Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Fajne, nietypowe projekty domów.

• Gość: Degusta98 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.12, 10:58
        Rewelacyjny projekt domu widziałam w październikowym numerze Dom&Wnętrze. Namiar na Pracownię Architektoniczną:

www.studiogomez.pl/oferta/domy/dom6/
      • Gość: Tina78 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 10:51
        To jest świetny projekt domu. Wprost niesamowity:

www.studiogomez.pl/oferta/domy/dom6/?page_304362=1
      • Gość: tidatoda Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 14:42
        Ok, to ja też wrzucę projekt domu, który bardzo mi się spodobał. Zaprojektowane przez n-design, bardzo spodobał mi się projekt ze względu na nowoczesność ale ciepłą atmosferę <dla mnie to istotne> no i ta przestrzeń do siedzenia na zewnątrz, zdecydowanie!
      • 3gosiak domy energooszczędne 20.02.12, 07:17
        Czy wybierając własny dom bierzemy pod uwagę projekty domów energooszczędnych ? Budowane w technologii sprawdzonej w krajach Skandynawskich i Kanadzie. Może czas i u nas zamiast ciężkich bunkrów odważyć się na lekkie konstrukcje o niezwykle solidnej warstwie termicznej.
        • Gość: retalop Re: domy energooszczędne IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.12, 11:46
          Fajne i nietypowe projekty domów energooszczędnych znalazłam ostatnio na stronie firmy, która od początku do końca zajmuje się budowaniem tego typu obiektów, polecam zerknąć: www.arthauss.pl/
        • jeanette_c Re: domy energooszczędne 27.01.14, 21:21
          My zamówimy na pewno już na dniach projekt z: www.mgprojekt.com.pl/projekty-domow-energooszczednych - mamy trzy do wyboru i jeszcze się nie zdecydowalśmy. Domy energooszczędne mają lepsze niż standardowe docieplenia zewnętrznych przegród: ścian, dachów oraz podłóg. Posiadają szereg pakietów instalacyjnych poprawiających energooszczędność, jak: wentylacja mechaniczna z rekuperacją, kominek z płaszczem wodnym, solary, pompy ciepła i wiele innych. Projekty domów energooszczędnych z tej oferty przewidują zmniejszenie zapotrzebowanie na energię końcową dla budynku, przy zastosowaniu tych właśnie dodatków, a ten fakt jest dla nas naprawdę ważny...
          • Gość: magister654 Re: domy energooszczędne IP: *.eaw.com.pl 19.06.14, 11:09
            Witam!
            Piszę pracę magisterską na temat inwestorów indywidualnych na rynku budownictwa energooszczędnego w Polsce. Podstawą badań jest anonimowy kwestionariusz on-line złożony z 27 pytań - [URL="www.ebadania.pl/eaa74d8573d5bcdd"]www.ebadania.pl/eaa74d8573d5bcdd[/URL]
            Potrzebuję sporej liczby badanych i czas mnie nagli, więc bardzo liczę na Waszą pomoc. Będę wdzięczny za każde wypełnienie - link do ankiety powyżej.
            Prośbę kieruję do osób, które już wybudowały lub są w trakcie budowy/remontu domu w technologii energooszczędnej.
            Z góry dziękuję!
            • ernibednarczyk Re: domy energooszczędne 17.04.15, 17:13
              Polecam solidną firmę KAMP-BUD z Radomia. Chłopaki budują w całej Polsce. Kupiłem u nich garaż w systemie kanadyjskim. Bez zastrzeżeń!
        • fjusens Re: domy energooszczędne 20.10.14, 20:43
          Naturalnie, że tak! W dzisiejszych czasach ciężko pominąć ten aspekt. Zdecydowanie lepiej zakupić teraz beton komórkowy do budowy ścian bo np bloczki Termalica dają U 0,173 W/m2K przez co dom będzie potrzebował dużo mniej energii do ogrzania a zatem i rachunki będą dużo niższe... taka inwestycja zwraca się po kilku sezonach grzewczych.
        • orinoko-5 Re: domy energooszczędne 31.03.16, 22:00
          Domy energooszczędne mogą być przecież o różnych konstrukcjach. Z żoną będziemy budować taki dom energooszczędny. www.idom.info.pl/dom-energooszczedny-idom-33.html
          Nieduży, ekonomiczny i ładny.
      • Gość: mikulinka Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 13:00
        Sporo widziałam ciekawych projektów domów ale moją szczególną uwagę ostatnio zwrócił taki projekt. Można więcej obejrzeć sobie w galerii facebookowej studia Nasciturus Design. Fajne nowoczesne projekty, które łączą w sobie współczesnośc i tradycję, mnie urzekają głównie te z drewnianymi motywami.
        • Gość: ODRADZAM Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.12, 13:45
          Niestety z ogromną przykrością muszę podzielić się tą opinią, studio N-DESING rozbudziło we mnie ogromne nadzieje na początku - profesjonalne biuro, profesjonalna rozmowa wstępna na które bardzo przekonywająco przekonano mnie do współpracy, profesjonale narzędzia, obietnice itd....na tym niestety był koniec dobrego wrażenia, potem było już tylko nieprofesjonalna obsługa, pretensjonalna projektantka bez doświadczenia, i bardzo średni projekt który nie spotkał się z naszym entuzjazmem .. ale jak usłyszeliśmy jesteśmy już "po deadlinie" więc nie ma czasu aby go dopracowywać !!!!!!!!!!!!!! (co z początkowymi zapewnieniami że będziemy pracować "do skutku, aż będzie nam się podobać ?????!!!) resztę - jak usłyszeliśmy dopracujemy "póżniej" szkoda tylko że "póżniej" czyli po wpłaceniu ostatniej raty skontaktowanie się z naszą projektantką było równiez prawdopodobne jak kontakt z papieżem ... co ważne, jak się okazało podczas wykonawstwa w projekcie było mnóstwo błędów, a większości pomysłów w ogóle nie dało się wykonać w rzeczywistości !!! ..w konsekwencji daliśmy sobie spokój i sami skończyliśmy projekt, dziś mieszkamy w domu który nie przypomina nawet projektu za który zapłaciliśmy tyle pieniędzy !! - jesteśmy bardzo niezadowoleni - nie radzimy popełnić podobnego błedu!!
      • karolina79_pl Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 07.03.12, 13:19
        Polecam stronę:

domywstylu.pl
      • Gość: instal Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 19:09
        Właśnie kupiłeś dom lub mieszkanie? A może przeprowadzasz od dawna planowany remont?
        Na pewno chcesz aby Twoja łazienka była stylowa, praktyczna i przytulna! Pomogą Ci w tym grzejniki INSTAL PROJEKT z Włocławka.

allegro.pl/ShowItem2.php?item=2200784353
      • Gość: Kassia Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 10:17
        Hej!
        Wiesz co, wszystko zależy czego szukasz i na czym Ci zależy. Jest parę fajnych pracowni, ja trafiłam na MG Projekt i jestem bardzo zadowolona. Właśnie buduje dom, a pracownia mi bardzo pomogła załatwić wszystkie formalności, wyjaśnić co i jak, na co uwagę mam zwracać. Mają w ramach swojej pomocy dostęp do blogu, forum, newslettera.
        Mają ponad 300 projektów, każdy z nich według potrzeb możesz przerobić.
        Mnie się strasznie podoba projekt domu nowoczesnego Otwarty ( neistety jak dla mnie za duzy metraż ;/)

pozdrawiam!
      • Gość: pracownie Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.12, 10:40
        Domy drewniane na www.polskadrewniana.pl
      • Gość: Damian Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.ghnet.pl 15.06.12, 09:12
        Fajne i nietypowe rozwiązania można sobie podejrzeć w nowyadres.pl Tam jest sporo takich zmyślnych mieszkań, nowych bloków itd. Króluje generlanie rynek pierwotny dlatego też developrzey mają pole do popisu. Niektore rozwiazania są po prostu genialne ;)
        • mikolaj2225 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 12.07.12, 00:15
          Możesz także skorzystać z rad fachowców ze strony inbudo.pl. Myślę, że tam też podpowiedzą Ci coś ciekawego.
      • Gość: as Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 15:09
        Katalog projektów - ciekawe projekty, dostępne na płycie
      • architekt0 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 08.10.12, 21:58
        Witam serdecznie,

Proszę okreslić więcej wymagan, a chetnie pomogę w wyborze domu. Kilka pracowni oeruje projekty nietypowe, tyle, że u nas projekty nietypowe noszą miano nowoczesnych. Czy o takie chodzi?
        Pracownia Plug Studio ma dosyć ciekawą ofertę domków.
        Chetnie pomogę w wyborze odpowiedniego projektu. Potrzebuję jednak kilku dodatkowych informacji, kwestia poddasze czy parter to temat kolejny. Aby dobrze wybrać projekt, trzeba zastanowić się nad kilkoma dodatkowymi sprawami .
        Abym mogła wyszukać prezentacje projektów domów proszę o kilka dodatkowych informacji:
        - jaka ma być jego maksymalna powierzchnia?
        - czy warunkach zabudowy są ograniczenia powierzchni zabudowy?
        - ile ma mieć stanowisk garażowych
        - jaka ma być bryła dachu ( wedle warunków zabudowy)?
        - jak szeroka jest działka?
        Proszę o kontakt bezposrednio na wybieram.projekt@gmail.com

porady są zupełnie bezpłatne!!!!

wybieramprojekt.pl/o-nas/
        • architekt0 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 08.10.12, 22:01
          Polecam kontakt z naszymi ekspertami, którzy w róznorodnościach , jakie oferuje rynek z projektami gotowymi, na pewno pomogą wybrać ten najbardziej dla Pana odpowiedni.

e-mail : wybieram.projekt@gmail.com

Czym się zajmujemy ?

pomożemy wybrać odpowiedni projektu domu,
          omówimy technicznie projekt,
          udzielimy porad dotyczących zmian w projektach gotowych,
          porównamy i omówimy projekty pod względem konstrukcyjnym, funkcjonalnym,
          sprawdzamy zgodność projektu z warunkami zabudowy lub miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego,
          udzielamy porad w sprawach związanych z uzyskaniem pozwolenia na budowę.

wybieramprojekt.pl/wybor-projektu/Tekst linka

pozdrawiam
          Centrum Wybieram Projekt
      • Gość: eMeR-architekci Gdzie szukać? TYLKO U NAS! IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 10:06
        Zapraszamy na naszą stronę www.emer-architekci.pl
        Zaprojektujemy i poprowadzimy inwestora od pomysłu po pozwolenie na budowę.
      • Gość: grys43 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 16:42
        Polecam Ci stronę www.tsinvest.pl/pl/tesoro-ivory-residences/rezydencje-etap-1
        To nowy styl zwany Ivory (czyli kość słoniowa). Klasyka i elegancja. Mnie się podobają, tym bardziej, że miałem okazję podziwiać je również w realu.
        • Gość: Niuńka Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.14, 11:40
          Widziałam stronkę Tesoro Ivory, te ponadczasowe domy robią wrażenie. Luksus, elegancja, ponadczasowość...
          Klasyka łączy się z nowoczesnością :)
      • Gość: Ola Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: 79.141.160.* 30.01.14, 21:12
        Kiedyś kupowało się katalogi a w nich były projekty. Teraz to chyba trzeba na stronach biur projektowych szperać. A najlepiej samodzielnie narysować co się chce i dać do zaprojektowania.

www.schody-studio.pl/
        • Gość: klotka Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.14, 10:13
          Ja mam dom na niewielkiej działce, a zawsze chciałam mieć ogród, więc architekt zaprojektowal mi go na dachu :) potrzebny był tylko trawnik z rolki www.xeroflor.pl/podstrona-trawniki-rolowane-54-1-galeria cos takiego i kwiatki do tego, ławka i hustawka i mam ogrodek :P a jaki widok z niego. Nawet zima mam zielony ogród :P
      • lllolll Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 12.06.14, 14:26
        Zobaczcie to: dom brda. Mega nowoczesny dom w stylu górskich brd. Bez ścian bocznych tylko z zielonym dachem wychodzącym z terenu. Nie spotkałam się z czymś takim wcześniej a chciałabym go wybudować. Co sądzicie?
        • hamakowa Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 13.06.14, 09:19
          lllolll napisał(a):

> Zobaczcie to: dom brda. Mega nowoc
          > zesny dom w stylu górskich brd. Bez ścian bocznych tylko z zielonym dachem wych
          > odzącym z terenu. Nie spotkałam się z czymś takim wcześniej a chciałabym go wyb
          > udować. Co sądzicie?

Mnie do gustu najbardziej przypadł projekt modern, taki w stylu bauhaus. Tylko zastanawiam się jakie ogrzewanie w takim domu się sprawdzi? Macie jakiś pomysł? Czytałam trochę o kotłach na blogu blog.dedietrich.pl/kotly-od-podstaw/ i nie wiem co wybrać. Jestem ciekawa Waszych opinii.
      • seba.lab Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 24.06.14, 21:13
        Szukać w necie, szukać i szukać i szukać. Przed podjęciem decyzji będziesz miał dosyć wszystkich projektów. A i tak, jak już się zdecydujesz i wybudujesz, to znajdziesz dopiero wtedy projekt idealny. My tak mieliśmy, zbudowaliśmy Krasnala, a potem trafiliśmy na HB Studio z jego Marysią i to był koniec miłości do Krasnala.
      • architekt-warszawa Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 25.06.14, 00:01
        Polecam bazę na Architektura.info , jest to strona z nowoczesnymi i ciekawymi projektami dodawanymi przez społeczność architektów/ użytkowników serwisu:
        projekty domów, a tutaj baza architektów freelancerów.
      • sis-ta Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 14.08.14, 14:17
        MI bardzo spodobały się projekty od www.pracowniaprojektowawroclaw.pl/ lubię różnorodność w ofertach, tam były propozycje dla osób szukających czegoś oryginalnego i nietuzinkowego jak i osób ceniących sobie standard w projektach.
      • marcinsz32 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 01.06.15, 09:44
        Dziś można znaleźć naprawdę fajne, niezwykłe projekty domów. Mnie osobiście bardzo podobają się nowoczesne budynki z poddaszem. Znalazłem niedawno ciekawą aplikację gdzie można znaleźć najnowsze projekty i informacje o inwestycjach play.google.com/store/apps/details?id=com.mgprojekt.projektydomow
      • lechko2 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 29.06.15, 16:41
        W zwykłej wyszukiwarce.
      • ziolag2 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 14.10.15, 21:45
        jak już pobudujecie te nietypowe domy to pamiętajcie o nietypowym wykończeniu, oryginalne pomysły na łazienkę znalazłam na kkpol.com, oferują stelaże podtynkowe do wc dzięki czemu można odmienić swoje królestwo tzn. mojego męża:)
      • marszas1 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 14.05.19, 02:04
        Najlepsze nowoczesne i nietypowe domy można znaleźć na stronie Prestige-House.pl

Sprawdź może coś Ci sie spodoba. Oferują fajne rabaty i gratisy do projektów.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka