszcze warto realizowac takie marzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolka Re: Czy damy rade IP: *.lanet.net.pl 15.05.08, 13:52 witam zawsze warto moja ciocia w podobnym wieku dzieci poza domem miala działke i wybudowała dom a mieszkanie w bloku sprzedała i jest najszczesliwsza osoba pod słoncem ba teraz to nawet jakby odmlodniała zycze powodzenia i wytrwałosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrawek Re: Czy damy rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 15:07 Dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy , jak Bozia da zdrowie to chyba niedlugo rozpoczniemy malenki projekt naszych marzen, jeszcze raz dzieki wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: Czy damy rade 15.05.08, 13:55 Na mojej ulicy pobudowało się małżeństwo (gdy zaczynali byli od Was tak na oko z 10 lat starsi), w tygodniu pielęgnują przepiękny już ogród a w dni wolne goszczą u siebie dzieci z wnukami. Oni bardzo sobie chwalą decyzję o budowie domu i założeniu ogrodu na jesień życia. Wybrali nieduży funkcjonalny domek parterowy z użytkowym poddaszem. Sami mieszkają na parterze, poddasze pełni funkcje gościnne, wybrali ogrzewanie gazowe i postawili na trwałe materiały wykończeniowe by ograniczyć do minimum ewentualne remonty elewacji, dachu, okładzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky Re: Czy damy rade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:55 Jezuuu. Oczywiście, że tak. Mój ojciec - 20 lat starszy !!!! od Ciebie stwierdził, że gdyby miał za co (gotówka a nie kredyt) to jeszcze teraz by się budował. Rodzice mają dosyć duże mieszkanie ale ...to tylko mieszkanie nie dom, za to mają spory ogródek działkowy i tam Tato się realizuje (przyrodniczo-budowlano-hodowlano) Ja zaczynam z budową już niedługo :-)) i wiem, że pomoc Ojca będzie nieoceniona. Poza tym wszystko zależy od charakteru i natury człowieka. No i pamiętaj że masz dopiero 51 lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksyz Re: Czy damy rade 17.05.08, 10:19 Tak. Ogladajac domy zrealizowane przez naszego wykonawce trafilismy do pewnej Pani w wieku ok. 70-ciu paru lat, ktora wlasnie sie pobudowala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: Czy damy rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 16:59 Ja 46, mąż 52, trochę baliśmy się budować więc postanowiliśmy, a właściwie ja postanowiłam ;) że kupimy dom. Mąż się złościł, gdzie za co, jaki kredyt, po co na kilka lat itp. Mąż powiedział, że mieszkania nie da sprzedać więc wynajeliśmy i kredyt sam się spłaca. Po pół roku dla żartu pytam się go czyby nie sprzedać dom i dużo zarobić i wrócić do mieszkania w mieście to mnie mąż z córką wyśmiali. A kiedyś wieczorem oglądając zachód słońca w naszym ogrodzie mówi szkoda żeśmy tego wcześniej nie zrobili. Znajomi stwierdzili, że przeprowadzka uratowała nam życie. Dwoje skrajnych pracoholików, zestresowanych, którzy utracili radość życia nagle znalazło się w raju. Ciężko jest, roboty masa ale jaka radość. Nowa sąsiadka, mówi do mnie, że od razu mnie polubiła bo taka wesoła jestem i stale uśmiechnięta. JA!!! zrzędząca, smutna, zmęczona i nieszczęśliwa, jeszcze tak niedawno zamknięta w betonowym bloku bez skrawka nieba za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś