Gość: Atek Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.12, 09:39 Drutex sprawdzony, poleceam. Pamiętaj, że nawet najlepsze okna można złym montażem zniszczyć i efekt będzie kipepski, dlatego polecam zacząć od dobrego wykonawcy. Ja mem te okna drewniane z Bytowa i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 14.04.12, 11:21 Profil 68mm w oknach drewnianych jest już przeżytkiem.. Dziś dominują profile grubsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
shakus1988 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 19.06.12, 16:02 Polecam PLASTIMET www.kasmir.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.12, 18:13 Okna z Krakowa, nie ustępują niczym szczególnym oknom z firmy Drutex a są nieporównywalnie tańsze. Robiłem porównanie na 8 oknach, obustronny kolor brązowy. W firmie Drutex oszczędność wyniosła prawie 2 tys zł ! Nie przekona mnie nikt że okna z krakowa sa warte dopłacenia 2 tys. Dużo zalezy od montażystów. Miałem szczescie bo trafiłem na ekipe która montuje okna już ponad 10 lat i wszystko jest jak należy. Szczerze polecam zastanawiającym ! Dobra cena i jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.ip.netia.com.pl 28.08.12, 13:45 O firmie drutex słyszałem wiele złego od znajomych którzy budowali nowe domy. Chcieli zaoszczędzić 3000 tyś. ale teraz żałują. Budując swój dom też chciałem zaoszczędzić ale okna mam z Oknoplastu kraków mieszkam 2 lata i okienka mam w dwustronnym kolorze. Okna godne polecenia sa poprostu rewaelacyjne pracują cicho i lekko nic nie śmierdzi gumą. Do tego obsługa w salonach oknoplastu jest naprawde profesjonalna. Dzisiaj już zapomniałem że mogłem kupić tańsze okna że dałem 3500zł więcej. Zadowolony jestem w 100% polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 09.09.12, 22:35 Tak, to muszę przyznać: klienci okien z Krakowa są z nich zadowoleni. Wsytarczająco mocno wpaja im się tam, że to są takie cacy okna. A tak naprawdę opuszczają się jak każde inne, przeciętne okucia, pracują dość ciężko, obcierają, itp. Normalne, zwykłe okna i tyle. W dodatku tak ważna opcja jak ciepła ramka w ich trzyszybowych oknach jest chyba luksusem, bo notorycznie widze, ze jej nie ma (moze jest za droga?) To moje wnioski z obserwacji okien u Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrykiwaczek Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.12, 12:46 witam, przyznam że znam trochę tą branże i że najważniejsi są montażyści :-) Jeżeli przed zakupem chcielibyście poczytać co nieco o samych oknach to polecam poradnik, który można ściągnąć ze strony jednego z producentów profili: www.aluplast.com.pl/okna_PVC_vademecum Nie traktujcie tego jako reklamy tylko skupcie się na merytoryce. Chyba nie ma ogólniedostępnego drugiego takiego wydawnictwa. Jeżeli jest to proszę podajcie linki. Dobrej lektury przed zakupem nigdy nie za wiele :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert stolarki Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 21:54 Szanowni Państwo. Przed zakupem okien w myśl powiedzenia "Bądź madry przed zakupem" prosimy o kontakt z portalem konsumenckim www.infookno.pl - pomożemy w każdej sprawie dotyczącej stolarki Doradzimy jakie okna , czyje okna i od kogo okna, nie wspominając o najważniejszym - montażu stolarki. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 30.09.12, 11:32 Przeglądałem ten poradnik bardzo pobieżnie (tak już mam że nie leży mi czytanie wydawnictw na monitorze). Ale znam jego autora i wiem, że na pewno napisał to na tyle przystępnie by zrozumiał to przeciętny człowiek a i swoboda jego języka też sprawi to czytanie przyjemnym. Tylko mam wrażenie, że to jednak zbyt zbyt dużo treści... i obawiam się że pomoce takich portali jak infookno, blokono, oknonet, oknotest i pewnie jeszcze parę innych będą nadal potrzebne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo kraków Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.2-0.pl 01.10.12, 22:34 Mam te okna już trzy lata tzn teraz będzie trzecia zima i co roku ten sam problem NIESZCZELNE !!!!!! mimo ciągłych regulacji okna są nieszczelne, a panowie z firmy nie będę przytaczał ciągle ta sama śpiewka, że to normalne, że tak się dzieje a u mnie koce na parapetach przymarznięte do okien ZGROZA nie polecam, dodam że to okna IGLO hahaha zgadzało by się o ironio losu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek kraków Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.2-0.pl 01.10.12, 22:45 Ja kupiłem okna w firmie MS PLUS i bardzo polecam, bardzo miła obsługa i doradztwo i co najlepsze naprawdę można ponegocjować ceny, mało tego dostałem za darmo klamki z kluczykiem i moskitierę na jedno z okien. Tydzień temu zamówiłem żaluzje plisowane a dziś mam zamontowane naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.12, 14:37 To ze okna są nieszczelne, jak tu niektórzy piszą, to nie wina samego okna, a montażu. Każde okno posiada regulację, nie od parady, ale po to aby je prawidłowo ustawić. Ale jeżeli ktoś ma monterów za "piwo" to raczej nie posiadają wiedzy o czymś tak skomplikowanym, nie mówiąc nawet o obsłudze poziomicy. Czepiacie się okien DRUTEXu, a macie pomontowane chińskie drzwi z marketów, które nawet nie powinny być montowane na zewnątrz, bo sie do tego nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
witstwosz23 Okna www.wnetrzezpomyslem-najlepszy zakup 30.10.12, 16:11 Ostatnio zakupiłem okna do całego domu w firmie Wnętrze z Pomysłem o dziwo przedstawili mi oferty kilku firm i to w bardzo dobrych cenach.Ominąłem więc konkurencję ( zaoszczędzając przy tym spore kwoty finansowe). Mają okna Drutexu ,Stollaru, Veka , Jezierski itd.Polecam firmę www.wnetrzezpomyslem.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Okna www.wnetrzezpomyslem-najlepszy zakup IP: *.lomianki.armasan.pl 19.11.12, 23:01 PHU OKNO-Dom Łukasz Łacisz jest to diler Drutexu u którego zamówiliśmy okienka na cały domek na profilu iglo 5 kolor ciemny dąb z pakietem 3 szybowym, termin realizacji 1.5 tygodnia więc dośc szybko o montażu byliśmy uprzedzeni dwa dni wcześniej tak więc mogliśmy zorganizować sobie czas wolny aby być na budowie,co do montażu wykonany był on według zaleceń z karty gwarancyjnej nie było żałowanych kotew na okno a w związku że ściany z porothermu to montowane były na specjalne kołki aby się dobrze trzymały okienka zamocowane bardzo solidnie wszystkie skrzydełka ani się nie zamykały same ani nie otwierały nic także nie stukało polecamy i mamy nadzieję że będą służyły nam długo dla zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia z montażu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
witstwosz23 Re: Okna www.wnetrzezpomysle.eu -najlepszy zakup 24.02.13, 15:29 Zakupiłem w ubiegłym roku okna Drutexu i polecam wszystkim zainteresowanym.Jakość ,montaż , cena -najbardziej konkurencyjna na rynku. Polecam firmę www.wnetrzezpomyslem.eu tel.dla chętnych 728-920-881 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Okna www.wnetrzezpomysle.eu -najlepszy zakup IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.13, 15:32 A mają okna w systemie ratalnym ????? Interesuje mnie tylko taki zakup, brak funduszy na całość za gotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Okna www.wnetrzezpomyslem-najlepszy zakup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 18:38 Co do okienek z firmy DRUTEX jesteśmy bardzo zadowoleni profil IGLO5 kolor obustronny antracyt szyba 0,7 i co najważniejsze fachowe i bardzo konkretne podejście do całego zamówienia jak i montażu który jak wszyscy mówią stanowi dobrą połowę sukcesu aby okienka funkcjonowały na lata śmiało możemy polecić Pana Łukasza PHU OKNO-DOM z Łomianek jest to firma na której można polegać Paweł i Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
tostmaster Oknoplast proszę o radę 21.01.13, 23:30 Mam pytanie właściwie odnośnie okien oknoplastu do osób, które już korzystają lub mają taką fachową wiedzę, czym różni się platinium 1 od platinium 2 i właściwie, czy jest sens inwestować w te lepsze jak się domyślam platinium 2 ? PS, okna do montażu w X letnim tbsie (bloku) pozdro tosti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Rainer Re: Oknoplast proszę o radę IP: *.79.77.143.atman.pl 22.01.13, 15:25 Dzień dobry Zasadniczą różnicą między oknem Platinium Evolution¹ a Platinium Evolution² jest zastosowany pakiet szybowy. W przypadku okna Platinium Evolution¹ jest to podwójny pakiet szybowy, natomiast w Platinium Evolution² potrójny pakiet szybowy. Zastosowanie innych pakietów szybowych ma odzwierciedlenie we współczynnikach przenikalności cieplnej okna, który dla Platinium Evolution¹ wynosi Uw = 1,2 (W/m²K), natomiast dla Platinium Evolution² Uw = 1,0 (W/m²K), co przekłada się na późniejsze oszczędności energii potrzebnej do ogrzania pomieszczenia. Użycie innego pakietu szybowego skutkuje również zamontowanien innej listwy przyszybowej, która w przypadku Platinium Evolution¹ jest bardziej zaokrąglona. Monika Sosnowska-Rainer Specjalista ds. PR OKNOPLAST Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okniarz Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 09:26 Od 12 lat sprzedajemy okna i historia niemal zawsze jest taka sama: producent - moloch w końcu i tak zacznie iść na ilość nie na jakość. Wyegzekwować gwarancje czy serwis od dużej firmy jest w miarę ciężko. Po wielokrotnej współpracy z molochami zawsze wracamy do niewielkiego producenta , z którym współpracujemy niemal od początku. Oferuje on nam okna na profilach aluplast oraz veka, a jego okna są zupełnie bezawaryjne za cenę kilku tyś. mniej na domku w porównaniu do ww. Odpowiedz Link Zgłoś
tostmaster Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 23.01.13, 02:35 Gość portalu: Monika Rainer napisał(a): > Dzień dobry > Zasadniczą różnicą między oknem Platinium Evolution¹ a Platinium Evolution > ² jest zastosowany pakiet szybowy. W przypadku okna Platinium Evolution > 85; jest to podwójny pakiet szybowy, natomiast w Platinium Evolution² potr > ójny pakiet szybowy. Zastosowanie innych pakietów szybowych ma odzwierciedlenie > we współczynnikach przenikalności cieplnej okna, który dla Platinium Evolution > ¹ wynosi Uw = 1,2 (W/m²K), natomiast dla Platinium Evolution² Uw > = 1,0 (W/m²K), co przekłada się na późniejsze oszczędności energii potrze > bnej do ogrzania pomieszczenia. Użycie innego pakietu szybowego skutkuje równie > ż zamontowanien innej listwy przyszybowej, która w przypadku Platinium Evolutio > n¹ jest bardziej zaokrąglona. > > > Monika Sosnowska-Rainer > Specjalista ds. PR > OKNOPLAST Sp. z o.o. Bardzo dziękuję za wyczerpującą informację. Oglądałem oba modele i zastanawiam się właśnie czy różnica 0.2 przy tym współczynniku cieplnym jest rzeczywiście taka istotna, tj. w budynku jest centralne ogrzewanie, rozliczane ryczałtem. Może to głupio zabrzmi, ale nie muszę zatem oszczędzać na cieple. Natomiast ten model Platinium 1 jest bardzo estetyczny również i miałem przyjemność zresztą oba "pomacać" po montażu i chyba jednak wybiorę ten pierwszy model. Nie ukrywam, że trochę zaważyła cena. Jeszcze raz dziękuję za bardzo wyczerpującą odpowiedź. PS, nie sądziłem, że tutaj otrzymam odpowiedź od producenta :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: summertime Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.play-internet.pl 28.09.13, 10:13 na pewno jak się wymienia okna w domu, czy w mieszkaniu to trzeba się dobrze zastanowić na tym, jakiego producenta wybrać, żeby spełniły wszystkie nasze oczekiwania. Nie miałam do czynienia z tymi oknami, więc niewiele mogę powiedzieć w temacie, ale sama jak szukałam dla siebie najlepszego rozwiązania postawiłam na te www.ekoplast-krakow.pl/ i jestem z nich bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurian Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 46.181.135.* 30.09.13, 21:11 bo to jest jakaś mała firma ten ekoplast i działa lokalnie, nie bardzo się to nadaje na inne rejony Polski gdyby ktoś szukał, np w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 11:11 Jezeli chodzi o okna z drutexu krakow konkretnie glowny dystrybutor firma FENSTER, to tak sie sklada ze zamawialem u nich okna, moge powiedziec tak okna sa porzadne naprawde widac ze dobrze zrobione natomiast firma "fenster" ktora te okna montowala to jest katastrofa, ja odnioslem wrazenie ze oni chyba pierwszy raz montowali okna a zaczelo sie od pomiarow , gosciu juz na wstepie zle zmierzyl okna i trzeba bylo kuc troche sciany zeby byl widoczny winkiel przy montazu porysowali szybe ale co najsmiszniejsze specjalisci od montazu okien nawet nie potrafili zamontowac okna:( ktore pozniej musialem sam wprawiac bo tak pizdzilo ze szkoda gadac co gorsza wzieli za ten montaz nie male pieniadze takze drutex jako okna tak , firma montujaca FENSTER kategorycznie NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewhouse Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.adampolnet.com 23.01.13, 11:28 Witam do naszych domów z drewna montujemy drutex. bardzo dobre okna . może Pan wysłać jakie okna jak otwierane możemy sprawdzić cenę ( może damy lepszą cenę) czy cena z Drutex jest z montażem? www.drew-house.pl Odpowiedz Link Zgłoś
patrzwdolgore Oknoplast Platinum 23.01.13, 21:43 Gość portalu: Monika Rainer napisał(a): > Dzień dobry > Zasadniczą różnicą między oknem Platinium Evolution¹ a Platinium Evolution > ² jest zastosowany pakiet szybowy. W przypadku okna Platinium Evolution > 85; jest to podwójny pakiet szybowy, natomiast w Platinium Evolution² potr > ójny pakiet szybowy. Zastosowanie innych pakietów szybowych ma odzwierciedlenie > we współczynnikach przenikalności cieplnej okna, który dla Platinium Evolution > ¹ wynosi Uw = 1,2 (W/m²K), natomiast dla Platinium Evolution² Uw > = 1,0 (W/m²K), co przekłada się na późniejsze oszczędności energii potrze > bnej do ogrzania pomieszczenia. Użycie innego pakietu szybowego skutkuje równie > ż zamontowanien innej listwy przyszybowej, która w przypadku Platinium Evolutio > n¹ jest bardziej zaokrąglona. > > > Monika Sosnowska-Rainer > Specjalista ds. PR > OKNOPLAST Sp. z o.o. Tak trochę się wtrące w dyskusje, ale jestem na podobnym etapie wybierania okien. Mam pytanie odnośnie tej pierwszej wersji Platinum mianowicie, czy jest to ten sam profil, co Platinum Evolution, tylko inny design zewnętrzny i zmieniona listwa przyszybowa ? Bo akurat bardziej podoba mi się ten pierwszy Platinum i jeżeli różnica jest jedynie w wyglądzie to akurat ten tańszy model wydaje mi się fajniejszy generalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o) Re: Oknoplast Platinum IP: 195.205.194.* 25.01.13, 20:10 forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-OKNA-szukam-dobrych-okien-jakie-okna-polecacie/page1004 Odpowiedz Link Zgłoś
stawik111 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 28.01.13, 14:22 Sprawdź ofertę Budvaru. Ja wymieniałem okna jesienią 2012 r. sprawdziłem wtedy ofertę kilku firm między innymi oknoplast i drutex, ale budvar miał najtańszą i najlepszą ofertę. polecam - ja wybrałem okna w jednym kolorze, ale mają też w ofercie okna dwukolorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
patrzwdolgore Re: Oknoplast Platinum 29.01.13, 18:13 Ale Budvar nie ma takich ciepłych okien niestety, chociaż cenowo rzeczywiście mogą być tańsi. Zależy mi jednak na cieplejszym oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centuś Re: Oknoplast Platinum IP: 195.205.194.* 29.01.13, 19:33 patrzwdolgore napisał: > Ale Budvar nie ma takich ciepłych okien niestety, chociaż cenowo rzeczywiście m > ogą być tańsi. Zależy mi jednak na cieplejszym oknie. Ten profil nie jest wart tej ceny, bo za taką cenę otrzymasz lepsze modele z lepszych profili z innych firm na rynku, poczytaj sobie opinie budujących się ludzików: forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?61-Okna-drzwi-bramy-gara%C5%BCowe Odpowiedz Link Zgłoś
patrzwdolgore Re: Oknoplast Platinum 30.01.13, 23:29 No co wpis to opinia. Wiem, że teoretycznie zawsze można wejść jeszcze jedną półkę wyżej na winergetica, ale to już są koszty. Platinum pod względem parametrów spokojnie wystarczy, ale oczywiście decyzja jest jeszcze otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centuś Re: Oknoplast Platinum IP: 195.205.194.* 31.01.13, 19:58 patrzwdolgore napisał: > No co wpis to opinia. Wiem, że teoretycznie zawsze można wejść jeszcze jedną pó > łkę wyżej na winergetica, ale to już są koszty. Platinum pod względem parametró > w spokojnie wystarczy, ale oczywiście decyzja jest jeszcze otwarta. Szukaj takiej oferty, aby była możliwość domontowania trzeciej uszczelki, która mieści się pod skrzydłem okna. Może być w skrzydle albo w ościeżnicy. Standardem są dwie uszczelki, na krawędziach skrzydła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budvar Re: Oknoplast Platinum IP: *.242-95-b.business.telecomitalia.it 04.02.13, 22:49 ... z tego co wiem, to akurat te z Budvaru są własnie cieplejsze. Mają nowe profile Perfect, nikt inny nie ma do nich dostepu. Mają 70 mm grubosci ale mają az 8 komor! Proponuje sprawdzic bezposrednio w Budvarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o) Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 195.205.194.* 05.02.13, 18:18 A sprawdziłeś może warunki gwarancji i ich instrukcję montażu?? :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw07 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 05.02.13, 11:06 Witam. Sprawdź sobie ofertę firmy Adams z Mrągowa. Uważam że są godni polecenia. Korzystałem z ich produktu. Są konkurencyjni a większa dostawa może być gratis. Poza tym mogą mieć przedstawicielstwo w Twojej okolicy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
patrzwdolgore Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 07.02.13, 13:12 Gość portalu: budvar napisał(a): > ... z tego co wiem, to akurat te z Budvaru są własnie cieplejsze. Mają nowe pro > file Perfect, nikt inny nie ma do nich dostepu. Mają 70 mm grubosci ale mają az > 8 komor! Proponuje sprawdzic bezposrednio w Budvarze! Ok, miałem na myśli ten niższy segment. Nie potrzebuje jednak pasywnego okna, a takim jest chyba to o którym piszesz na profilu perfectline. Wiąże się to z niepotrzebnymi w moim przypadku kosztami i póki co pozostaję przy tej półce platinum, zarówno jakościowo jak i cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lebiegan Re: Oknoplast Platinum 12.02.13, 20:06 patrzwdolgore napisał: > Ok, miałem na myśli ten niższy segment. Nie potrzebuje jednak pasywnego okna, a > takim jest chyba to o którym piszesz na profilu perfectline. Wiąże się to z ni > epotrzebnymi w moim przypadku kosztami i póki co pozostaję przy tej półce plati > num, zarówno jakościowo jak i cenowo. no i to jest sensowne rozwiązanie, szczególnie że większość producentów rozwija cieplejsze (lepsze) rozwiązania, dzięki czemu właśnie ta niby niższa półka nieco staniała. Zamiast pchać się w zupełnie niepotrzebne rozwiązania lepiej zaoszczędzić trochę sosu i zainwestować w ciepły tynk wewnętrzny. Po co ultraciepłe okna kiedy ciepło ucieka przez ściany ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziecielinapala Re: Oknoplast Platinum 18.02.13, 23:55 jociewidza napisał: > To zapytaj o wycenę thermica 90. Tylko on nie jest właśnie w masie barwiony, al > e jest za to tańszy, a również ciepła opcja. Chyba raczej kolega chce bardziej stylowe okna ;) Thermic bardzo fajne, ale nie ma tego czegoś, no i choćby ta koekstruzja odpada, ale jak komuś zależy przede wszystkim na funkcjonalności i parametrach to raczej postawi na thermic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Oknoplast Platinum IP: *.balticservers.com 19.02.13, 20:25 Właśnie ze względu na estetykę wybrałbym jednak platinum. Widać różnicę, to jak samochód po udanym lifcie, ale owszem różnica w cenie jest. Mieć ciastko czy zjeść ciastko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimlan Re: Oknoplast Platinum IP: *.amanah.com 21.02.13, 19:06 Estetyczny jest też Orion, a jeżeli nie ma sensu montowania energooszczędnych okien (np: w bloku z płyt betonowych) to w zupełności wystarczy. Estetyka wszystkich profili jest na poziomie, różnią się już później parametrami, no te najlepsze oczywiście też juz maja nowocześniejszy design. Odpowiedz Link Zgłoś
technicznytyp Re: Oknoplast Platinum 21.02.13, 21:25 Gość portalu: Kimlan napisał(a): > Estetyczny jest też Orion, a jeżeli nie ma sensu montowania energooszczędnych o > kien (np: w bloku z płyt betonowych) to w zupełności wystarczy. Estetyka wszyst > kich profili jest na poziomie, różnią się już później parametrami, no te najlep > sze oczywiście też juz maja nowocześniejszy design. No nie można thermica porównać do platinum czy oriona +. Thermic jest już oknem pasywnym, natomiast orion i platinum nie. Co innego platinum evolution, ale jak się domyślam chodziło o pierwszy platinum. Platinum jest sztywniejszym oknem, na bardzo podobnym profilu, ale jeżeli nie ma jakis większych przesłanek za ciepłym oknem to proponuje właśnie orion barwiony w masie. Gdybym miał już dalej iść to platinum evolution, ale do oszczędności zdecydowanie profil oriona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darecki Re: Oknoplast Platinum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 23:07 Mi się najbardziej podoba Platinium ewolution tak wykonanych okien niema na rynku u żadnego producenta .Podobne mają M&s ale to jednak nie to samo co Okno-plast a cena ta sama . Może jak dozbieram trochę kasy to uda mi się je kupić Jednak jak nie dostane kredytu to pozostaje Vidok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Oknoplast Platinum IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 12:32 patrzac na to ile ludzi sie buduje i jakie sa koszty budowy domu w pl, to nawet wybierajac najlepsze winergetiki bedzie to jakies 10 do 20 % calych kosztow. jak ktos juz inwestuje w budowe domu, to nie da sie oszczedzic akurat na oknach, bo to pozniej wroci w kosztach ogrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwwbm Oknoplast Platinum 26.02.13, 23:50 Gość portalu: ara napisał(a): > patrzac na to ile ludzi sie buduje i jakie sa koszty budowy domu w pl, to nawet > wybierajac najlepsze winergetiki bedzie to jakies 10 do 20 % calych kosztow. j > ak ktos juz inwestuje w budowe domu, to nie da sie oszczedzic akurat na oknach, > bo to pozniej wroci w kosztach ogrzewania. Oszczędności na cieple bym się aż takich nie spodziewał, oczywiście w połączeniu z pasywnym budownictwem tak, ale o wiele większą zaletą tych okien jest ich funkcjonalność po latach. To jest najważniejszy atut, a dopiero później bym brał ich energooszczędność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dealer Oknoplast Platinum IP: 95.141.26.* 27.02.13, 20:04 Temu panu z góry piwo. Tak bardzo pompowana przez wszystkich energooszczędność ma się w naszych warunkach atmosferycznych i stanie budownictwa nijak do wytrzymałości i ogólnie jakości okien. To jest najważniejsza cecha, bo nawet najcieplejsze okno nie sprawi, że użytkownik nie będzie się wtorbiać na niedomykające się klamki, ciężko chodzące mechanizmy, parujące szyby, czy niedoróbki na uszczelkach. Takie małe szczególiki niestety są jak rąbek u spódnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popława Re: Oknoplast Platinum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 20:55 Gdybym nie znalazł tańszych okien to bym się nie zastanawiał nad oknoplastem i brał w ciemno .Widać tą jakość na forach budowlanych generalnie ich posiadacze zachwalają i trudno jest znaleść wpisy negatywne .Jednak co ma zrobić taki Ktoś jak ja co ma środki ograniczone bo na zwiększenie kredytu to nie mam co liczyć a jednak chce kupić dobre okna w niskiej cenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 46.22.174.* 04.03.13, 12:08 Czy każdego stać na mercedesa? Jak kupujecie najtanszy produkt na rynku to musicie sie liczyc z tym ze ma swoje wady ktore wyjdą po swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
bienieq Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 04.03.13, 15:16 a okna z krakowa to jaki producent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej_Telebim Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 67.221.255.* 06.03.13, 23:47 To hasło już dawno powstało i wątpie, żeby wtedy myśleli o eksporcie, a na pewno nie o tym, że akurat taki sukces będzie ich czekać we Włoszech. Aczkolwiek przewrotnie, bo Kraków jest najbardziej rozpoznawalnym miastem w Polsce wśród obcokrajowców, bardziej niż warszawa o dziwo, więc takie hasło może dotrzeć również nie tylko do tubylców. Odpowiedz Link Zgłoś
armand.vh Oknoplast montaż 07.03.13, 10:34 Mam pytanie do osób, które montowały okna oknoplast. Czy korzystaliście z jakiegoś sugerowanego montażu i czy jest jakiś wymóg jakiejś specjalistycznej ekipy dla uzyskania gwarancji. Tak się zgadza, że mógłbym montaż mieć po kosztach, a tę różnicę właśnie dodać w lepsze okna. Jak to wygląda ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzcina Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 20:48 We Wloszech to im chyba nieźle idzie bo poza spnsoringiem Interu Mediolan teraz zaczeli sponsorować słynna pierwszoligową drużynę koszykarską Voirtus Bolonia i teraz klub nazywa się Oknoplast Bolonia Oknoplast Bolonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limbo Re: Okna z Krakowa IP: 82.221.102.* 13.03.13, 01:21 Marka jest bardzo znana we Włoszech dlatego tam pakują w reklamę. Przy gażach polskich sportowców w naszych klubach domyślam się że cena takiego sponsoringu może być zbliżona. Jakkolwiek to sobie załatwili, to jednak za współpracę z interem - czapki z głów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eoknonom Re: Okna z Krakowa IP: 79.141.163.* 13.03.13, 23:50 Sponsorowanie sportu to jest taki mus marketingowy i każda licząca się firma kogoś prowadzi. To jest t.zw. odpowiedzialność biznesowa csr i przy planowaniu długoletnich strategii takie posunięcia są normalne. Jeżeli wszystko gra, czyli jest jakość, rozwój i pozytywny wizerunek, to firma jest na dobrej drodze, żeby zostać poważaną i odporną na każde mniejsze lub większe wstrząsy ekonomiczne i finansowe, a także zawirowania rynku. No dosyć tej teorii ekonomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miuosh Oknoplast montaż IP: *.voxility.net 08.03.13, 14:26 Ja bym nie ryzykował, stracił konia stracił wóz. Jeżeli już się robi to od a do z, a nie, super okna, a woda na parapecie po 3 latach z powodu nieumiejętnego montażu i jak mawia powiedzenie kolejne, krew w piach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: severis Oknoplast montaż IP: 95.141.29.* 11.03.13, 13:23 Niestety mało kto myśli w tych kategoriach ale to nic dziwnego. Przy takiej inwestycji szuka się oszczędności, tylko akurat na montażu nie ma sensu oszczędzać, bo cały efekt dobrych jakościowo okien może polec przy montażu. Lepiej poczekać, zaoszczędzić, albo postarać się wyciągnąć jakiś rabat niż uprawiać partyzantkę budowlaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makaron Re: Oknoplast, który wybrać IP: 184.164.140.* 15.03.13, 13:28 Czy ktoś mógłby pomóc przy wyborze modelu okien ? Nie bardzo się orientuje, a bliska osoba powiedzmy zaufana, rekomenduje oknoplast. Sprawdzałem plus minus ceny i to w oparciu co ludzie pisali na forach i jest duży rozrzut cenowy między modelami, a nie wiem do końca na co tak naprawdę zwrócić uwagę. Szacowany koszt inwestycji to maksimum 20000 złotych przy średniej wielkości domu. Nie zamykam się na oknoplast, jeżeli ktoś wie z doświadczenia co może być w miarę optymalne z ich lub innych firm oferty, będę wdzięczny za taką poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
sokoloviecki Oknoplast, który wybrać 15.03.13, 17:00 Po pierwsze to wszystko zależy od projektu. Jeżeli masz mocno przeszklony projekt, to 20000 może Ci braknąć nawet w słabych jakościowo oknach. Może być też odwrotnie, że masz same standardy bez większej filozofii i starczy Ci na platinum evolution. Musisz napisać coś więcej, przynajmniej orientacyjną powierzchnię, wtedy łatwiej coś doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o) Re: Oknoplast, który wybrać IP: 195.205.194.* 16.03.13, 21:46 sokoloviecki napisał: > Po pierwsze to wszystko zależy od projektu. Jeżeli masz mocno przeszklony proje > kt, to 20000 może Ci braknąć nawet w słabych jakościowo oknach. Może być też od > wrotnie, że masz same standardy bez większej filozofii i starczy Ci na platinum > evolution. Musisz napisać coś więcej, przynajmniej orientacyjną powierzchnię, > wtedy łatwiej coś doradzić. Cóż jest takiego w platinum evolution z oknoplasta? Przecież to model, który taśmowo robią wszystkie firmy przerabiające profil Veki w okna? Jedynie Oknoplast za ten model potrafi wystawić taką cenę jak za złocone okucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miraśko Re: Oknoplast, który wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 16:40 Niestety platiniumevolution ma tylko Oknoplast i nikt inny z producentów na vece Oknoplasty mają go na wyłączność jak i kilka innych profili również niedostępnych obecnie gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o) Re: Oknoplast, który wybrać IP: 195.205.194.* 20.03.13, 18:19 A w której piwnicy z taką ciemnotą cię zamknęli? Spójrz na stronę Veki i jej profili, www.veka.pl/content/serwis.php Każdy z nich występuje wśród gotowych okien odborców profili-m.i. Oknoplasu :o) www.veka.pl/content/siec.php www.veka.pl/content/pliki/malopolskie.php Odpowiedz Link Zgłoś
sasagatka Re: Oknoplast, który wybrać 21.03.13, 13:20 Gość portalu: :o) napisał(a): > A w której piwnicy z taką ciemnotą cię zamknęli? > Spójrz na stronę Veki i jej profili, > www.veka.pl/content/serwis.php > > > Każdy z nich występuje wśród gotowych okien odborców profili-m.i. Oknoplasu : > o) > www.veka.pl/content/siec.php > www.veka.pl/content/pliki/malopolskie.php niestety, ale ja tu nie widzę w ogóle żadnych informacji odnośnie premium, czy mógłby to Pan jakoś wyjaśnić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oknoplast, który wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 14:06 Sprawdziłem Veka nie oferuje profilu platinium ani platinium evolution innym odbiorcą niż oknoplast jak również systemu okleinowania od wewnątrz color full . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o/ producenci okien kupujący profile od firmy VEKA IP: 195.205.194.* 21.03.13, 16:37 Gość portalu: gosc napisał(a): > Sprawdziłem Veka nie oferuje profilu platinium ani platinium evolution innym od > biorcą niż oknoplast jak również systemu okleinowania od wewnątrz color full . Jeszcze raz napiszę, VEKA jest producentem profili i nazwała je na swoją modłę. Producenci okien kupują od Veki te profile i przerabiają je na swój sposób i NAZYWAJĄ TE SWOJE OKNA TAK JAK SOBIE ZAMARZYLI!!! Jeszcze raz wklejam nazwy odbiorców profili [czyli nazwy producentów okien], którzy robią zakupy w firmie VEKA: www.veka.pl/content/siec.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: producenci okien kupujący profile od firmy V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 18:45 Więc jak mądrusiu się nazywa u innych profil platinium czy platinium evo lub winergetic premium ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 567 Re: producenci okien kupujący profile od firmy V IP: 195.205.194.* 27.03.13, 18:53 Gość portalu: gosc napisał(a): > Więc jak mądrusiu się nazywa u innych profil platinium czy platinium evo lub > winergetic premium ?:) Nie ma takiego profila, nazwy podane przez ciebie są nazwami już wyprodukowanych okien. Okna o nazwie Winergetic Premium powstają na bazie profila Veki o nazwie VEKA SOFTLINE 82, który jest także kupowany przez innych producentów okien. Profil VEKA SOFTLINE 82 jest kupowany i stosowany przez innych producentów: DAKO, Vertex, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: producenci okien kupujący profile od firmy V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 20:47 Bzdura softline 82 ma węższe zlicowane skrzydło o mniejszej szerokości zabudowy (brak możliwości stosowanie pakietów czteroszybowych ) i nie posiada uszczelki pod pakietem szybowym jak jest to zrobione w winergeticu premium o profilu półzlicowanym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o) CZYTAJ sobie o oknach, jak powstają!!! IP: 195.205.194.* 21.03.13, 16:50 Musisz poczytać, bo kupisz szmelc za wielkie pieniądze: www.aluplast.com.pl/okna_PVC_vademecum www.infookno.pl/Profile_z_tworzyw.html www.brugman.pl/html/default.php www.schueco.com/web/pl/privatkunden/fenster_und_tueren www.rehau.com/PL_pl/budownictwo/systemy_okienne_i_fasadowe/Systemy_okienne/462458/przeglad-systemy-okienne.html oknotest.pl/systemy-okienne oknotest.pl/poradnik-okienny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie polecam! Re: Oknoplast, który wybrać IP: *.210.24.31.intelkom.eu 21.03.13, 20:55 Mamy okna i rolety firmy Oknoplast od 3 lat i szczerze nie polecam! Co do samych okien nie ma tragedii, miałam tylko 2 drobne reklamacje na 18 okien zamontowanych i pewnie w innych firmach bywa podobnie, ale co do rolet to jest to koszmar! Prawie każda z rolet była już naprawiana, niektóre po dwa razy. Przez 2 lata gwarancji na rolety przyjeżdżali i wymieniali haczyki, które ponoć w standardzie są badziewiaste (informacja od serwisanta-szkoda, że sprzedając okna za tyle kasy nie raczyli poinformować, że mogę np. dopłacić za lepsze materiały), a teraz mimo, że ewidentnie ich produkt był wadliwy od początku liczą sobie za każdą naprawę - mimo, że już raz ją naprawiali. Żałujemy z mężem, że nie założyliśmy im sprawy w sądzie w okresie gwarancyjnym i nie domagaliśmy się zwrotu kosztów. Tak, więc ja mam bardzo złe doświadczenie z tą firmą i nikomu nie polecam, chyba, że ktoś ma za dużo wolnego czasu i brakuje mu adrenaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jemiol Re: Oknoplast, który wybrać IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 00:14 No to zgola odmienne mam zdanie, chociaz mniej okien bo parterowy dom i bez rolet natomiast planuje budowe blizniaka gdzie beda prawdopodobnie oknoplasty, ale rolety rksy wpuszczone w sciane. Czy mialas taki system, czy jakies wewnetrzne tylko kurtyny? Odpowiedz Link Zgłoś
oknoplast12 Re: Oknoplast, który wybrać 22.03.13, 15:07 Szanowni Państwo, jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Proszę sprawdzić, czy do zakupionych rolet otrzymali Państwo kartę gwarancyjną OKNOPLAST, gdyż niektórzy z naszych Partnerów Handlowych oferują rolety innych producentów. Jeżeli posiadają Państwo kartę gwarancyjną OKNOPLAST bardzo proszę o przesłanie numeru zlecenia na adres m.rainer@oknoplast.com.pl, byśmy mogli zweryfikować historię Państwa reklamacji i zaproponować optymalne rozwiązanie. Z poważaniem Monika Sosnowska-Rainer Manager ds. PR OKNOPLAST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oggi Re: Oknoplast, który wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 21:34 Jestem prawie pewien ,że Nikt się nie zgłosi z tą pseudo reklamacją na rolety . Moim zdaniem to typowy w necie wpis „zaczepny „ Taki sam pojawił się na innym forum i po kilku pytaniach zamilkł .Prawdopodobnie jakaś firma straciła Klienta na rzecz rolet Oknoplastu i pisze bzdety na pomstę . Odpowiedz Link Zgłoś
kamikazzenek Re: Okna z Krakowa 21.03.13, 13:12 tubrirams00 napisała: > Hej, czy przy dużych zamówieniach można liczyć na jakiś upust ? Wiem, że okna s > ą drogie niestety, ale zależy mi na jakości. Niestety w kalkulacji materiałów t > rochę niedoszacowaliśmy m.in. okien i teraz żeby cała inwestycja w ciepły dom m > iała sens wolę albo poczekać, albo postarać się o jakąś promocję. Może ma ktoś > informację o ewentualnie zbliżających się akcjach ? Jak przy zakupie każdego produktu czy towaru możesz liczyć, szczególnie jeżeli wybierasz jakieś niestandardowe opcje, ale to też wiąże się z dodatkowymi kosztami. Najlepszy argument, czyli idę do konkurencji powinien podziałać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dimitriuso Re: Okna z Krakowa 30.03.13, 01:58 Nie wiem czy z firmą taka jak oknoplast mógłbyś wyciągnąć coś ekstra takim argumentem. Zależy przede wszystkim jak duże przynosisz zlecenie i jak poustawiany jest dealer. Niestety oknoplast nie jest firmą nastawioną na maksymalną sprzedaż, tylko idą bardziej w jakość w myśl zasady mniej ale lepiej. Wiadomo, sprzedawce możesz zawsze jakoś próbować urobić. Z niepotwierdzonych źródeł marża to jakieś 10-15% mocno uśredniając. Wish you luck ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dellcomp Re: Okna z Krakowa 30.03.13, 22:50 dimitriuso napisał: > Nie wiem czy z firmą taka jak oknoplast mógłbyś wyciągnąć coś ekstra takim argu > mentem. Zależy przede wszystkim jak duże przynosisz zlecenie i jak poustawiany > jest dealer. Niestety oknoplast nie jest firmą nastawioną na maksymalną sprzeda > ż, tylko idą bardziej w jakość w myśl zasady mniej ale lepiej. Wiadomo, sprzeda > wce możesz zawsze jakoś próbować urobić. Z niepotwierdzonych źródeł marża to ja > kieś 10-15% mocno uśredniając. Wish you luck ;) akurat tu się mylisz kolego. wymieniałem okna w kamienicy, było 5 dużych okien o dosyć skomplikowanej budowie na zamówienie u dealera Oknoplast w Warszawie. wstępnie miało być 14 tysięcy, skończyliśmy negocjacje na 12.5. obie strony zadowolone, przynajmniej takie pan dealer sprawiał wrażenie. Przy okazji gorąco pozdrawiam p.Marka z punktu w Wwie. Odpowiedz Link Zgłoś
oferty112211 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 31.03.13, 21:26 Sprawdź na www.jakszybkozarobic.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tagiathelle Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 31.03.13, 23:50 krystian-meble napisała: > Czy do domu jednorodzinnego bardziej polecacie okna z firmy Oknoplast z Krakowa > , czy marki Drutex ? Wiem, że Oknoplast cieszy się bardzo dobrą renomą, ale nie > chcę się nawet wygłupiać z wyceną, jeżeli cena będzie ponad możliwości. Ktoś z > na przykładowe cenniki do porównania ? Wcale nie jest powiedziane, że cena będzie wyższa znacząco, o ile w ogóle. Najpierw zrób wyceny, poproś o okna o podobnych parametrach, wtedy będziesz mieć odniesienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.xdsl.centertel.pl 05.07.13, 14:22 Co prawda nie miałem do czynienia z Oknami z Krakowa więc się nie wypowiem na ich temat ale od 3 lat mam założone okna Drutex i jestem z nich zadowolony,szczelne,konkretne okna. Do montażu okien polecam firmę Styleline która zajmuje się sprzedażą i montażem okien Drutex. Zarówno okna jak i usługi firmy gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumar Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.link.net.id 09.07.13, 03:02 Co wy macie z tym skyline`em do zżygania z reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
kapczerjan Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 12.07.13, 16:16 Gość portalu: sumar napisał(a): > Co wy macie z tym skyline`em do zżygania z reklamą. Prawdopodobnie ktoś płąci ludziom za pisanie na forach, bo chyba sami nie chodzą z taką tuba propagandową. PRL wraca na fora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
001to100 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 12.07.13, 19:13 kapczerjan napisał(a): > Gość portalu: sumar napisał(a): > > > Co wy macie z tym skyline`em do zżygania z reklamą. > > > Prawdopodobnie ktoś płąci ludziom za pisanie na forach, bo chyba sami nie chodz > ą z taką tuba propagandową. PRL wraca na fora ;) ale z czym Ty masz problem czlowiek :D nie trzeba byc magistrem od internetu zeby widziec jak sie reklamuja nieudolnie firmy, tutaj biedny drutex czy jego przedstawiciel. To niestety problem internetu i takich for dla trolli jak to. Ale ludzie, mam taka nadzieje, nie sa az tak glupi zeby to lykac jak pelikany i reklama dziala w druga strone. Odpowiedz Link Zgłoś
zabrzanska7 Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 13.07.13, 19:29 Jezeli ktoś szuka informacji na forach to nie da się nie zauważyć takiej reklamy, tylko co mnie najbardziej irytuje bo akurat też się zastanawiałem nad firmą d. ale jak co i rusz te same wpisy na tematach dotyczących okien różnych producentów to się niestety zacząłem zatsanawiać. Tylko co mi ten styline zrobi jak potrzebuję okna w warmińsko-mazurskim, ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruś Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 62.80.188.* 13.07.13, 20:08 dlatego kazdy ma swoj rozum i moze odsiewac ziarno od plew a to ze druteks robi sobie jakas reklame to nie oni pierwsi i nie ostatni a czasami jest sie z czego posmiac przy takich wpisach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iszka87 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 18:00 no ja nie mam tak negatywnej opinii jak wy:P sama szukam opinii w necie i często korzystam z podpowiedzi forumowiczów, mimo że niektóre wyglądają jak reklama. Dla mnie to jest informacja o istnieniu firmy, a ofertę już sama potrafię ocenić. Poza tym nie można wykluczyć, że to naprawdę są zadowoleni klienci - pytacie o sprawdzone firmy więc polecają, proste;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makku Re: Oknoplast, który wybrać IP: 95.141.31.* 31.03.13, 23:59 Customer service wcale nie musi się ograniczyć do infolinii, a właściwie nie powinien w ogóle. O firmie świadczy nei 100 zadowolonych klientów, tylko jeden niezadowolony, który został usatysfakcjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś