Gość: Monika IP: 80.54.88.* 10.06.08, 18:43 Odkurzacz centralny.Bardzo Was proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
archiebaldi72 Re: odkurzacz centralny 10.06.08, 23:16 swietna sprawa pod kilkoma warunkami +raz na jakis czas wyrzucasz śmieci +powietrze jest wywalane poza dom , a nie jak w normalnych odkurzaczach do pomieszczenia +cichy , jesli dobre węże kupisz +wszystkie roztocza są gdzieś zdala w worku bo taki odkurzacz najlepiej zamontować gdzieś dalej , garaż , piwnica +wiele dodatkowych funkcji np. pojemnik na czyszczenie popiołu z kominka lub grila -musisz dobrze zaplanowac sobie gniazda w scianach zeby wszedzie siegal wąż i to nie jest akurat mój problem , ale problem mam tego typu że rura ociera o kant róg ściany żeby gdzieś sięgnąc dalej i mam wszystkie narozniki obtarte -najpierw mialem waz bez regulacji dojscia powietrza , czyli ssanie bylo takie samo ,teraz moge je regulować i waz jest o wiele cichszy przy kontakcie z nie którymi przystawkami -czym wiecej gniazd tym wiekszy model musisz kupic , ale to wszystko powie instalator naprawde dobra srawa , kup model gdzie mozna duzo dokupywac wezy , przystawek itd . Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 przerodst formy nad treścią 11.06.08, 15:17 drogie to makabrycznie i często się psuje...jedyna zaleta że nie trzeba ciągać za soba odkurzacza (ale już dlugi waż z końcowkami tak)... kup sobie dobry odkurzacz z filtrem wodnym i funkcją prania...tego zaden centralny odkurzacz ci nie zapewni...a do pobierznego codziennego odkurzania zainwestuj w jakiś tani lekki sprzet.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: odkurzacz centralny IP: 80.54.88.* 12.06.08, 14:30 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedż,a zwłaszcza za podpowiedzi na co zwrócić uwagę przy zakupie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: odkurzacz centralny 12.06.08, 22:32 tez sie zastanawialam , ale zabiera to "cudo" duzo miejsca w piwnicy (ten caly pojemnik itd. itp.). Po za tym stwierdzilam , ze lepiej kupie aku -robota -odkurzacza, ktory sam odkurza. Mam wiecej pomocy, bo nie musze w tym momencie odkurzac sama :) Kosztuje o polowe mniej ale mam o wiele mniej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś